Черните кутии на етиопския Боинг 737 MAX отиват във Франция

Етиопските власти искат помощ от европейските служби
14 мар 2019 08:21,
17
Черните кутии на етиопския Боинг 737 MAX отиват във Франция
Снимка: Reuters

Черните кутии на разбилия се в Етиопия самолет Боинг 737 МАКС 8 ще бъдат изпратени за анализ във Франция, съобщи Франс прес.

Още по темата


По молба на етиопските власти анализът ще бъде извършен от френската Служба за разследване и анализ на безопасността на гражданската авиация /БЕА/. Представител на службата уточнил, че етиопските власти ще бъдат държани в течение на всички резултати от разследването.
По данни на френската телевизия Бе Еф Ем черните кутии ще пристигнат още днес в централата на БЕА, разположена край Париж, съобщи ТАСС.

Вчера германското Федерално бюро за разследване на авиационни катастрофи заяви, че не може да анализира черните кутии, тъй като не разполага с необходимите технически възможности.
На 10 март самолет "Боинг 737 МАКС 8" на етиопската авиокомпания се разби шест минути след излитане от Адис Абеба, при което загинаха всички 157 души на борда, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Гого преди 5 години
Не бъдете толкова глупави хора.какво като етиопците са дали на Франция-Еърбъс да разчита кутиите.вие мислите ли че двете компании който държат почти целия пазар ще си правят сечено.напротив даже си помагат и за пред света се конкурират.ако си мислите че Боинг е на евреите а Еърбъс не е жестоко се лъжете.
15
1
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нормално в нито една научна сфера и технология немците дори не могат и да си помислят да конкурират великата Френска държава.
14
0
 
3
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
В този модел Боинг заложи на изкуствения интелект да е с решаваща роля при излитане и кацане. Това инженерно решение се оказва погрешно, с над 330 жертви засега. Американското самолетостроене е в криза от инженерна гледна точка . Най-фрапиращо е с Ф-35, кадето бяха открити 2500 дефекти, от които 750 фатални и този модел не може да мине държавните изпитания и да влезе на въоръжение.
13
0
 
3
 
! Отговори
Ф-16 преди 5 години
Ще ви продадем осем чайника като този !
12
0
 
1
 
! Отговори
кадилак И динозаврит преди 5 години
До АнонименЗа CAM интерфейс чувал ли си...
11
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕОДОБРЯВАМ!!!НЯМАМ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ФРАНЦИЯ!!!!БИХ ИМАЛ МИНИМАЛНО ДОВЕРИЕ НА ХОЛАНДИЯ ПРИМЕРНО !!НА ГЕРМАНИЯ СЪЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЯРВА ЩОТО МЕРКЕЛ ЩЕ НАПРАВИ СДЕЛКА!ФРАНЦИЯ Е СЪЩАТА КАТО ГЕРМАНИЯ ТОТАЛНО НЕ МОЖЕ ДА И СЕ ВЯРВА!!А ЩОМ СА ГИ НАМЕРИЛИ ТОЧНО ТАМ Е ИСТИНАТА!!!ИСТИНА КОЯТО НАДАЛИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ ЩОТО ФРАНЦИЯ СЪЩО Е ПРОДАЖНА И ТУКУ СЕ ДОГОВОРЯТ СЪС ФАЩ И БОЙНГ!АКО Е БИЛО ТЕРОРИЗЪМ НЯМА ДА РАЗБЕРЕМ ЩЕ ГО ПОТУЛЯТ! АКО Е САМОЛЕТА ПАК ЩЕ ГО ПОТУЛЯТ! СРАМ И РЕЗИЛ!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 и 9 са един и същи психо!
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ви ли е хрумвало, че не ги пращат в САЩ само защото Франция е доста по-близо - около пет пъти по-бързо ще стигнат?
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги пратят в Просия?Там някой сибирски шаман ще им пребае и ще разбере какво е станало. Напримет дядото на Шойгу е бил шаман преди да дойдат болшевиките и да пратят сина му на училище.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Вас все някой ви лъже все някой крие истината... направо ме е страх да разбера какво се случва в главите ви.
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги пратят при страната производител, за да може да скрие истината? Защо са толкова глупави етиопците? Пратили ги при производителя на Еърбъс.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протоколите за комуникация са търговска тайна и ноу хау. Най просто казано ако си закараш Кадилака за диагностика в Порше, няма да разчетата нищо. А французите явно притежават всичко необходимо за разчитане на системата на конкурента Боинг...
4
9
 
7
 
! Отговори
Atakist преди 5 години
По-добро от ТУ-154 няма и още не е измислено. Факт.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шистака като чуе за експертизи във Франция и му настръхва кривата крадлива и празна глава.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не вярвам , че германците нямат технологична възможност да открият причината. по-скоро не искат да го правят, понеже ги е страх от това, което може да открият, а от там да развалят рахата на своя колонизатор
1
6
 
20
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Нека сами се досетим защо етиопия не иска кутиите да се разчетат от сащ! Думата е доверие, на юдеите доверие нула! А геранците се оказаха освен колония на сащ но и нискотехнологична. Това им е бъдещето, а скоро и ислямска