Главният прокурор на Украйна не забогатял незаконно

Антикорупционното бюро закри делото срещу него
31
Главният прокурор на Украйна не забогатял незаконно
Протест срещу корупцията. Снимка: БТА

Националното антикорупционно бюро на Украйна и Специализираната антикорупционна прокуратура прекратиха делото срещу главния прокурор на страната Юрий Луценко по обвинение в незаконно обогатяване, предаде
ТАСС.

Разследването започна още през ноември 2017 година. Тогава двете институции получиха достъп до банковите и други финансови документи на Луценко.

Изданието "Украински новости" цитира източник от правоохранителните органи, според когото делото е било прекратено, тъй като не са констатирани престъпни действия. По думите му решението е било прието още преди отмяната на текст от наказателния кодекс за отговорността на държавни служители за незаконно обогатяване.

На 26 февруари Конституционният съд на Украйна постанови, че текстовете в члена от наказателния кодекс за незаконно обогатяване на държавни служители не отговарят на принципите на върховенството на правото.

Съдът мотивира решението си с това, че текстовете нарушават презумпцията за невинност, защото задължават самия заподозрян да докаже законността на състоянието си. По-късно антикорупционното бюро потвърди, че във връзка с решението на съда то е започнало да закрива наказателни дела, които към момента са 65. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
О преди 5 години
И негово време ще дойде мафия
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главните прокурори никога не забогатяват незаконно ;))))Дори българските ;)))А само като се замисля и неглавните как се справят с финансите, какво ли се случва при главните...;)))))
22
8
 
1
 
! Отговори
ИЗВОД! преди 5 години
Минусите на 13 са необоримо доказателство за българопродажниците, които узурпираха властта на 09.09.1944 г. и с благословията на любимата им Москва погребаха България за тези вече 75 г. московски геноцид над българите!!!
21
7
 
1
 
! Отговори
sd преди 5 години
ТАСС = лъжи, дезинформация, проруско-свинска пропаганда
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То оставаше и незаконно да е забогатял. Спестявял е от закуските и вечерите а на обяд е ял по един Руски дебел с котешка глава. Знаем ги тия богаташи имаме си ги и тука в кочинката. Горките нямат пари да си платят еането. Искат по 5 пъти на ден да се банят подмиват и преобличат а народа неможе да си позволи и най елементарните неща. Един път на две седмици къпане щото топлата вода е по 5 лева на месец като по бай Тощово време. Мръзнат като кучета и гладуват като песове.
19
1
 
15
 
! Отговори
:) преди 5 години
Купил една ябълка, измил я и я лъснал, станала красива и всички я пожелали, продал я и купил 2... приказки за балъци. Забогатява се само с кражби, наследство или брак. Няма друг вариант. А Украйна... това не е държава. И преди Майдана бяха много зле, сега са по-зле и от Африка.
18
0
 
4
 
! Отговори
Митко преди 5 години
До АнонименВерно! Сичко краде кат за световно тука...
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тая държава няма нищо законно, дори правителството...
16
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само защото изгориха 50 колорадски бръмбара в Одеса, трябва да се съмнявам в правосъдната система на братска Украйна ли?
15
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТАСС по-добре да сезаеме с палатите на Шойгу. И въобще защо ми цитирате тая лъжлива агенция?
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 10г съм в САЩ и работя на две работи. Заплатата ми е добра и съм събрал с много труд $100000. В Украйна как се забогатява без кражба? Или в България? Всичко краде като за последно но и ги прикриват други който вземат подкупи и така колето се върти. БГ, Украйна, Молдова, никога няма да се оправят но запада има интерес да е така. Само се замислете защо да не ви подсказвам аз
13
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Няма законно забогатяване!
12
29
 
1
 
! Отговори
СЛАВА, СЛАВА, СЛАВА! преди 5 години
На Украйна, украйнския героичен народ, на украйнската армия, които имат непоклатимата подкрепа на всички държави по Света в справедливата им битка срещу най-коварният и най-подлият враг- Русия !!!
11
0
 
21
 
! Отговори
тя преди 5 години
Как се забогатява с държавна заплата ?!
10
2
 
22
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Що не пишат нашите неолиберали нали там сега управляват Евро майданници просто загробиха още една държава с преврата и гражданската война после повече от 10000 убити и от тях мирни граждани и деца а ми коментират Венецуела.
9
1
 
28
 
! Отговори
шаш преди 5 години
До Активист на БКПУ нас поне фашисти не маршируват по улиците и не убиват хора като в Донбас иначе всичко е като там мизерия,грабежи,страшна корупция,и политическа класа на служба при САЩ.
8
1
 
28
 
! Отговори
факт преди 5 години
На всякъде където има марионетни правителства подкрепяни от САЩ корупцията и грабежа на народа е чудовищна,и там и тук е така.
7
1
 
26
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Открийте приликата между Украйна и България !
6
0
 
27
 
! Отговори
Бобо преди 5 години
Колко наши висши прокурори имат къщи в Испания ако знаете ...
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И той като нашите.