Ердоган прокле нападателите на джамии в Нова Зеландия

В антиимигрантския манифест имало заплахи срещу турците
15 мар 2019 10:30, Елка Василева
118
Ердоган прокле нападателите на джамии в Нова Зеландия
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган осъди остро въоръжените нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при които бяха убити 40 души, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Остро осъждам терористичното нападение срещу мюсюлмани, които са се молили, и проклинам извършителите на атаките, написа тази сутрин турският президент в акаунта си в Тwitter.

Още по темата

Нека почиват в мир братята ни, загубили живота си при нападенията. Пожелавам бързо възстановяване на ранените, написа още Ердоган.

Въоръжени лица нахлуха днес в две съседни джамии в Крайстчърч след дневните молитви (около 13,45 ч. местно време; 2,45 ч. българско време - бел. ред.) и блокираха входовете. Нападателите са открили стрелба, при която по последни данни са били убити 40 души, а 48 са били ранени, 20 от които тежко. Досега са задържани четирима души - трима мъже и една жена.

Според информация на турската телевизия НТВ засега няма данни за убити или ранени турски граждани.

Мъж, поел отговорност за нападението, е оставил антиимигрантски манифест от 74 страници, в който обяснява кой е и какви са причините за действията му, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По данни на НТВ в манифеста е имало отправена заплаха и към турците, живеещи в Нова Зеландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъждам всички видове терор, чиито жертви са обикновени граждани в мирно време.Но Ердоган преди това е трябвало да прокълне всички онези типове, които правиха атентати в Европа - по дискотеки, концертни зали, храмове, гари, дори в деня на националния празник на Франция. Защото такива актове на насилие предизвикват ответни реакции в същия стил.Затова не бива да се предприемат такива дивотии!
11
2
 
63
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Ердоган забрави да коментира мюсюлманските п*дофилски мрежи в Ротърхам, както и загиналите хиляди бели християни - включително жени и деца - в Европа само за последните 10 години в нападения от ислямистки терористи, част от тях с турски корени.
10
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво стана, все за фанатици и прочие бяха осъждани мюслюманите, сега се видя, че не е точно така !
9
4
 
61
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
ЕВРОПА И ЗАПАДЪР СА ХРИСТИЯНСКИ. приемете го май накрая, стойте си у пустинята, анадола и африка. Там е вашето место, това тук Е НАШЕ !!!! Миришат ви краката за тая красота тук, не е ваше - наше е . И децата ви не искаме, вземайте си чаветата
8
1
 
52
 
! Отговори
Пст преди 5 години
Зердоган защо никакъв го няма при терористични атаки срещу християни?
7
0
 
38
 
! Отговори
1221 преди 5 години
ХОРАТА ОТ РАНО СИ ПОДХВАТАТ РАБОТАТА
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер! Светът се пробужда за заплахата на чалмарската миграция.
5
1
 
58
 
! Отговори
. преди 5 години
Най-накрая дойде и ответния удар, нещо което напълно се очакваше. Този сега ще бъде обявен за най-страховития терорист за всички времена в световните медии понеже е бял, християнин и десен - нещо което се случва веднъж на 50 години при подобни нападения. Иначе подобни атаки има ежедневно от страна на джихадистите срещу християни из целия свят, но там все се касае за "псхично болни".
4
2
 
69
 
! Отговори
kk преди 5 години
Вижте колко християни са убити за месец в Пакистан, Индонезия, Египет и Филипините. В пъти повече от убитите мюсюлмани. За тези убийства обаче - пълно мълчание. Ако обаче бял християнин веднъж на 50 години реши да отмъсти - вой до небесата, детайлно отразяване на всичко, обвинения в "бял, крайно-десен тероризъм"! Боли ли да си от другата страна на автомата един път?
3
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клетвите рикошират и се връщат при подателя им.
2
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От този винаги лъха арогантност, злоба и агресия.
1
4
 
39
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Редно е и Ердоги да се изкаже-нали се изживява като водач на правоверните по света...Впрочем,неговия ибрик от Банкя няма ли да каже нещо за дюнерите, етническия мир и неговото опазване?