От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант

През последните години той пътувал до Пакистан, Южна Корея и няколко страни в Европа
Обновена: 16 мар 2019 11:35 | 15 мар 2019 20:58, Нели Христова
252
От фитнес маниак до масов убиец – кой е Брентън Тарант
Снимка: Facebook

След подобна атака, като тази в джамията Ал Нур в Крайстчърч, Нова Зеландия, винаги изниква въпросът – какво е накарало един човек да извърши такова кърваво престъпление?

От русо, къдраво и сладко малко момче, Брентън Тарант се превръща във бодибилдър, а по-късно и в масов убиец на 49 души.

28-годишният терорист оставил след себе си манифест, подобно на Андеш Брайвик, в който определя себе си като "обикновен бял мъж“. Той е дълъг 73 страници и носи заглавието "Голямата подмяна“.

Още по темата

Тарант е роден в бедно семейство с шотландски, ирландски и английски корени. Роден е в градчето Графтън, щата Нови Южен Уелс. Баща му, Рудни, бил атлет. Починал през 2010 година от болест, причинена от вдишване на азбест. Майка му и сестра му още живеят в района и по информация на ABC са добре познати там.

Масовият убиец наследил от баща си любовта към спорта. Той нямал интерес да продължи образованието си, така че след като завършил през 2009 г., започнал работа като фитнес треньор. Живял в Графтън до 2011 г.

Собственикът на залата, в която работел Терант, твърди пред  Daily Mail Australia, че мъжът спазвал строг режим, който включвал усилени тренировки. Той потвърждава, че терористът е бил негов подчинен.

Според друга жена, която твърди, че познава Тарант, той бил напълно отдаден на тренировките си и на това да тренира другите: "И като казвам отдаден, имам предвид по-отдаден, отколкото всеки друг човек би бил. Той прекарваше по цял ден във фитнеса, вдигайки тежести. Напълно трасформира тялото си“, обяснява госпожа Грей.

Тарант печелел пари от търговия с криптовалути и вложил много средства в своите пътувания из Европа, Южна Корея и дори Пакистан. И според госпожа Грей, точно там нещо се объркало и мъжът се радикализирал.

"Когато преди това сме си говорили за живота, никога не е звучал като човек, който има крайни виждания“, твърди тя, но признава, че никога не са водили разговор на тема политика или религия.

"Знам, че се отдаде на много пътувания след като напуска Графтън. Прекоси морета. Навярно нещо се е случило тогава“, казва госпожа Грей.

За Пакистан той пише във своята Facebook страница: "Това е невероятна страна, изпълнена с най-милите, добри и гостоприемни хора в света. Красотата на долината Хазна през есента не може да бъде надмината“.

В своя манифест, Тарант обяснява, че "планирал атаката преди около две години“, но на друго място. Той твърди, че повратната точка за него било поражението на Марин льо Пен през 2017 г. на президентските избори във Франция. Текстът е публикуван  в Twitter и в него се декларира, че ще последва атака срещу мюсюлманите с цел да се предизвика расово насилие и "допълнително разделение между народите в Европа и нашествениците, които сега окупират европейски земи".

Заглавието "Голямата подмяна" е същото като на тръгнала от Франция конспиративна теория, според която европейското население се подменя с имигранти, които раждат много повече деца. Манифестът се обявява срещу масовата имиграция и приемането на това, че развитите страни са с общества от хора с разнообразен етническа и религиозна идентичност. Говори се за "геноцид срещу белите" и се цитира популярен сред белите расисти като "14-те думи" девиз "Трябва да гарантираме съществуването на нашите хора и бъдещето на белите деца".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До Анонимен До 146 , ако не е религията ще бъде нещо друго , но ти си *** да го разбереш?!
145
1
 
13
 
! Отговори
да преди 5 години
Говорил съм с български турци мои приятели, които живеят и работят в Германия. Те са ми казвали, че в Германия вече е подменено местното население.
144
0
 
