Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ

Насилието ескалира на протеста - запалени пожари, обрани магазини...
Обновена: 16 мар 2019 18:11 | 16 мар 2019 18:10, Веселина Йорданова
129
Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ
Снимка: БТА

Демонстранти запалиха пожар в банка и обраха магазини в Париж при поредната събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция срещу президента Еманюел Макрон и неговите либерални икономически реформи, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да овладее насилието, което избухна след две седмици на относително затишие и намаляване на броя на участниците.

Клон на банка "Тарно" и два репа за вестници бяха подпалени на централния бул. "Шан-з-Елизе, което наложи намесата на пожарната.

Майка и дете бяха спасени от огнеборците, тъй като имаше опасност пожарът да обхване горния етаж на сградата, където те живеят.

Единайсет души, включително двама полицаи, са пострадали леко при пожара, уточниха представители на пожарната, цитирани от Франс прес.

Край Триумфалната арка демонстранти хвърляха павета по полицаи за борба с безредиците, които отвърнаха със сълзотворен газ. Полицията е арестувала до момента над 80 души, предаде Асошиейтед прес.

Демонстранти изпотрошиха и разграбиха магазини, както и луксозния ресторант "Фуке", на емблематичния парижки булевард.

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи, че броят на демонстрантите в столицата е 8000.

"Сред тези 8000 човека обаче има над 1500 буйстващи хора, които са там само за да трошат, да се бият и да нападат", каза Кастанер. Той добави, че са мобилизирани 1400 полицаи.

В социалните мрежи "жълтите жилетки" обявиха за своя цел "обсаждането на Елисейския дворец" - официалната резиденция на френския президент в Париж, отбелязва Франс прес.

Самият Макрон обаче не е в столицата - този уикенд той е на ски в Пиренеите, за да "презареди", съобщиха от неговата канцелария. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
9
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Странджа/ Василев, що си сменихте името на Амон, ооотрепки?
49
12
 
2
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
Какъв Китай бе гой такива та китайците все още ядат ориз по-голямата част от тях.. та Китай никога не е водил войни те копират всичко от Сащ,Япония Германия и Южна Корея, та китайците да преди 20 години бяха всичките на колелета и магарешки каруци...времето ще покаже но Бог враговете на Израел ще накаже амин!!!
48
4
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 49 Амончо Ра, евреите Рокфелер , Рокшийлд и Сoрос управляват САЩ.ФАКТ!Много ти благодяря иначе за подвеждащата информация!А тези еврейски *** са за разстрел, както и такива добитъци като теб!
47
11
 
4
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
Юана ще стане световна валута когато *** стане девстена отново,Китай ще се мери с Сащ когато баща ти забременее!!20 век всички казваха Руската империя ще бие Сам,Англия ще стане номер 1 преди Сащ,Франция ще изпревари Сащ,Германия ще изпревари Сащ Ссср ще изпревари Сащ, 60 те години Япония ще изпревари Сащ...къде са те сега къде е Сащ!???
46
11
 
1
 
! Отговори
Амон ра преди 5 години
До 46-Ти като си грамотен/грамотно за това ще работиш за 750-800 лева цял живот за това ще ставаш сутрин в 4-6 часа докато братята еврей спяд до 12:00 часа за това вие българи ще имате най-ниска продължителност на живот,затова ще умирате от рак и на по 30-40 години ще се набръчкани от пиене и цигари и от прекомерен физически труд и недоспиване,затова Б-я ще е *** клуба на Ес,за това ще сте наи-изчезващата нация на планетата!!БОГ ДА ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ ЕВРЕЙТЕ АМИН/БЪДЕЩ ЕВРЕЙН!!!!
45
2
 
0
 
! Отговори
Т преди 5 години
Това е любим ес
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен до Амон ра преди 5 години
Не стига че си неграмотен но и фантазьор, какво би станало ако юана стане световна валута. По принцип се работи по този въпрос, Ротшилд и другите евреиски плъхове ще си останат с милиарди трилиони тоалетни хартии. Бог никога не е обичал предателите евреи, някой ден ще го разберете.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях на местото на Макрон.Бих подал оставка отдавна! Валери Симеонов .Колкото и да е нагъл. Взе разумното решение. Само при гражданска война ли ще я подаде? На там вървят нещата. Европа се променя в движение .Тепърва ще се случват нещата и то не само във Франция
42
1
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
до 41 Евреите, които са начело на САЩ ли са достойни за уважение? Тия, които създават изкуствени войни вече 40 години в Близкият Изток?Брачед, ти си за Калашник!
41
4
 
