Жертвите в Крайстчърч - пакистанци, палестинци...

Сред загиналите има още египтяни и граждани на Бангладеш
Обновена: 16 мар 2019 17:12 | 16 мар 2019 17:10, Веселина Йорданова
66
Жертвите в Крайстчърч - пакистанци, палестинци...
Снимка: БТА

Най-малко шестима пакистанци са загинали при вчерашното нападение срещу джамии в новозеландския град Крайстчърч, съобщи днес външният министър на Пакистан, цитиран от Асошиейтед прес.

Още по темата
Шах Махмуд Куреши каза, че властите в Крайстчърч опитват да разберат дали още трима пакистанци, които са в неизвестност от петък, не са сред жертвите.

Шестима палестинци са загинали при атентата по данни на палестинското външно министерство, цитирано от ТАСС.
Египетското посолство в Нова Зеландия информира за гибелта на четирима египтяни.

Бангладеш потвърди за смъртта на двама свои граждани при терористичната атака. Още трима са в неизвестност, предаде ДПА.

Най-малко 49 души загинаха и десетки бяха ранени при нападенията всрещу две джамии, извършени от 28-годишен австралиец. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
БГ-Киви преди 5 години
До ДртПрч: Живея в Auckland/ Окланд, но съм бил в Крайстчърч за около две седмици. Не харесвам джамии, ако това те интересува. В Окланд има православна църква, руска и сръбска. С адидаси и найкове/ Nike (маратонки, шорти, T-shirts) се разхождам из НЗ. Горд съм с българския си произход и съм лоялен към Н. Зеландия. Бившите ми хазяи (новозеландци от английски и шотландски произход), на Олимпиадата в Сидни-2000, като дефилираше БГ отбора от олимпийци, стояха прави и ги аплодираха!!! Още въпроси?
40
1
 
0
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Киви,Колко православни църкви има в Крайстчърч? Ти по потури и цървулu ли се разхождаш из НЗ? Като новозаландец ли се опитваш да изглеждаш или парадираш с бг произхода си?
39
2
 
3
 
! Отговори
BG-Kiwi преди 5 години
Сега, ... от мен да го знаете (имам двойно гражданство, БГ и NZ) австралийците са много расисткиКопелдаци, потомци на каторжници от UK, проявяват дискриминация и към нас българите (все още не сме безвизови с тях), преди около 20 години (като нямах още NZ паспорт) на два пъти ми отказаха туристическа виза за Австралия, с претекст, че България била в списък от т. н. "рискови държави", заедно с арабски и африкански страни. Оттогава ги намразих много! Кирливецът дошъл в Н. Зеландия да убива невинни!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях преди 200 години в крайстчърч. Нямаше никакви бели християни, даже и крайстчърч го нямаше. Само маори.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Значи за 20 години са успели да станат 1/7 част от населението на града. Всеки седми днес е мюсюлманин там.Но все пак, наистина е интересно, след като всеки седми е мюсюлманин, каква част от работещите хора в града са мюсюлмани. И каква част от вегетиращите на социални помощи са мюсюлмани?А какъв процент от новородените са деца на мюсюлмани.В отговора на тези въпроси се крият част от отговорите, търсени от разследващите терористичния акт.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бях в париж преди 20 години, и повече не исках да стъпя там, *** навсякъде.
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 Преди 20 години нямаше никакви мюсюлмани в Крайстчърч, бях там преди 12 години и не видях араби и ннегри, а мой познат българин Пастор ми каза , че са пристигнали преди 20 години е нямало кьорав ннегър или арабин!
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До неразбралНие сме в ЕС, нормално е да сме из цяла Европа.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не бива да забравя, че насилието ражда насилие. И то си има своите исторически корени, не започва от днес или вчера. Глобализмът си затвори очите за много неща, но грешките плащаме ние- невинните хора, независимо какъв цвят имаме и в какъв бог вярваме. Гадна работа.
32
5
 
31
 
! Отговори
неразбрал преди 5 години
Какъв го търсят в Нова Зеландия?Или май го намериха...
31
2
 
24
 
! Отговори
Мин. Натуризма преди 5 години
Ето такива туристи трябва да се привличат в бг.Това трябва да е основната target група за хотелиерите.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не е радикал..убил 6 пакистанци и палестинци другите са извънземни наричащи се мюсюлмани но от африкански произход..просто човека е расист..и като е пътувал много добре е знаел къ де има истиски мюсюлмани защо не го е направил на балканите или Турция??? Явно е на расиска основа..пък и 800 гилзи ..50 убити нещо не де връзва.
29
5
 
49
 
! Отговори
жалко преди 5 години
Името на селището Крайстчърч значи Христова църква .Явно е парадокс в град Христова църква да има джамии и то не една. Предполагам че християните са се чувствали застрашени от инвазията на мюсюлмани . Най добре е когато хората си стоят в собствените си страни и ако са извън тях не налагат начина си на живот на домакините , защото реакциите могат да бъдат непредвидими.
28
9
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато избиха 47 души в църква в Египет, медиите услужливо мълчаха. Когато избиваха християни в Пакистан - мълчание. Когато избиваха християни в Индонезия и Филипините - мълчание. Обаче, ако бял и християнин убие мюсюлманин, ауу.. всички новинарски сайтове реват. Двойните стандарти на мода!
27
10
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 5 години
Я ДАЙТЕ ИСТОРИЯТА ЗА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ ПАК ХАХАХХА КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ ОТ 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ ПО СВЕТА ЕДВА 400 МИЛИОНА СА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ........ А НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ОБЩНОСТИ СА В НЕ-БЕЛИ СТРАНИ КАТО:БРАЗИЛИЯ,КОНГО,ФИЛИПИНИТЕ,КИТАЙ!!!!!
26
8
 
62
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Нова зеландия и ислям, че и джамии! Тия на пук на света се врът на всякъде, а после как да ги харесваш с ненормалната им религия.
25
38
 
9
 
! Отговори
До номер 13 преди 5 години
Защо от стоте най велики личности в света пророкът Мухамед .го слагат на първо място като личност.преди да коментираш дадена личност вземи прочети и разбери истината.
24
8
 
44
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
И белите могат да трепат наред ... така, че муслитата ако не искат да изчезнат напълно да се озаптят щото на белите писне ли им ще стане кофти за целия свят.
23
6
 
29
 
! Отговори
.... преди 5 години
Проблема винаги е бил в РЕЛИГИИТЕ. - промиват им мозъците още от раждането. все тая коя религия. (Вярвай че земята е плоска - 16 век - или изгори на кладата)да сте чули двама атеисти да се избиват взаимно ...столетия, хилядолетия, да си правят атентани?
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много странна снимка...