Фружин, Битката при Булаир – върху пълнителите на стрелеца в Нова Зеландия

Стрелецът твърди, че се вдъхновил от Андерш Брайвик
Обновена: 15 мар 2019 13:32 | 15 мар 2019 12:12,
95
Фружин, Битката при Булаир – върху пълнителите на стрелеца в Нова Зеландия
Снимка: Twitter

Вдъхновен от Андерш Брайвик, въоръжен с пълнители с недвусмислени послания, стрелецът от Крайстчърч е публикувал в Twitter снимки на пълнителите си преди атаката. Акаунтът му обаче е вече деактивиран от социалната мрежа.

Брентън Тарант се описва като "нормален бял мъж" и обяснява, че е "вдъхновен" от убийствата на остров Ютоя, извършени от Андерш Брайвик.

И така, в 13:40 в петък, свещения за мюсюлманите ден, Тарант се отправя към джамията Ал Нур в Крайстчърч с няколко полуавтоматични пушки. Всичките - с надписи върху тях.

Преди това той е публикувал снимки на пълнителите на оръжията и върху тях си личи анти мюсюлманската реторика на нападателят.

Върху тях има надписи на български - "Битка при Булаир 1913". На английски пък е написано "Проходът Шипка - 1877 - 78".

Битката при Булаир е ключова битка от първата балканска война, при която българската Седма пехотна рилска дивизия под командването на генерал Георги Тодоров успява да надвие османските части от Дивизия Мюретеби и 27-ма пехотна дивизия.

Под този надпис се вижда и името Фружин, синът на последния български цар Иван Шишман.

На руски е отбелязано и сражението при Кагуле, ключово за руско-турската война от 1768-1774 г., когато руската армия, наброяваща не повече от 17 000 пехотинци и няколко хилядна кавалерия разбива турските сили от 150 000 човека.

На пълнителите се вижда и името на италианеца Лука Траини, който през миналата година откри огън срещу имигранти в град Мачерата и рани шестима души. Той беше осъдени на 12 г. затвор за омраза и стрелба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
38
 
! Отговори
СС преди 5 години
от всякъде се вижда че американците искат да разпалят война на балканите и в черно море и се чудят по севъзможен начин да го направят, това с тези надписи си е чиста провокация, този даже не е българин за да ги пише тези неща... не знам не отиват на добре нещата
51
16
 
36
 
! Отговори
Лудост преди 5 години
Тук най всички са луди във форума. Не виждам нищо за празнуване когато невинни хора умират... независим какви
50
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Едно време пишехме по чантите Ей Си Ди СИ сега младежите си пишат по автоматите - бей изврати се младежта
49
10
 
34
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Сега разбрахте ли какво ни е готвел Сорос,управлявайки чрез Обама!?Какво ли чудо щеше да е,ако беше успял да пробута Хилърито!?Но вече има надежда за белите,само че трябват още много усилия!И не точно по тоя начин,разбира се.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работилата по материала, пак не си работила съвестно! Битката е била при Кагул, "при Кагуле" е на руски, в падеж!
47
8
 
7
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До КАNASOYBIГIКана Субиги си е Кана Субиги, момче, не е Княз;))) Княз, може да е вашият Михаил;))) Князче;))) Кана Субиги е титла, чието значение в нашата древност е със значение, не от ранга на земните владетелскли титли. Разбирай го като "небсен император'; "небесен владетел".
46
3
 
48
 
! Отговори
стига се коркайте преди 5 години
Има имена на италианци(венецианския дук), австриец, сърби, черногорци, надпис на арменски (двама техни царе били се с турците). Очевидно се е интересувал от историята на Османската империя и войните с нея.
45
13
 
42
 
! Отговори
Бухал преди 5 години
Няма по-голяма простотия от това да убиеш деца и невинни граждани. Няма значение кой каква религия изповядва, от всички раси и народности има *** и читави хора.Ако имаш проблем с терористите било то и ислямисти, то намери ги и си разреши проблема с тях. Да влезеш в храм /църква, джамия/ и да избиеш хората...значи си пуси.Да си вземе пушките тоя и да отиде да се сръжава срещу ислямска държата, като не ги харесва. Едва ли му стиска...по-лесно е така срещу нищо неподозиращи хора.
44
10
 
26
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
БА, ситорически е най-великата армия на планетата. И не говорим само за нейният най-нов период, а за древностите й. Питайте китайците и японците, защо ни уважават. Питайте и хазарите, монголите, татарите... Така, че човекът се е вдъхновил от правилният източник! Не се е вдъхновил от холивудската USA army нъл тъй;))) нито от руската. Затова двете империи не искат да има силна БА. Но един ден тя юе бъде възстановена. Слава на тангра!
43
2
 
42
 
! Отговори
КАNASOYBIГI преди 5 години
Мдаа, щеше да е добре да добави КНЯЗ ОТ БОГА Тервел (а не хан), избил няколко десетки хиляди тежко въоръжени арабски емигранти.
42
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснал е локо софия
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да не е Добрин Митев?
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснал е св. Кхан Тервел.
39
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хей днес.бг в западните медии се разпространяват снимки с тотално различни надписи от тези които вие публикувате. Сигурни ли сте в това което публикувате!
38
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега изложихме ли се пред чужденците? Какви са тези надписи? Началниците ще се карат. Ще трябва да обясняваме за Шипка 1977. Пак проблеми в международен план. Пак иглени уши.
37
12
 
39
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Очевидно човекът не е някакъв смахнат,за какъвто се опитват да го представят!И посланието му в Интернет е смислено и правдиво!Мисля,че това даже не може да се квалифицира като терористичен акт,а по-скоро като обявяване на война,война за спасяване на белите!Струва си да се замисли човек дали не е по-прав от тия на обратното мнение!
36
5
 
15
 
! Отговори
селянин преди 5 години
ОБЪРНАХА религиите на бит пазар за да могат болните мозъци да убиват.
35
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрана на всички религии, скриване на всички храмове и чиста работата....
34
3
 
36
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
До НЕбългаринИсторически погледнато християнсвото е от първи-трети век , а ислямът от шести -седми .Т.е. той е агресорът в близкия изток и ориента ,където напада християнски страни ,като Сирия , Ливан и т.н.
33
4
 
15
 
! Отговори
Ужасите преди 5 години
Като електронна игра беше... Бacи