Санкции ли? Само вижте колите на Ким Чен Ун!

"Нямате представа какво се случва в международни води - истинска анархия"
14 мар 2019 20:36, Елка Василева
41
Санкции ли? Само вижте колите на Ким Чен Ун!
Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун явно изобщо не се впечатлява от санкциите на ООН. Който иска да се увери в това, нека види с какви автомобили разполага Ким. Точно това направиха и от ООН.

През изминалите месеци севернокорейският държавен глава Ким Чен Ун се появяваше на различни международни срещи ту с Ролс-Ройс, ту с Мерцедес или Лексус. Ако санкциите на ООН действително имаха някакъв ефект, тези луксозни автомобили изобщо не би трябвало да се намират в неговия гараж, пише Дойче веле.

Доклад на ООН показва обаче до каква степен севернокорейският режим съумява да заобиколи тези санкции: "Севернокорейците си доставят каквото си поискат. Те получават най-доброто, от което се нуждаят", казва координаторът на експертната комисия за контрол над санкциите на ООН Хю Грифитс.

През октомври миналата година Ким Чен Ун се появи на срещата с американския външен министър Майк Помпео с Ролс-Ройс „Фантом“, чиято каталожна цена е 400 000 евро. По време на срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур севернокорейската делегация се придвижваше с цяла флотилия от Мерцедеси без номера. А на срещата на върха между двете Кореи през септември представителите на Пхенян се возеха на лимузини Лексус -последен модел.

"Нямате представа какво се случва в международни води"

Демонстрирането на тези скъпи возила бе разтълкувано като сигнал за това, че Ким Чен Ун ни най-малко не се  впечатлява от санкциите, наложени на страната. Хю Грифитс остро разкритикува това поведение. Подобни "очевидни нарушения на санкциите по време на международни срещи не водят в положителна посока. Не може да се подиграваш със санкциите", заяви той.

Още по темата

Експертната комисия дава и други примери за това как Северна Корея заобикаля санкциите, които бяха наложени на страната заради нейната ядрена и ракетна програма. Напук на ограниченията Пхенян например продължава да изнася въглища и да внася петрол. Стоките се прехвърлят от един танкер на друг в открито море: "Нямате представа какво се случва в международни води. Там цари истинска анархия", допълва Хю Грифитс.

Освен това Северна Корея правела опити да оказва подкрепа на бунтовнически групировки в Йемен. "Проблемът си остава актуален, той изобщо не е решен. Затова трябва да продължим със санкциите, приети от ООН – това е основната задача", казва германският посланик в ООН Кристоф Хойсген.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постоянно ни лъжат.И това ,че ги хранели с 300гр.на ден също е лъжа.Ще кажеш ,че ги гледат цял ден колко ядат.Има си магазини ,пазарят си и т.н.Тези съвдем ни имат за балъци.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиарът на Ким Чен Ун е отличен, много добра работа с медиите, добро отразяване на работата на правителството. Няма разлика между Канал 3 и севернокорейската телевизия или някоя реклама на някое менте по телевизията в "демократична" страна.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Култ към личността има в САЩ, където кръщават самолетоносачите на американски президенти от оня ден. Няма кораб, който да е кръстен на руски президент, председател.
27
1
 
7
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Дойче зеле що не види в какво се е превърнала сега Германия , гледа на другите в канчето. Ми ще се возят с какво ти си искат хората, нас кво ни бърка.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мине не мине и ни заливате с пропаганда за Северна корея...Защо не кажете представителите на църквата и мюфтийството с какви коли се движат и какви пари въртят?
25
4
 
6
 
! Отговори
Народна република преди 5 години
Така е в развития социализъм. В Корейската Народно Демократична република.Партиите се возят в Ролс Ройс... Народа е цъфнал и вързал. Класика.Корнелия това преследва. Скоро и тук ще цъфнем в червено, Ролс Ролси, мерцедеси, всички равни.. сигурен о е car sharing service този с колите на народа
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 коли нямат значение за една държава. Покажете хората извън столицата , хората извън партията , трудовите лагери.То по тая логика фа видим колите на Баневи и значи всипки в БГ караме същите . Смешьовции.
23
3
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
Дреме му на Ким. Ще прави каквото си иска. Той вече е ядрена сила и всички ще се съобразяват с този факт. Тръмп вече клекна и му целува ръка. Факт!!!
22
2
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До бай ганьоТипично по комунистически.И тук беше така.Народа по цял ден човъркаше москвичите и трабантите а Влади си вееше з... с АлфаРомеоНие си купувахме Амбарица само по празниците а Избраните ядяха омари и хайвер всеки ден.
21
3
 
3
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До до шматка:)Аз не говоря за 1,2,3маВсички бяха кльощави.Централен голям и хубав булевард а по него 5-6 коли и това в столицата.Голям кеф няма що
20
2
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
Кимчо прави струва и пак до капиталистическото качество опира не ще лада или москвичтези возила са народини за народа и партията в страна където всички са равноправни според комунистическите закони,всички делят шепа ориз а за ким остават мръвките така е честно нали?типично и стриктно по комунистически
19
0
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Имат ли гражданска отговорност и винетка автомобилите на Ким?
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До шматка И аз съм доста кльоштав, но не гладувам. Такъв ми е гена.
17
6
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 14Пишат западните медии ама и филми правят от СКАз не видях един дебел кореец.Всичките бяха живи мощи.Освен това самите корейци казаха че са на купони (дажби) за много хр.стоки.На кого да вярвам.На теб или на очите си
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ким и севернокорейците могат само да им пръднат на :)
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По гнилия Запад ядат щир и лападА наште хайдуци лапат шпек и суджуци
14
12
 
11
 
! Отговори
Жо преди 5 години
САМО много гл/пави хора вярват, че корейският народ обича своя диктатор Ким Чен Ун.Хората в Северна Корея се страхуват от него. Страхуват се дори да кажат, че се страхуват.Вие, които възхвалявате Ким, не знаете, че има държави, където те е страх дори да споменеш името на диктатора, защото всеки трети човек е доносник на "службите".Преди години бях при приятели в Румъния и на майтап им подхвърлих-Как е вашия Чаушеску?Веднага ми казаха -Тихо, не споменавай това име, наоколо има доносници!
13
2
 
3
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Гледна точка -има " Запорожец"и го крие като ядреният арсенал :)
12
9
 
29
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Какви санкции? Санкции спазват само държави като България, другите държави си гледат икономическият интерес.
11
14
 
11
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
През изминалите месеци севернокорейският държавен глава Ким Чен Ун се появяваше на различни международни срещи ту с РОЛС-РОЙС, ту с МЕРЦЕДЕС или ЛЕКСУС.Шо пък веднаж не го видехме я с Волга, я с чайка, барем да бехме го видели с новата убавица на Путин Аурус Сенат, ама нейсе.Все коли на гнилият Запад!