Вдъхновена от Меси и Роналдо: Жена изуми света с футболните си умения

Хадхара от Танзания първо играела с портокали
13 мар 2019 11:05,
6

Млада жена от Танзания се превърна в истинска интернет сензация. Тя е майка на две деца, но изумява с уникалните си футболни умения, които могат да засенчат дори и професионалните играчи.

Хадхара Мжеже никога не е предполагала, че любовта ѝ към футбола ще я направи звезда в социалните мрежи. Когато младата жена играе с футболна топка на улицата пред дома си, обикновено привлича малка тълпа любопитни съседи, които я аплодират с удоволствие.

Но след като клипче с ловкостта ѝ е качено в сайтове за видеосподеляне, пред Хадхара се разкриват неподозирани възможности за професионално развитие, разказва Bulgaria ON AIR.

"Започнах да дриблирам с топката на шега. Гледах Роналдо и Меси, които бяха мое вдъхновение. Първоначално използвах портокали, след това саморъчно направена топка, а едва след това – истинска футболна топка", разказва тя.

Хадхара е влюбена във футбола от дете. Но респираторно заболяване не ѝ позволява да се занимава професионално с любимата игра. С упорити тренировки и постоянство младата жена успява да усъвършенства дриблирането и привлича вниманието на компании за спортни стоки.

Въпреки новопридобитата слава, Хадхара твърди, че ще продължи да забавлява съседите си със своите трикове.

Майката на две деца се надява да успее да вдъхнови повече жени да преследват мечтите си въпреки трудностите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
Яблани и груши преди 5 години
Тази спокойно скрива топката на Божинкаря
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната феминистка простотия! Първо драги ми женички джурналистки, това не е футбол, а циркаджийско жонглиране и второ футбола е изцяло мъжка игра, да я играят жени е грозно и противно, приемете го най-сетне.
4
1
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Добре че написахте, че е жена, че да не се обърка някой :)
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тишината в спалнята ражда безумия.
2
7
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
вече африкански новини преписвате, таз година наградата по журналистика Пурицър ви е в кърпа вързанапо3драви от Sydney Australia!
1
1
 
15
 
! Отговори
Каква преди 5 години
новина може да е това? Хиляди хора по света го могат, а Джани (Радослав Николов) от Пловдив е в книгата за рекорди на Гинес!