Еда Гьоринг – принцесата на Третия райх. Шепа хора разбраха за смъртта й!

Неин кръстник е самият Адолф Хитлер
14 мар 2019 15:30, Нели Христова
48
Еда Гьоринг – принцесата на Третия райх. Шепа хора разбраха за смъртта й!
Снимка: Vintage Corner/Alamy

Още с раждането си Еда Гьоринг е звезда сред нацистите. Неин кръстник е самият фюрер Адолф Хитлер, а баща й е дясната му ръка – Херман Гьоринг. По данни на The Telegraph, Принцесата на Третия райх е починала на 80-годишна възраст в Мюнхен, Германия още през декември.

И може би заради интересното й минало, за смъртта й научават шепа хора, пазена е в тайна от медиите, а тялото й е положено в гроб без име или надгробен камък.

Еда Гьоринг е родена през 1938 г., една година преди началото на Втората световна война. Наричалия я малката Шърли Темпъл. Появата й на бял свят предизвиква празненства в цяла Германия, а първите години от живота й са приказка. Близо половин милион нацистки войници даряват пари на баща й, за да й построи реплика в детски размер на двореца Сансуси. Тя си имала собствени танцувални зали, кухня и много кукли.

Гьоринг се отнасял с нея като принцеса. Постоянно я прегръщал и целувал. Дори ходел с нея на уроците по балет. А самият Хитлер оставя на страна факта, че нацистите губят войната и отива при малката Еда, за да отпразнуват заедно шестия й рожден ден.

Но идилията за нея приключила, когато Германия била победена през 1945 година, а баща й – заловен. Той бил осъден на смърт, но надхитрил палача си и се самоубил с капсула цианид, скрита в зъба му. Еда е едва на 8.

Докато Херман Гьоринг се изправя пред съда, момиченцето и нейната майка са в затвора. Когато биват освободени, са принудени да живеят в колиба в провинцията в Бавария. Нямат нито вода, нито електричество.  По-късно се местят в Мюнхен, където Еда се образова. Последно е работила като хирург в клиника.

През 2015 година Еда Гьоринг заведе дело, с което се опита да си върне това, което й се полага от имуществото на баща й, конфискувано след края на Втората световна война. Или поне част от него, с което да "живее прилично“. 

Херман Гьоринг бил известен с това, че си присвоявал скъпи бижута, мебели и картини по време на войната. Правителството на Германия обаче си ги връща обратно. Нещо, което Еда не приема и до днес. Желанието й да си върне богатството е било отхвърлено след дебати, траели едва няколко минути.

За разлика от останалите нацистки наследници, които често се отричат от своите родители и имат сложна връзка с тях, чувствата на Еда към баща й са категорични. "Обичах го много и си личеше колко много ме обичаше той“, казва Еда пред журналиста Джералд Познар, който след това пише книгата "Децата на Хитлер: Синовете и дъщерите на Третия райх".

"Всичките ми спомени с него са изпълнени само с любов. Не мога да си го представя по друг начин“, казва вече порасналата нацистка принцеса. Тя отрича баща й да е участвал в Холокоста, въпреки че множество историци твърдят обратното – че Херман Гьоринг е взел активно участие в избиването на 6 милиона евреи.

"Единственият проблем на баща ми беше лоялността му към Хитлер. Той никога не го предаде, дори и когато фюрерът отиваше прекалено далеч. Нещата, които се случиха на евреите бяха ужасни, но нямаха нищо общо с баща ми“, споделя Еда.

От какво е починала наследницата на Гьоринг не става ясно. Нито защо властите обявиха смъртта и едва тази седмица, след като е починала на 21 декември 2018 г., преди цели три месеца.
 


