Ердоган прокле нападателите на джамии в Нова Зеландия

В антиимигрантския манифест имало заплахи срещу турците
15 мар 2019 10:30, Елка Василева
118
Ердоган прокле нападателите на джамии в Нова Зеландия
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган осъди остро въоръжените нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, при които бяха убити 40 души, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Остро осъждам терористичното нападение срещу мюсюлмани, които са се молили, и проклинам извършителите на атаките, написа тази сутрин турският президент в акаунта си в Тwitter.

Още по темата

Нека почиват в мир братята ни, загубили живота си при нападенията. Пожелавам бързо възстановяване на ранените, написа още Ердоган.

Въоръжени лица нахлуха днес в две съседни джамии в Крайстчърч след дневните молитви (около 13,45 ч. местно време; 2,45 ч. българско време - бел. ред.) и блокираха входовете. Нападателите са открили стрелба, при която по последни данни са били убити 40 души, а 48 са били ранени, 20 от които тежко. Досега са задържани четирима души - трима мъже и една жена.

Според информация на турската телевизия НТВ засега няма данни за убити или ранени турски граждани.

Мъж, поел отговорност за нападението, е оставил антиимигрантски манифест от 74 страници, в който обяснява кой е и какви са причините за действията му, информира Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

По данни на НТВ в манифеста е имало отправена заплаха и към турците, живеещи в Нова Зеландия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Не е готино да чуваш Христос е велик а Ерди ?
71
5
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Защо не проклина тия с атентатите в Париж и Ница и др европейски градове??
70
2
 
6
 
! Отговори
Пропаганда преди 5 години
Не е проклинал никого ,а осъди действията на терорягите.Преводача гугъл ли е?Както е осъждал и действията на агентите под маската на "ислямски" терористи извършващи поръчкови атентати по света.Жертвите на "илямския" тероризъм са 95% мюсулмани.
69
1
 
12
 
! Отговори
българин преди 5 години
Тоя диктатор.Трябва да се срамува от пра пра дедите си.Че са били не хора А зверове!
68
4
 
11
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Когато мюсюлмани тероризират християни Ердоган и мюсюлманския свят не протестират, а сега когато един психопат без вяра уби мюсюлмани започнаха простести. Що за мюсюлманско лицемерие? Мюсюлманския живот по скъп ли е от живота на другите хора? Това ли е вашия "бог" и религията на мира?
67
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог е Един за всички,и всичко друго е политика,бизнес и власт/пари.
66
1
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Този смешен остров ще бъде потопен от бреговата ни охрана. Самолети и военни кораби няма да изпращаме. Защо не си пасат овцете, а дърпат аслана за опашката.----------То вие има и война, която да сте спечелили?
65
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Не така с клетви и омраза! Това не е либерално и хуманно отношение , противоречи на евроатлантическите ценности на ЕС към който Турция се стреми!
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен нападателят е бил предизвикан от нещо. Не може просто така да ги избие ако няма причина като се има предвид, че мюсюлманите са много агресивни и създават навсякъде по света проблеми. Затова Тръмп не ги искаше в САЩ.
63
0
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Трябваше и себе си да прокълне за избитите невинни от него в Сирия!
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, когато мюсулмани нападат християнски църкви с молещи се в нея хора, къде е така наречения мюсулмански политически елит който открито би трябвало да осъди и заклейми подобни терористични актове?Осъждам подобни брутални и нехумани действия извършвани от който и да е било, но нима ислямските екстремисти и техните духовни и финансови куратори си мислят, че нехуманото насилие е единствено техен прерогатив?Който сее ветрове - ще пожъне бури!псИскрени съболезновяния към близките на жертвите!
61
0
 
21
 
! Отговори
не става преди 5 години
А когато онези животни от ИД рязаха глави по телевизията прокле ли ги Ердо ?
60
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не си спомням да е проклел мюсюлманските терористи в Европа!
59
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами той Ердо проклина всички терористи, дори изтребва голяма част от тях в Сирия ама тогава не го отразявате
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Осъди или прокле?Текста е краден от сайта на БТА и пак нищо , що не посочиш само сайта хората от там да си прочетат новините ............смешна копировачка си ти Зелке
57
4
 
30
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Защо ли загиналите при ислямистките атентати в Европа не ги наричаше братя, а тези в далечна Австралия са са му братя? Ами , защото другите са християни. Ние с тази политика сме на път също да му станем братя.
56
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
добреее..Тоест лошо,убити са хора...Сега обаче Ердо да прокълне и събратята си,които със шашки около кръста и викове "Аллах акбар" взривяват невинни хора!..и то "в името на ишлаама"..дали ще го направи?..
55
8
 
11
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Мюсулманите са *** пред нас и нашето преяъзходство ние гледаме над тях като великан гледа над мравуняк.Само с един размах и турция е аут за Германия и другите нацистли девили дори не си струва да се обсъжда.Те са гои ***.Нищо и никой не могат да се мерят с нас.
54
38
 
8
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
Турската държава ще пребъде вовеки, но към нея ще се присъединят още много тюркски народи като азерския, казакския, узбекския, татарския, башкуртския и ще сформират Туран, което ще е най-силната държава на света в всяко отношение.
53
4
 
11
 
! Отговори
Голяма глава преди 5 години
Повярвайте, има едни големи глави, които мислят 50 години напред във времето. И общо взето, Турцията е просто една пионка за играчите. На Ердоган му е направен профил от много време в Русия. Бе то с400, бе то обещания за с500. И в САЩ има големи глави, но нещо закъсняват с ходовете. Германия и Франция се опълчиха срещу Турция. Много сложно става.