6
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Тъжно е това което се е случило сега, тъжно е и това което се е случвало на хората в миналото ,но това не значи че не трябва да гледаме напред и да се поучим от грешките си в миналото.
143
4
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
До 154, анонимен. С кре.тен.и не дискутирам. За останалите: американизиране на живота означава загуба на човешките стойности: милосърдие, човеколюбие, добрина. Всичко гадно и долно дойде с наложените нови "стойности" от креатурите зад океана, за които номер едно са парите и консумацията. Стига с глупостите за русофили и русофоби, малки, промити мозъчета. Не ме възхищават Арни, Рамбо и извратеняци с промит мозък. Ако това е бъдещето на нашите внучета, по-добре да ни няма!
142
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поради американизирането на живота, хората ще озвереят и откачат напълноДефо Ташунко, какво американизиране бре, идьото?Не виждаш ли, че само русофили и *** защитават тоя от падък?
141
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лош ген.Таткото има женска физиономия, Форсиран модел на Хю Грант.Явно братовчеди са се заиграли в Скотско.Брентънчо се е метнал на майкя си с голямото чейне. Затова обществото не трябва да притиска индивидите да се размножават.
140
1
 
3
 
! Отговори
Ха-хо-то преди 5 години
До АнонименНай-накрая да прочета нормален коментар
139
12
 
20
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Bluesky1Най-новият кратък виц: турчин молещ се в джамията в Крастчърч.Хахахаххахахахахахахахахах
138
6
 
8
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 години
До 149 който пише до 151А осигурете сега тези нива от пирамидата на Маслоу на поне 80% от населението без да го карате да се изнася от страната в Европа, Щатите и Русия и да трепери от диваци и варвари по селата, и го образовайте така, че да поиска горните нива от пирамидата... Изостанла османска провинция осемдесет години не можела да се развива.. и социализмът е вариант като няма друг....А турците и помаците наистина ги модернизираха при социализма и ги напрвиха от малко модерни хора.
137
10
 
65
 
! Отговори
Ганчев преди 5 години
Мюсюлманите нарочно използват тонколони и волуме на макс от джамиите за да дразнят християните.
136
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ритуалните ханку-братовци - сектанти-изтрещялници, яко са налазили темите за действията на техният продукт (брентън-трабанта), и насаждат ли насаждат омразата към религиите, само към тяхната "религия" (стъпваща на първичното, примитивното и пещерното) , не насаждат омраза! защо ли? може би искат да я подменят с религиите на хората ?! представям си образа, който възхваляват ханковциете, който съвпада с фрагмент от филма "кинг-конг": стъпала горилата на върха на планината и се тупа в гърдите!
135
10
 
71
 
! Отговори
Джеф преди 5 години
Ако мислите че ислямът е все по-голям проблем и че политиците жалко си мълчат за това от страх и пълен корем, дайте палец нагоре.
134
6
 
26
 
! Отговори
Дончо преди 5 години
Омразата е болест. Омразата е дяволът.
133
20
 
18
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Най-новият кратък виц: Бай *** Ариец!
132
1
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 5 години
***!!
131
17
 
44
 
! Отговори
Маор преди 5 години
Само да попитам Брентънчо, когато неговите роднини - шотландци, ирландци, англичани са си присвоили Нова Зеландия, дали са питали местното население дали е съгласно? Или тогавашната подмяна е била ОК, а днешната не?
130
0
 
61
 
! Отговори
Dr. Froyd преди 5 години
Защо никой не споменава вината на медиите и журналистите, които те зомбират и ти промиват мозъка по нареждане на техните господари. Те са най-масовият убиец.
129
5
 
30
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
"Як па див" му викат на таков чиляк у наше село. Не оправдавам убийство, освен ако е при законна самоотбрана. Подобна кървава баня само налива масло в тигана на малоум.ниците. Не мога да се съглася психопати да вземат връх и да диктуват норми на поведение. Поради американизирането на живота, хората ще озвереят и откачат напълно. Бог да прости загиналите невинни хора, независимо каква религия изповядват. Гледайте сега сеир, по оценките може да бъде пресметнато лесно какъв % са нормалните тук.
128
18
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
От коментарите разбирам, в България има много потенциални масови убийци.Органите трябва де се вземат в ръце!
127
7
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно , когато мюсюлмани извършват терористичен акт и избиват стотици и хиляди хора в Западна Европа се казва, че такава им е религията , нетърпима към християните. Когато християнин убива мюсюлмани бил масов убиец . Иначе , ако правителствата не се вземат в ръце гражданската война е неизбежна.