От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант

През последните години той пътувал до Пакистан, Южна Корея и няколко страни в Европа
Обновена: 16 мар 2019 11:35 | 15 мар 2019 20:58, Нели Христова
252
От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант
Снимка: Facebook

След подобна атака, като тази в джамията Ал Нур в Крайстчърч, Нова Зеландия, винаги изниква въпросът – какво е накарало един човек да извърши такова кърваво престъпление?

От русо, къдраво и сладко малко момче, Брентън Тарант се превръща във бодибилдър, а по-късно и в масов убиец на 49 души.

28-годишният терорист оставил след себе си манифест, подобно на Андеш Брайвик, в който определя себе си като "обикновен бял мъж“. Той е дълъг 73 страници и носи заглавието "Голямата подмяна“.

Още по темата

Тарант е роден в бедно семейство с шотландски, ирландски и английски корени. Роден е в градчето Графтън, щата Нови Южен Уелс. Баща му, Рудни, бил атлет. Починал през 2010 година от болест, причинена от вдишване на азбест. Майка му и сестра му още живеят в района и по информация на ABC са добре познати там.

Масовият убиец наследил от баща си любовта към спорта. Той нямал интерес да продължи образованието си, така че след като завършил през 2009 г., започнал работа като фитнес треньор. Живял в Графтън до 2011 г.

Собственикът на залата, в която работел Терант, твърди пред  Daily Mail Australia, че мъжът спазвал строг режим, който включвал усилени тренировки. Той потвърждава, че терористът е бил негов подчинен.

Според друга жена, която твърди, че познава Тарант, той бил напълно отдаден на тренировките си и на това да тренира другите: "И като казвам отдаден, имам предвид по-отдаден, отколкото всеки друг човек би бил. Той прекарваше по цял ден във фитнеса, вдигайки тежести. Напълно трасформира тялото си“, обяснява госпожа Грей.

Тарант печелел пари от търговия с криптовалути и вложил много средства в своите пътувания из Европа, Южна Корея и дори Пакистан. И според госпожа Грей, точно там нещо се объркало и мъжът се радикализирал.

"Когато преди това сме си говорили за живота, никога не е звучал като човек, който има крайни виждания“, твърди тя, но признава, че никога не са водили разговор на тема политика или религия.

"Знам, че се отдаде на много пътувания след като напуска Графтън. Прекоси морета. Навярно нещо се е случило тогава“, казва госпожа Грей.

За Пакистан той пише във своята Facebook страница: "Това е невероятна страна, изпълнена с най-милите, добри и гостоприемни хора в света. Красотата на долината Хазна през есента не може да бъде надмината“.

В своя манифест, Тарант обяснява, че "планирал атаката преди около две години“, но на друго място. Той твърди, че повратната точка за него било поражението на Марин льо Пен през 2017 г. на президентските избори във Франция. Текстът е публикуван  в Twitter и в него се декларира, че ще последва атака срещу мюсюлманите с цел да се предизвика расово насилие и "допълнително разделение между народите в Европа и нашествениците, които сега окупират европейски земи".

Заглавието "Голямата подмяна" е същото като на тръгнала от Франция конспиративна теория, според която европейското население се подменя с имигранти, които раждат много повече деца. Манифестът се обявява срещу масовата имиграция и приемането на това, че развитите страни са с общества от хора с разнообразен етническа и религиозна идентичност. Говори се за "геноцид срещу белите" и се цитира популярен сред белите расисти като "14-те думи" девиз "Трябва да гарантираме съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца".


252
Още от Книги
У-лицата с Деси Йорданова: Четете на децата си!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
До Анонимен До 146 , ако не е религията ще бъде нещо друго , но ти си *** да го разбереш?!
157
1
 
11
 
! Отговори
да преди 1 седмица
Говорил съм с български турци мои приятели, които живеят и работят в Германия. Те са ми казвали, че в Германия вече е подменено местното население.
156
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 1 седмица
Тъжно е това което се е случило сега, тъжно е и това което се е случвало на хората в миналото ,но това не значи че не трябва да гледаме напред и да се поучим от грешките си в миналото.
155
4
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
До 154, анонимен. С кре.тен.и не дискутирам. За останалите: американизиране на живота означава загуба на човешките стойности: милосърдие, човеколюбие, добрина. Всичко гадно и долно дойде с наложените нови "стойности" от креатурите зад океана, за които номер едно са парите и консумацията. Стига с глупостите за русофили и русофоби, малки, промити мозъчета. Не ме възхищават Арни, Рамбо и извратеняци с промит мозък. Ако това е бъдещето на нашите внучета, по-добре да ни няма!
154
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поради американизирането на живота, хората ще озвереят и откачат напълно
————