48
Още от Книги
У-лицата с Деси Йорданова: Четете на децата си!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Steven Tyler преди 1 седмица
За по-добро, Силвия. И от черна завист.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо???
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако прахът й не е в гроба на майка й, а в гроб без име, това или е било изричното й желание, или някой много разумно е решил да предпази гроба й от оскверняване. Била е напълно невинна, разбира се. Аз бях на 22 през 1989 г. Никога не съм била членове на БКП, нито комсомолски активист. Дори в 10-ти клас си направих отводнява за комсомолски секретар. И в гимназията, и в университета влязох без всякакви протекция. Но някои хора решиха да бъда изкупителна жертва за целия комунистически режим. Защо?
34
0
 
5
 
! Отговори
икономист преди 1 седмица
Сладко дете е била. Интересно защо Гьоринг не се е погрижил да напусне Германия, преди края на ВСВ?
И е много вероятно богатите евреи да са финансирали избиването на собствените си събратя. Честно казано не бих се учудил, защото моралът и следването на принципи, са слабост при пазарната икономика, особено когато искаш да развиваш бизнеса си.
За капиталиста, няма нищо страшно в това, да се избият шест милиона души, ако това ще му донесе икономически ползи, и ако не го свържат с убийствата...
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До дедо Ташунко

Евала. Добре, че някой все пак си е направил труда да прочете историята на жената. Единственото вярно в тази статия е името и годините на раждане и смърт. Живяла е без да се натрапва. За разлика от децата на лидерите на нашия престъпен режим, които и днес диктуват иначе "пазарната" ни икономика и свободно развитие.
32
0
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 седмица
Ехх, какви славни времена са били.. ! А сега мърлявщина.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 29 Анонимен
Прекаленото отваряне на устата може да доведе до необратими здравословни катаклизми
30
0
 
12
 
! Отговори
K преди 1 седмица
Той бе прав
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И сега имаме една принцеса джудже самоче в кремъл която за разлика от това шест годишното през войната реално дрънка за ядрена война
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
за смъртта на нашата принцеса знаехме всички.
И бяхме дълбоко натъжени.
27
31
 
4
 
! Отговори
българин преди 1 седмица
заради тази шматка измряха 55 милиона хора, ако бяхме в училище щеше да ми носи чантата.
26
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До SHEFA
какво пък толкова е плащала?
Била е в затвора за малко, после си е била обикновен германец.
25
0
 
35
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
Хора, голяма част от Вас знаят немски. Влезте в google.de, пишете Edda Goеring и ще научите повече от сериозен източник. Само номер 5 от коментиралите. е наясно с професията на Едда Гьоринг. Едда е родена на 02.06.1938 г. и не носи вина затова, че е германка, или кои са родителите й. Живяла е достойно, без да създаде семейство и остави деца и внуци след себе си. Имам респект пред паметта й, Бог да я прости! И не забравяйте, че Висшата Справедливост очаква всекиго на два метра под земята...
24
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
Майката на Едда, Емми Гьоринг, артистка, е погребана във Валдфридхоф, Мюнхен през 1973 г. Има гроб, паметник върху него. Едда пожелава огнено погребение.Tageszeitung München от 08.03 лъже:"Das geheime Grab am Waldfriedhof''(тайният гроб в горското гробище). Всеки може да се досети в чий гроб е пъхната урната с прахта й. Има една неточност в публикацията на Н. Христова. Едда е била мед. помощник в една лекарска практика. Не успява да завърши юридическото си образование, не допускат това. Виж Гугъ
23
7
 
22
 
! Отговори
Fate преди 1 седмица
А жертвите на американската демокрация ?
22
2
 
28
 
! Отговори
SHEFA преди 1 седмица
ТА ТЯ Е БИЛА ДЕТЕ ТОГАВА-И ЦЯЛ ЖИВОТ Е ПЛАЩАЛА ЧУЖДИ ГРЕХОВЕ
-ТОВА НЕ Е БИЛО ЖИВОТ.
21
7
 
21
 
! Отговори
Сталин преди 1 седмица
Само 20-милиона са неговите жертви!
Хитлер е гълъбче в сравнение с него!
20
8
 
26
 
! Отговори
Пълни глупости преди 1 седмица
Детето е било на 8-год. когато е края на войната.
Комунистите и днес ги втриса, като чуят за за старите си партньори по Договора с Рибентроп.
АДОЛФ Е НАПРАВО НЕЖ НА УЧЕНИЧКА, В СРАВЕНЕНИЕ СЪС УБИЕЦА СТАЛИН!
19
5
 
31
 
! Отговори
евронякой си преди 1 седмица
Айдее,пак се почна с тия 6,000,000!
18
8
 
36
 
! Отговори
Готино преди 1 седмица
Невъзможно е да се избият 6 милиона евреи дори и да бяха локализирани в една държава,какво остава за депортирането им от цяла Европа?