Тероризъм на живо: Стрелецът от Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Поне 40 души бяха убити при терористичната атака
Обновена: 15 мар 2019 09:47 | 15 мар 2019 09:31,
174
Тероризъм на живо: Стрелецът от  Крайстчърч излъчвал видео във Facebook (18+)

Един от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч.

Още по темата

По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата "терористична атака". Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията "Ал Нур" в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията.

Във видеото се вижда, че в колата си той пренася редица оръжия.

Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си.

От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите.

Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LoraКамбаните бият в някаква хармония, стига да не е на умряло и за някакво бедствие. Но воят от минаретата е непоносим и продължителен.
55
1
 
31
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
На бас, че тоя е бил фен на Хан Тервел!
54
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставили сме сериозна българска следа, в историята на човечеството, в битките с мюсюлманлъка. Чак в Нова Зеландия се появяват нашите следи.Горд съм, че съм българин.
53
6
 
33
 
! Отговори
До Lora преди 5 години
Ако изобщо си Лора...Как можеш да сравняваш камбанен звън със молитва ( и то мюсюлманска молитва в християнска държава), излъчвана чрез електронна техника? Нормална или нормален ли си?? Камбаната не ти говори и не ти внушава! Ходжата да излезе на минарето и да пее а не да пуска запис през говорители.Но това е вашата религия-фалшива, подла и нагла като вас самите!
52
3
 
41
 
! Отговори
завалията преди 5 години
Само си представете как му е дотегнало на този човек от дивашките крясъци от минарето всяка сутрин.Аз бях ходил в Одрин. Сутринта рано като се разкрещяха. Егати. Само като си представя да го слушам всеки ден. Разбирам старите българи какво им е било.
51
5
 
52
 
! Отговори
до Lora преди 5 години
А бе, Лорче! Щом всеки има право да изповядва религията си където си иска, дай ми съвет. Искам да отида в СА, Йемен, Пакистан, Бангладеш или Иран примерно, да си построя параклис, да си бия камбаната и да се моля палейки свещички. Кажи ми как да стане?
50
5
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Ти да не мислиш, че като си по-бял от мене си по-цивилизован?----не, просто съм бял. И в Германия мен ще ме обслужат , а теб - не. Други въпроси?
49
5
 
28
 
! Отговори
ЗА РОДИНУ преди 5 години
там ги стрелят пък другаде им отписват 8милиона дълг
48
3
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
--Да !! всички знаем че има на пълнителите надписи и с Шипка - но какво да се прави- това е първото публично християнско отмъщение -след стотиците клипове на ислямисти режещи глави на християни и убиващи жени и деца - Когато срещу тебе има зверове -накрая и ти се превръщаш в ЗВЯР- И Търпеливото християнство може да "роди" ДЕМОН )
47
5
 
25
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
Много поздрави на мюфтийството.!.
46
2
 
25
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Не мога да разчета надписите ,но се доверявам на тези ,които са ги разчели.Ключовата дума е Милош Кобилич-това е сърбинът,убил султан Мурад след битката на Косово поле 1389г.""Когато МК беше допуснат да целуне краката на светлия господар,той отправи неустрашимо в славното му тяло отровен нож,и като му нанесе тежка рана,го напои с мъченически шербет""-пише в турската хроника.Тези ,които казваха ,че създаването на Косоварска държава ще доведе до тежки последствия ,се оказват прави!
45
42
 
11
 
! Отговори
Lora преди 5 години
До СократисA църковните камбани дето бият с всичка сила. Те не се ли чуват навсякъде. Всеки има право да изповядва религията си, стига да не пречи на дръгите и да име респект към останалите религии.
44
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой попадал ли е на снимки на оръжията на този психопат. Целите са изписани с имена и исторически факти, за които той отмъщава. Има един пълнител посветен на България и битките на Шипка и Булайр с дати и изписани на български!Снимки на пълнителите на автоматите в Туитър (акаунта е изтрит). Има ги в мрежата имидж сърча на гугъл. На един пълнител пише на арменски, на друг има сръбски герои. Има и български. Пише Константин II Асен на български, Shipka pass 1877 и Битката при Булайр 1913
43
4
 
31
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
Дааа, право пишат тука хората и казват, че не трябва мюсюлмани като се молят и християните да им слушат молитвите.Туй е обидно и грешно според нашите канони.Всеки поп ще ви каже, че молитвата е свято нещо и кога човек се моли, не крещи, не вика, ами шепти смирено.Туй дето ходжата пее високо си е техна работа ама да си пее и да се чува само вътре в джамията а не и чак у нас, та да затварям прозорците и пак да го чувам.Тия политици, дето туй нарочно го правят, горчиви плодове ще берат-Гаранция!
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че сигурно ще има много последователи и от двете страни... И оттам е ясно какво следва - нищо хубаво.
41
3
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Много добре планирана атака - човека се е подготвил с всички исторически дати и имената на всички битки и герои борили се срещу исляма - Понеже този човек е педант -си е писал на втомата дори датата за атака )- Явно той или негов близък е пострадал от разни брадати муха меди нападащи жени деца и всичко цивилизовано хм .....
40
2
 
29
 
! Отговори
. преди 5 години
И кво ся, един път на половин век да има ответна реакция на репресираното християнско малцинство по света срещу човекомразещите камилар-джихадисти и веднага вой до небесата.
39
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО ИСЛЯМА Е ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА А НЕ РЕЛИГИЯ,ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧВА
38
15
 
10
 
! Отговори
BBC преди 5 години
Kaкъв тероризъм? Психично "болен" на живо.
37
0
 
31
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименКой докара ислямските нашественици в Европа и другите бели страни!?Кой пречи да ги върнем обратно!?Кой ги въоръжава и зомбира!?Кой измисли джихада!? На всичките въпроси отговорът е един-богоизбраните,за да смачкат белите хора,които са им единствения интелектуален конкурент!Останалите са лесни за подчиняване.