Тита застана зад баща си: Невинен е!

Баща ми подаваше сигнали, а задържаха него, заяви певицата
13 мар 2019 08:24, Александър Попов
73
Тита застана зад баща си: Невинен е!
Снимка: Булфото, архив

Младата певица Тита застана твърдо зад баща си, след като той бе арестуван при акция на специализираната прокуратура, ГДБОП и полицията в Силистра. Обвинението към задържаните е за източване на пари от държавния бюджет, като са облагодетелствани хора, които са искали да получават максимална пенсия.

Според зам.-главния прокурор Иван Гешев е била разбитата схема, като разработката по нея е стартирала отдавна.

Още по темата

Желаещите да получат максимална пенсия получавали фалшиви документи срещу 10 000 лв., като, за да се гарантира плащането, членовете на престъпната група прибирали при себе си дебитните карти на новите пенсионери и ги връщали след натрупване на дължимото.

По време на гледането на мярката за неотклонение стана ясно, че шефът на НОИ - Силистра, Милен Пенчев, който е баща на певицата Тита, се разбирал по Viber с осъждания Тодор Тодоров кой да получи по-висока пенсия чрез фалшификация на документи.

След това бащата на Тита се обаждал по телефона на Симеонова и й диктувал ЕГН, за да я уведоми коя преписка да се придвижи по-бързо и да не се правят проверки. Върху досиетата тя прикрепяла с кламер листчета с надпис "СМЧ - Пенчев", което означавало "силно мой човек - Пенчев".

Пенчев обаче посочи, че сам изпращал сигнали до прокуратурата за завишени пенсии. От държавното обвинение контрираха, че почнал да го прави, едва след като разбрал, че се извършват подобни проверки.

Дъщеря му подкрепи неговата теза в социалните мрежи и за първи път взе отношение към криминалния случай. Тя участва в риалити за имитации и призна в национален ефир, че е изкарала тежка седмица.

"По повод на всичко, което се изписа по мой адрес и по адреса на моето семейство през последните няколко дни, мисля, че е време и аз да изразя своята позиция. Първо, не мисля, че е редно медиите да замесват моето име с това на баща ми с цел сензация!

Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това? Искрено се надявам, че прокуратурата ще вложи същото усърдие в разследването на хората и обстоятелствата, посочени в сигналите от баща ми, за да се разбере обективанта истина.

От моя страна и от страната на всички хора в града, които го познават и знаят, що за човек е, той има цялата подкрепа и уважение. Образован човек, изградил чисто и достойно име през годините, човек с позиция, характер, воля за живот и справедливост. И най-вече прекрасен баща! Силно се надявам истината за един невинен човек да се разбере в най-скоро време и тогава медиите отново така "шумно" да я отразят", написа във Facebook тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
9
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Тита защо не каже пред кого пя на празника на НОИ през месец 11.2018г. в София? От чий бюджет платиха хонорара ѝ? С кои обществени "личности" бе на една маса баща ѝ тогава? Все интересни въпроси за една незапозната с делата на баща си щерка!
60
9
 
9
 
! Отговори
ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ преди 5 години
Давай и 300 лв да пее цял месец по 8 часа в кръчмата и ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БГ.Давай му 300 лв на месец да бачка, да идва на работа с колело, да няма пари за алкхол , цигари и простотии. ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БГ.
59
10
 
10
 
! Отговори
СМЧ - Тита преди 5 години
Баща ми подаваше сигнали, а задържаха него, заяви певицата......------------Това много ми напомни вица :Една жена казала *** мъжа си : Скъпи, помниш ли как ти направих супа, когато ти беше лошо ?А той отговорил : Жено, много добре помня, че първо ми направи супа и после ми стана лошо ....... А ние помним че Пенчев чак след като започнаха да правят проверки започна да подава сигнали . А далаверката му продължава от години...
58
18
 
19
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
Наследството на Тошо- баща крадец, дъщеря чалгаджийка и народ жулещ грозданка със шопска салатка!?
57
28
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баща и урежда фалшиви пенсии,тя опростачва с песни и клипове подрастващи.Няма невинни тук.Като "Две капки вода са"
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59В света има писатели милионери
55
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Натопили са го понеже е подавал сигнали срещу други хора.
54
8
 
8
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Кои са тия?
53
30
 
30
 
! Отговори
Пфу преди 5 години
Мило, селско семейство - бащата краде от държавата - дъщерята върти *** пред банда предрусали студенти... Чалга идилия направо... А иначе той не краде, само си бере от общото. Като видим какво "дете" е отгледал с каква ценностна система - ясна е работата...
52
18
 
18
 
! Отговори
Мита преди 5 години
Остъйте човек а ве ей. Много е добър, много честен. На всички добри хора пожелавам по 2 имения с басейн и новото алди а8
51
23
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно участие на тита в Банкя или в сараите.... И невинен... Като мюфтийство
50
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пране на пари чрез песенно творчество и писане на книги. Това е толкоз просто и логично. Оня станал милионер от писане на книга?!
49
14
 
14
 
! Отговори
Тутьо преди 5 години
До Анонимен 54Ами, дай да закрием държавата направо, тъй като гледам никой няма интерес да я управлява съвестно ... До Тита"Второ аз и всички негови близки сме озадачени как човек, който е подавал сигнали към прокуратурата за извършена престъпна дейност от трети лица, е задържан именно за това?"Като прослушаш СРС-тата, как диктува ЕГН-та на мними "миньори" по телефона, няма да сте толкова озадачени! Ще разберете и кога точно е започнал да подава сигнали. Като ти припари под д-то е късно!
48
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От високо кофти се пада! Съмнителната кариера на Тита отлита!
47
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТутьоВ България има два футболни отбора и другите може да изчезнат поради липса на интерес.
46
31
 
32
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Този шеф на НОЙ всички в Силистра го знаят. Кара кола за 200 000 лв. Новата А 8. Не е възможно със заплатата си от 2000 лв. да живее такъв охолен живот. Да му се направи проверка на доходите.....По колите и любовниците ще ги познаете честните държавни служители...
45
8
 
8
 
! Отговори
Тутьо преди 5 години
А чия задача бе да намери "спонсори" и да финансира отбора? Но е по - лесно да го фалираш изкуствено и да го "шитнеш" на Домуса ... Е, последния не е толкова ***!
44
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТутьоКато няма спонсори е нормално един футболен отбор да фалира. Какво е виновен човека, че никой сериозен спонсор не се интересува от футболния отбор Доростоп.
43
14
 
14
 
! Отговори
Тутьо преди 5 години
Тита да вземе да каже кой и купи апартамент в София наскоро и с какви пари??? Сигурно от участия го изплаща горката ...
42
31
 
32
 
! Отговори
Тутьо преди 5 години
Много честен човек е Милен Христов Пенчев. Толкова, честен, че се пенсионира с ТЕЛК след като го назначиха за директор на НОИ Силистра. Кара Ауди А8 последен модел, купено с пари от заплата. В общинския съвет е от 15 години. Разследван за кражби като заместник кмет заедно с бившия кмет на Силистра Иво Андонов. Няколко пъти гонен от НАП Силистра за злоупотреби. Фалира местния футболен отбор Доростол, искаше от Домусчиев 100 000лв. за да му го продаде и още мнооого чесни дела ...