Дефо Ташунко, какво американизиране бре, идьото?
Не виждаш ли, че само русофили и *** защитават тоя от падък?
153
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лош ген.
Таткото има женска физиономия,
Форсиран модел на Хю Грант.
Явно братовчеди са се заиграли в Скотско.
Брентънчо се е метнал на майкя си с голямото чейне.

Затова обществото не трябва да притиска индивидите да се размножават.
152
1
 
2
 
! Отговори
Ха-хо-то преди 1 седмица
До Анонимен
Най-накрая да прочета нормален коментар
151
12
 
18
 
! Отговори
Су 34 преди 1 седмица
До Bluesky1

Най-новият кратък виц: турчин молещ се в джамията в Крастчърч.
Хахахаххахахахахахахахахах
150
6
 
7
 
! Отговори
северомакедонец преди 1 седмица
До 149 който пише до 151

А осигурете сега тези нива от пирамидата на Маслоу на поне 80% от населението без да го карате да се изнася от страната в Европа, Щатите и Русия и да трепери от диваци и варвари по селата, и го образовайте така, че да поиска горните нива от пирамидата... Изостанла османска провинция осемдесет години не можела да се развива.. и социализмът е вариант като няма друг....А турците и помаците наистина ги модернизираха при социализма и ги напрвиха от малко модерни хора.
149
10
 
61
 
! Отговори
Ганчев преди 1 седмица
Мюсюлманите нарочно използват тонколони и волуме на макс от джамиите за да дразнят християните.
148
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ритуалните ханку-братовци - сектанти-изтрещялници, яко са налазили темите за действията на техният продукт (брентън-трабанта), и насаждат ли насаждат омразата към религиите, само към тяхната "религия" (стъпваща на първичното, примитивното и пещерното) , не насаждат омраза!
защо ли? може би искат да я подменят с религиите на хората ?!

представям си образа, който възхваляват ханковциете, който съвпада с фрагмент от филма "кинг-конг": стъпала горилата на върха на планината и се тупа в гърдите!
147
10
 
67
 
! Отговори
Джеф преди 1 седмица
Ако мислите че ислямът е все по-голям проблем и че политиците жалко си мълчат за това от страх и пълен корем, дайте палец нагоре.
146
15
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Светът отива на зле. За пореден път ще има голямо меле на религиозна основа. А измислици като религиите са най-тъ//пата причина да умре човек. Жалко е. Дано след това хората поумнеят и зарежат тия тъпотии с богове, храмове и т. н.
145
6
 
25
 
! Отговори
Дончо преди 1 седмица
Омразата е болест. Омразата е дяволът.
144
18
 
17
 
! Отговори
Bluesky1 преди 1 седмица
Най-новият кратък виц: Бай Ганьо Ариец!
143
1
 
1
 
! Отговори
до 203 преди 1 седмица
***!!
142
16
 
41
 
! Отговори
Маор преди 1 седмица
Само да попитам Брентънчо, когато неговите роднини - шотландци, ирландци, англичани са си присвоили Нова Зеландия, дали са питали местното население дали е съгласно? Или тогавашната подмяна е била ОК, а днешната не?
141
0
 
57
 
! Отговори
Dr. Froyd преди 1 седмица
Защо никой не споменава вината на медиите и журналистите, които те зомбират и ти промиват мозъка по нареждане на техните господари. Те са най-масовият убиец.
140
5
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 седмица
"Як па див" му викат на таков чиляк у наше село. Не оправдавам убийство, освен ако е при законна самоотбрана. Подобна кървава баня само налива масло в тигана на малоум.ниците. Не мога да се съглася психопати да вземат връх и да диктуват норми на поведение. Поради американизирането на живота, хората ще озвереят и откачат напълно. Бог да прости загиналите невинни хора, независимо каква религия изповядват. Гледайте сега сеир, по оценките може да бъде пресметнато лесно какъв % са нормалните тук.
139
17
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
От коментарите разбирам, в България има много потенциални масови убийци.Органите трябва де се вземат в ръце!