Обиди между Ердоган и Нетаняху: Крадец, тиранин, диктатор

Спорът тръгна от думите, че Израел е държава само на еврейския народ
14 мар 2019 13:50, Елка Василева
22
Обиди между Ердоган и Нетаняху: Крадец, тиранин, диктатор
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Размяната на обидни реплики между премиера на Израел Бенямин Нетаняху и турския президент Реджеп Ердоган е сред акцентите на турския печат тази сутрин.

"Дирилиш постасъ" пише, че турският президент Ердоган е отговорил остро на обидилия го с епитета "диктатор" "израелски премиер ционист Нетаняху".

"Ей, Нетаняху, ти си тиранин, който убива палестински деца" - този цитат от думите на Ердоган извежда днес в заглавие вестникът. Турският лидер напомни, че израелският премиер и съпругата му са обвинени за корупция и го нарече "крадец".

Президентът на Турция също така предупреди Нетаняху да не провокира мюсюлманите, като изпраща израелски войници да влизат в свещени за мюсюлманите места в Йерусалим. "Ние никога не сме потискали евреите", добави Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

"Ще продължим да се борим до сетен дъх за правата на палестинския народ и за това Ерусалим да бъде управляван по начин, който подхожда на неговата значимост за ислямския свят", каза още президентът.

Спорът се разгоря, след като говорителят на Ердоган Ибрахим Калън критикува Нетаняху заради думите му, че Израел е държава нация единствено на еврейския народ. Калън нарече по този повод израелския премиер "расист", припомня БТА.

Това провокира реакцията на Нетаняху, който окачестви Ердоган като "диктатор" и отбеляза, че "затворите му са пълни с журналисти и съдии".

"Даденият на съд Нетаняху напада Ердоган", пише в. "Йени сьоз" по темата, допълвайки, че от турска страна една след друга валят реакции по повод думите на израелския премиер, нарекъл Ердоган "тиранина на Турция".

Фахреттин Алтун, директор за комуникациите в турското президентство, реагира в Тwitter с мисъл на Айнщайн - "Лудост e да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различни резултати". В поста си в Тwitter Алтун е прикачил видео с думите на Ердоган към тогавашния израелски президент Шимон Перес по време на Световния икономически форум в Давос на 29 януари 2009 г.

"Нетаняху, осъзнай се!" - този цитат от изказването на Ердоган пък извежда в заглавие днес в. "Стар".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много са смешни погледнати отстрани. Жалко, че не го осъзнават и не могат да се видят отстрани . Не им ходи на положението подобно поведение. Случаят е показателен какви хора управляват и са управлявали човечеството в миналото.
17
1
 
7
 
! Отговори
traaaallala преди 5 години
Струва ми се, че и двамата са прави...
16
10
 
28
 
! Отговори
иван преди 5 години
Прав е Ердоган за палестинците. Явно евреите не са се поучили от историят и продължават да са най- противния народ в света. Но колко са чистокръвните евреи?Повечето са маскирани хазари , приели юдеизма и станали евреи...
15
33
 
8
 
! Отговори
Тракиец преди 5 години
Най добре е Израел да се вземе в ръце и да сложи на място този.. Като Направят втора еврейска държава в Истамбул.. Израел имат ядрено оръжие май?
14
1
 
7
 
! Отговори
Божият син преди 5 години
Мразите се човеко.по.добни за друго не сте дорасли!!!
13
4
 
25
 
! Отговори
до 13 от славянин преди 5 години
Няма гадост по земята в дъното на която да не стоят ''богоизбраните'', те са създадени от ''господ'' точно за да вършат гадости и да държат очите и умовете на останалите народи отворени на 44! Даже и падането на Търновград през 1393-та е станало благодарение на един такъв ''богоизбран'' - дядо Вазов го е описал в известното си стихотворение: ''Ж.д.в гроб''!
12
14
 
8
 
! Отговори
обаче преди 5 години
Уважавай противника, Ердо.
11
1
 
17
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 5 години
Има два вида евреи - първите са глобалисти и родината им там където са финикийските им знаци, вторите са националисти и родината им е в ''обетованата'' пустиня! Между първите и вторите няма почти нищо общо!
10
10
 
20
 
! Отговори
Цигулка и Гъдулка преди 5 години
Знам за турската нагласа спрямо християните - турците са господари, така възпитават децата си. А сега, Ердо, да те осведомя, че за евреите, не ти или турците, ами всички, които не са евреи, са гои, полуживотни, ти също, турците също. А гоите са създадени, за да служат на евреите. Не можеш да се състезаваш с евреите по национализъм! Твоите мюсюлмани са потомци на робиня-***, Агар, родила син от евреина Авраам.
9
6
 
33
 
! Отговори
Данаил преди 5 години
В стария завет пише, че народът, който ще унищожи Израел ще дойде от север и те няма да са араби. И това ще стане, след като издевателствата на евреите над гойите станата нетърпими. Какъв е критерият за "нетърпимост" не знам, но според мен евреите отдавна са нетърпимо нахални.А кой може да е народът на север, който има въможност и желание да унищожи Израел. Освен турците не мога да се сетя за друг народ в днешно време. Малко вероятно, но може да са и руснаците.
8
44
 
9
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Господин Нетаняху е голям държавник и радетел за мир и демокрация. Заслужава Нобелова награда за мир. Ердоган е диктатор. Опитва се да имитира улителя си - злото джудже в Кремъл.
7
0
 
15
 
! Отговори
до 5 от славянин преди 5 години
Антисемитите също са по целия свят и се увеличават като гъби след дъжд, та и аз ако съм на твое място първо щях да проуча с кого си имам работа!
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Земи единия удари другия.
5
10
 
18
 
! Отговори
Ердовите напъни преди 5 години
Сеир е да ги гледаш двамата, като бойни петли са. Но ако говорим сериозно, Ердо се опитва да си надскочи ръста. Ако е за религия, еврейската е по-древна от исляма, тя е първоизточникът на монотеизма /ако не броим Ехнатон/. Ако е за побед, Ердо, да ти напомня, че евреите са по целия свят, Хитлер ги подгони и впоследствие техните тайни служби ловяха укритите по света нацисти като зайци. И аз по-рано мислех като теб, преди да проуча с кого си имам работа.
4
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Ердоган като малтретира жените на осмомартенското им мирно шествие, това какво е? Третират жените като безгласни и безправни робини и извършват с тях всякакви гаври!
3
2
 
28
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Това е истинската страна на религиите... Вечна ВОЙНА!!! До кога човечеството ще се подлага на това нещо..
2
4
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тез взеха да си ги мерят. Проблема е какво правим с газовото находище около о.Кипър. Очакваме вкючване и от Гърците. Всеки иска да глозга кокълът. Чакаме купона да почне.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата са прави.