Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ

Насилието ескалира на протеста - запалени пожари, обрани магазини...
Обновена: 16 мар 2019 18:11 | 16 мар 2019 18:10, Веселина Йорданова
129
Демонстранти се биха и трошиха в Париж, полицията отговори с газ
Снимка: БТА

Демонстранти запалиха пожар в банка и обраха магазини в Париж при поредната събота на протести на "жълтите жилетки" във Франция срещу президента Еманюел Макрон и неговите либерални икономически реформи, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да овладее насилието, което избухна след две седмици на относително затишие и намаляване на броя на участниците.

Клон на банка "Тарно" и два репа за вестници бяха подпалени на централния бул. "Шан-з-Елизе, което наложи намесата на пожарната.

Майка и дете бяха спасени от огнеборците, тъй като имаше опасност пожарът да обхване горния етаж на сградата, където те живеят.

Единайсет души, включително двама полицаи, са пострадали леко при пожара, уточниха представители на пожарната, цитирани от Франс прес.

Край Триумфалната арка демонстранти хвърляха павета по полицаи за борба с безредиците, които отвърнаха със сълзотворен газ. Полицията е арестувала до момента над 80 души, предаде Асошиейтед прес.

Демонстранти изпотрошиха и разграбиха магазини, както и луксозния ресторант "Фуке", на емблематичния парижки булевард.

Френският министър на вътрешните работи Кристоф Кастанер съобщи, че броят на демонстрантите в столицата е 8000.

"Сред тези 8000 човека обаче има над 1500 буйстващи хора, които са там само за да трошат, да се бият и да нападат", каза Кастанер. Той добави, че са мобилизирани 1400 полицаи.

В социалните мрежи "жълтите жилетки" обявиха за своя цел "обсаждането на Елисейския дворец" - официалната резиденция на френския президент в Париж, отбелязва Франс прес.

Самият Макрон обаче не е в столицата - този уикенд той е на ски в Пиренеите, за да "презареди", съобщиха от неговата канцелария. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
33
 
3
 
! Отговори
Dil преди 5 години
Хубаво е франсетата малко да си седнат на задниците и да започнат да работят. Иначе все държавата им крива. Скоро приказката ще свърши и за тях.
9
2
 
43
 
! Отговори
факт преди 5 години
В София имаше протестно шествие и пред мин.съвет хората бяха напръскани от полицията с лютив газ,но явно това не е важно за"независимите медии"
8
14
 
6
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Колко удобно да се приписват обирите и пожарите все на демонстрантите абе журналята не ви ли минава през канчетата, че извършителите са крадци използващи момента или такива са ви упорните точки.
7
19
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Единственият шанс на французите е да приемат еврейската тактика първо минават Меркавите и всичко живо на сол плюс авиация и снайперисти след тях булдозери изриват къщите барабар с децата и накрая се рекултивира.Но французите избраха да колаборационират с немците и арабите.Ще горят в ада!
6
4
 
35
 
! Отговори
Шимон преди 5 години
Не можеш да си напълниш държавата с милиони неграмотна пап-лач докато коренното население изнемогва и да очакваш какво да се случи да процъфтява държавата ли?
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тук в Париж има колосална корупция, нереални цени на стоки, завишени с 500 процента, жилищна криза, дискриминация към хора с деца и чужденци...и т.н. Малко помощи отпуска правителството и затова им е малко боя. Тази държава е крала през цялата си история, в момента спокойно може и трябва да изхранва всички араби и африканци. Макрон всъщност нищо не направи от началото на протестите, увеличението на минималната заплата беше пунта и засяга само определени лица, но не всички!
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли някой демократор да прати на Макрон няколко дрона с взривни устройва за да "облече" Франция със "демокрация"? После само трябва да се срещне 3 пъти с представители на американските служби, да даде интервю на CNN и анонимността му е гарантирана.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай, Вова!
2
3
 
57
 
! Отговори
Мадуро преди 5 години
Време е на Франция да й бъде назначен без избори самообявил се президент с подкрепата от външни държави. Така е демократично.
1
4
 
59
 
! Отговори
КОГА В БЪЛГАРИЯ? преди 5 години
А В БЪЛГАРИЯ - КОГА?