Второ злато за България на Световното по щанги в Лас Вегас

Шампионите се завръщат у нас на 16 март
Обновена: 14 мар 2019 13:34 | 14 мар 2019 08:30,
10
Второ злато за България на Световното по щанги в Лас Вегас
Снимка: Българска федерация по вдигане на тежести

България спечели втора титла в двубоя на продължаващото в Лас Вегас Световно първенство по вдигане на тежести за 17-годишни щангисти.

В категория до 102 кг Стефчо Христов грабна златото с общ резултат 315 кг. В изхвърлянето Христов не успя на старта със 140 кг, но във втория опит се поправи и с третия си осигури победа в движението със 145 кг. В изтласкването българинът записа три шампионски излизания на подиума: 160 кг, 165 кг и 170 кг, което означаваше злато и български химн за втори път в залата на Световното първенство в Лас Вегас.

Още по темата

Стефчо Христов е представител на варненската школа с треньор Живко Николов, състезател на НСК Титан. Той е по-малкият брат на младежкия олимпийски вицешампион от Буенос Айрес 2018 Христо Христов.

Това е второ злато за България на първенството в Щатите след като преди два дни Карлос Насар грабна титлата в кат. 73 кг с двубой 291 кг. Третият ни представител Георги Йочев се класира на пето място в кат. 89 кг

Световните шампиони Карлос Насар и Стефчо Христов, както и останалите от българската делегация се прибират в София тази събота, 16 март, с полет през Истанбул, който се очаква на Терминал 2 на Аерогара София в 20.25 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
кайзер созе преди 5 години
БРАВО !!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5И какво от това?
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Споко, сега всяко второ е "Дейвид, Матю, Натаниел, Джеймс, Франк" и подобни, па са си чисти българи. По чисти от македонците, даже!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, кои щангисти не са били с небългарски имена. Разбира се, и такива е имало, но 85% са си били с български имена. Е, като имаш 15% население, което е малцинство, то много ясно,че и в спорта ще имаш 15% други имена. Аз освен Наим друг не се сещам с небългарско име. Всичко, де, що помня са българи. Сега, правим уговорката ,че българомохамеданите са българи нали? Или казваш обратното?
5
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хувавото в тази новина е, че златния медалист носи български име!В миналото "българските" щангисти бяха все с небългарски имена и нехристиянско вероизповедание. Един дори избяга в прародината си.
4
0
 
16
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 1Защо не си изпи хапчетата, преди да започнеш да пишеш глупости тук?
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на всички спортисти за старанието и постиженията,бъдете здрави!П.п. Григоре взимай пример.
2
0
 
26
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Браво!!!!
1
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво,браво,допингът се връща и в нашата школа