ГДБОП спря 15 сайта и база за фалшиви стоки в Благоевград

Сайтовете захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки
14 мар 2019 19:24, Анисия Иванова
10

Снимка: МВР

Виж други галерии »
ГДБОП спря 15 сайта и производствена база за фалшиви стоки в Благоевград. Администраторът на страниците и един от основните организатори на престъпната дейност са задържани при акцията, проведена вчера, съобщиха от МВР.

Служители на отдел "Киберпрестъпност" в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност“ и колегите им от териториалния сектор "БОП" неутрализираха дейността на фабрика, произвеждаща фалшиви стоки, носещи белезите на защитени търговски марки.

Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници. Сайтовете са били разработени за българоговорящи клиенти и са захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки, претендиращи да са оригинални продукти. Клиентите получавали своите поръчки основно чрез куриерски фирми.

В хода на акцията са проведени процесуално-следствени действия в къща в с. Покровник, в която се шиели облеклата, където чрез специализирани преси били брандирани с марки като "Hugo Boss", "G-Star“, "Dolce & Gabbana", "Lacoste", "Nike", "Adidas" и други.

На друг адрес - офис в Благоевград, антимафиотите открили част от произведената фалшива стока в с. Покровник, както и компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. На същия адрес е задържан и администраторът им.

В офис на куриерска фирма в момента на изпращане на поредните поръчки към клиентите си бил задържан и един от основните организатори на престъпната дейност. Той е рецидивист, с предишни криминални и съдебни регистрации за подобни престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172б от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура- Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
1,Проблемът е, че ти продават ментета с качество далеч от нормалното и на уж ниска цена(спрямо качеството на ментето не е ниска). Като няма човек пари, просто няма защо да търси марката. А и така или иначе ментето много ясно се разпознава и с него може да изглеждаш адекватно само сред хора, които идея си нямат от оригинала.Ако не можеш да караш нов мерцедес, не слагаш емблема на москвич. А ментетата са нещо подобно.
5
0
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 5 години
Реплика е едно ,но щом си сложил марката логото емблемата името е фейк
4
0
 
3
 
! Отговори
Ди Ми преди 5 години
Всъщност фалшификатите правят брандовете толкова известни и търсени!Този който купува менте със сигурност един ден ще даде пари и за оригинал.И е смешно да говорим за оригинали които се шият в държави с много нисък стандарт и същите са и най големите износители на ментета...ха ха!
3
1
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
*** мафиотите
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох изпъ рдях се олекна миМерси
1
0
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
И рецидивиста и той иска да яде хляб.