Трима българи загинаха при катастрофа в Шотландия

Станал е верижен сблъсък между две коли и автобус
14 мар 2019 14:12, Елка Василева
12
Трима българи загинаха при катастрофа в Шотландия
Кадър: YouTube

Двама мъже и една жена - и тримата българи, са загинали при верижна катастрофа на магистрала в Шотландия във вторник. 

По данни на шотландската полиция сблъсъкът между автобус и два леки автомобила е станал около 16.30 ч. на 12 март на магистрала А90 в участъка между Абърдийн и Дънди.

Тримата загинали са пътували в "Рено Меган Сценик". Шофьорът и още една жена са транспортирани в болница, като мъжът е с леки наранявания, а жената е в тежко състояние, но няма опасност за живота й. Към момента няма информация дали двамата също са българи.

"Самоличността на загиналите ни съграждани е установена. Посолството ни в Лондон е в контакт с местните власти по случая и оказва съдействие на близките на починалите", съобщиха за Dir.bg от външното ни министерство.

В болница са откарани и шофьорът на другия смазан автомобил "Ford B Max", както и неговата спътничка. Тяхното състояние също е тежко, но няма опасност за живота им. Водачът на автобуса и пътниците в него не са пострадали.

Заради катастрофата движението по магистралата е било спряно за близо 21 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: шотландиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
O,sancta simplicitas преди 5 години
Само тези в автобуса не е споменала авторката.Ако още учи да се доизучи,ако е завършила да си скъса дипломата и .....отначало.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бате ГойкоЕ, толкова объркан текст не може и Банкяснският *** да съчини. Много се мъчих да свържа логически изреченията, но не успях. Хайде, сега помогнете:Първо: "Двама мъже и една жена - и тримата българи, са загинали..."Второ: "...транспортирани в болница, като мъжът е с леки наранявания, а жената е в тежко състояние, но няма опасност за живота й." (Нали е загинала !?)Трето: "...няма информация дали двамата също са българи. (нали бяха !?)
6
1
 
16
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Който си мисли,че е лесно неподготвен да караш в страна с ляво движение е луд!Трябва опит и силна концентрация и пак си е риск!
5
0
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Не *** а съм чужденец. Още се уча но няма нищо, прощавам ти.
4
5
 
4
 
! Отговори
до @ преди 5 години
И ти си същия *** като оня дето го критикуваш!
3
2
 
17
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Тримата загинали са пътували в "Рено Меган Сценик". Шофьорът и още една жена са транспортирани в болница, като мъжът е с леки наранявания, а жената е в тежко състояние, но няма опасност за живота й. Към момента няма информация дали двамата също са българи."???????
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно по този участък от А90 няма как да караш с превишена скорост... Има камери на всеки 10-15км.Просто има много гадни включвания и катастрофата е станала на едно от тях, а и ъочно по това време имаше голяма буря с много силен вятър. Да почиват в мир хората
1
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, като излезат от село и си мислят че можеш да летиш с 200. Бързай бавно е казал народа, кога ще се научете.Хората в Европа спазват законите по пътищата само наш *** е свикнал без колан и с 200.