Работиш в Англия? Как да си върнеш надвнесените данъци?

Данъчният орган на Острова не е дал актуална информация за промените
13 мар 2019 20:21, Бойчо Попов
6
Работиш в Англия? Как да си върнеш надвнесените данъци?
Снимка: Ройтерс

Все още не е ясно какво ще се случи с хилядите хора, работещи във Великобритания, след Brexit и 29 март 2019 г., когато е и официалната дата за оттеглянето на страната от Европейския съюз. Остава малко време и липсва информация при какви условия ще се случи това. Българските граждани и емигрантите от други страни, които са работили във Великобритания, имат много въпроси относно възстановяването на техните данъци.

Тази година е налице изключително висок интерес към възстановяването на данъци от Обединеното кралство, посочва Росен Ковачев, мениджър на RT Tax България.

"Имаме много запитвания, хората се интересуват дали ще бъде възможно възстановяването на данъците при същите условия в бъдеще. Връщащите се емигранти също подават документи за възстановяване на данъци по-интензивно в сравнение с предишни години. Да се каже, че хората са уплашени, би било пресилено, но наистина се усеща тревога или безпокойство от връщащите се емигранти", казва той, цитиран в прессъобщение .

Въпреки това има повече въпроси, отколкото отговори за процедурата след влизането в сила на Brexit. До момента данъчният орган на Обединеното кралство не е предоставил актуална информация за промените в процеса на възстановяване на данъци.

"За съжаление не можем да потвърдим или да отречем, че след 29-ти март ще бъде невъзможно да се възстановят данъците. Нямаме такава информация. Въпреки това, приканваме хората, които са работили във Великобритания през последните 5 години, да започнат възстановяване на данъци преди Brexit да влезе в сила. Има голяма вероятност да няма значителни промени, но тъй като няма гаранция, по-добре е да се справим с всички формалности навреме”, пояснява още Ковачев.

Целия анализ четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имат право по европейските закони да си искат за 5 години назад плащанията,вноските,ако напускат страната или не живеят постоянно в нея,дават избор - или да си получат парите или годините за стаж от последните 5 години.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те повечето бачкатори са на Pay as you earn и техния НАП (HMRC) автоматично взема парите когато работодателя им плати. Можеш да надвнесеш данъци само ако са ти сбъркали такс-кода.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си хващат адвокати инак институциите на рижавите едва ли са някакви честни обичашти чужденците!
1
2
 
9
 
! Отговори
Capital преди 5 години
Не е задължително да имаш надвзети.Понякога се случва и да имаш да даваш дори.Зависи и от персоналният ти така код и доходите през финансовата година.