Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС

На 29 март две жени за пръв път излизат в открития космос
15 мар 2019 07:50, Елка Василева
65
Руски космически кораб с тричленен екипаж се скачи с МКС
Снимка: Reuters

Пилотираният руски космически кораб "Съюз МС-12" с нов екипаж на борда се скачи в автоматичен режим с Международната космическа станция (МКС), предадоха ТАСС и Асошиейтед прес.

Корабът докара на МКС руския космонавт Алексей Овчинин и астронавтите от НАСА Ник Хейг и Кристина Кох, които ще останат на орбиталната станция 204 денонощия. Те се присъединяват към Ан Макклейн от НАСА, Олег Кононенко от Роскосмос и представителя на Канада Давид Сен-Жак.

Още по темата

Космонавтите ще проведат стотици експерименти в областта на биологията, биотехнологиите, физическите и природните науки.

На 29 март трябва за първи път в историята две жени да излязат в открития космос - това ще бъдат Кох и Макклейн.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците до сега припечелвахапо някой долар като таксиметрови шофьори на американските космонавти, но няма да е за дълго !
26
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Внимавайте с WC-то!Американците пробили били дупчица в МКС-то.Абе кукувицо куха, дупката я откриха не в модулите а в кораба "Съюз" който по това време беше закачен на дока към руската част. Какво ще го дири американец в руската част и то в кораба им като навсякъде има камери и всичко се следи?Разследването, както очевидно не знаеш (каква изненада) е засекретено. Защото е очевиден саботаж. И нормално, инженер в Роскосмос - 800 лв заплата, филолог Рогозин - 7 пъти колкото шефа на НАСА.
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха ха"В момента държавата тъпче Мъск с пари" На това ли ви учат в курсовете по тролене? Колкото по-нагла лъжа, толкоз по-добре. Честно, тези измислици само показват колко е ниско нивото на русофилите.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** кефите как говорите пълни глупости с някакво задоволение, че сте компетентни :))))
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28То вече има :) ама ти кажи защо руснаците ползват една и съща кога вече 60 години а всичките им нови разработки са прекратени...
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руски космически кораб с тричленен екипаж.............*************************************************американски кораби Няма .. няма ... ще ... ще ... скоро ... скоро ...
21
4
 
7
 
! Отговори
Внимавайте с WC-то! преди 5 години
МКС е разделена на сектори, според това чий са модулите-US,RU или...Астронавтите им се запушила тоалетната и в знак на погнуса, че руската работи, пробили дупчица в МКС,малка, но опасна.Дано сега всичко е наред, особено при две(2) жени на борда!Дано двете успеят ЗАЕДНО да изпълнят и мисията в открития космос!Всъщност Тръмп е прав, говорейки за ефективността на простите неща и опасността от сложните.Пример Боинг и Съюз.Само се чудя руси ли ще изстрелвaт "космическите войски" на US?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха хачовек вземи се запознай малко с материята...
19
4
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Ако съм на мястото на тоя пияница Рогозин ще им закача на американските астронавти пътуващи с руски кораби по едно червено знаменце точно до емблемата на НАСА и ще ги науча да викат "вечна дружба" на правилен руски на път за МКС . Малко да се позабавляват двамата с Путин докато броят американските долари .
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Козяксмаортфоните ги правят в банановите държави, примерно в такава където ти живееш
17
5
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Частната инициатива на Илон Мъск която летяла в космоса ........ хахахах ща умра от смях . Тая "частна инициатива" УМИРА в секундата в която НАСА и Пентагона спрат финанисирането . В момента държавата тъпче Мъск с пари като дебел тираджия мург*ава ку*** на магистралата . Само си направете труд да му видите загубите на тоя "иноватор" .
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Ето дами и господа какви коментари се пишат когато човек няма никаква идея от материята.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите както винаги пълна пародия :) чакайте да пусна едно кафе, че да се позабавлявам с душевно болните ви излиания.
14
7
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
И с какви пари според теб е създадена Спейс Х? След като с частни инвестиции показват че могат да правят ракети, НАСА им плаща за ракети, много по малко пари от колкото на всеки друг или сами ако си ги правят
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15На мен по ми прилича на показване на мускули. Поне за него време де. ....
12
16
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 5 години
Спейс Х вече имат повече полети годишно от велика Русия, ама няма нужда от притеснение, водка като има всичко е наред
11
6
 
19
 
! Отговори
интересно преди 5 години
Вярно мериканите тази година ще пратят първи човек в космоса,а през 2028 щели да стъпят на Луната с помощта на Холивууд!?
10
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още няколко договорени полета имат с американците до МКС и после денги нет щото батко ти Илон Мъск показа кой е шефа и как се правят нещата. За пореден път се видя разликата между частната инициатива и държавното предприятие
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скайлаб е изстреляна с ракета носител Сатурн 5, същата ракета използвана при мисиите Аполо. Масата на Скайлаб е 77 тона, на модулите Аполо е около 45 тона. Скайлаб просто не изведена на достатъчно висока орбита и от триенето с въздуха орбитата и се снижава все повече. При инженерната мисъл на НАСА как е възможно да " хвърлят" на вятъра такова скъпо съоражение, знаели са предварително участта на станцията. От друга страна са изпълнили по сложна задача - прилуняване на хора! Или нещо наистина куца
8
18
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Такси ама вече няма да има пътници щото Спейс Х вече тестваха капсулата и е много по добра и по ефтина, Бойнг скоро ще пуснат тяхната. Скоро Роскосмос ще потъне както СССР заради яка корупция никакво развитие