2
 
! Отговори
УЕФА - мафия преди 5 години
Францията е гнусен арабско-африкански к*енеф, както Арабойчланда. И да триете, и да не триете - факт.
40
2
 
0
 
! Отговори
NIkoi преди 5 години
MAKRON E EVROPEEC.AZ SAM OT EUROPA.SOLIDAREN SAM SAS FRANCIA.
39
9
 
4
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
Еврейте са хора за възхищение факт!Ами вижте колко от световните учени са еврей...те са богати хора а не роби а великите българи" цял живот ще работя за жълти стотинки докато всемогъщите и велики еврей ще ядат,пият и правят бебета и ще карат Ролс Ройс!!БОГ ДА ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ ЕВРЕЙТЕ АМИН!!!Еврейте са пример за това как трябва да се отнасяме с мюсюлманите и с терористите факт!Днешна толерантна Европа мачка собствените си народи за сметка на африканци и азиатци това не го разбирам и одобрявам!!!
38
14
 
1
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
Грешката на руснаците е че:не са приели юдайзма!!Какво бих направил аз ако бях на мястото на Путин:каня официално всички еврей в Россия да живеят те всемогъщите еврей имам трилиони $$$ Россия за няколко години ще издуха Германия ядрения потенциял на руснаците ще се увеличи десетократно,продължителността на живот на руснаците ще се увеличи Русия ще стане новите Сащ даже може и бели американци и идат да живеят в Россия,второ бих поканил милиони японци да живееят в Сибир...това е изхода за руснацит
37
0
 
17
 
! Отговори
Mene преди 5 години
Защо не отразявате протеста в софия ?!?!?!?!?!
36
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Що не пуснете ултрасите на Русия от 2016 Европейското по футбол в Марсилия, че да видите как франсетата с униформи се разбягват???А за пръв път тогава английския пиян фен разбра, че има и по-откачен от него.
35
5
 
2
 
! Отговори
Амон Ра преди 5 години
До Моше-Бог да ви пази и закриля и благослови амин!!!Чест и почитания господине българин ви пише възхитен съм от еврейския гений и евейския народ!!Искам да ви попитам какви са ословията българин да приеме юдайзма и задалжително ли е да се обреже ???Напълно ви подкрепям за думите ви относно Франция франсетата избраха арабите и не*/рите пред вас всемогъщите и недостижими еврей и те франсетата си заслужиха съдбата!!Българите преди да приемат християнството са били сила а след това 700год. роби!!!
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен до Моше преди 5 години
Неблагодарнико вие освен че сте мишки но сте и неблагодарни на Българите че са ви спасили. Мишка може би вие ще бъдете втората страна изпитала удоволствието от ядрен удар. Над Ерусалим ще изгреят две слънца каквото и да значи това го е казала Ванга. Вие сте с най много врагове в целия свят, все някой ще му писне и ще ви рестартира.
33
1
 
19
 
! Отговори
V преди 5 години
А що не давате в България ? И тука има протести. А французите протестират срещу тия които подбиват цените на труда в Европа . Българския чорбаджия ;) Ако не се разпадне ЕС ще стане много по зле . боко може да го накараш да спре южен поток ,но да спре кражвата на труд с европейска минимална заплата не може го накараш .Мафията герб ще фалира .Затова искат да фалират европейските народи ;)
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До пропусналЗа много неща протестират. Срещу управлението на Макрон,което доведе до увеличение на данъците,цените на всичко, срещу цензурата в медиите също, срещу ЕС, срещу богатите,коитостават все по-богати,а обикковените работещи французи все по-бедни.
31
0
 
24
 
! Отговори
пропуснал преди 5 години
Може ли някой да обясни смислено за какво протестират жълтите жилетки и какви са целите им. Това е тема табу в медиите. Те съобщават само факта , че има протести.