Сенатор с ислямофобски коментар след стрелбата в Крайстчърч

Изказването е грозно, обяви австралийският премиер
16 мар 2019 13:15, Александър Попов
129
Сенатор с ислямофобски коментар след стрелбата в Крайстчърч
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън обяви днес, че правителството му ще порицае сенатор заради ислямофобски коментар за стрелбите в джамиите в Крайстчърч, предаде ДПА.

Морисън заяви, че коалиционното му правителство и опозиционната Австралийска лейбъристка партия планират да внесат предложение в парламента, когато той се събере отново през април, сенаторът да бъде порицан.

Още по темата
Сенатор Фрейзър Анинг от Куинсланд, крайнодесен независим политик, написа вчера в Туитър: "Има ли все още някой, който да оспорва връзката между мюсюлманската имиграция и насилието? Чудя се ще има ли такова възмущение отляво при следващия мюсюлмански терористичен акт? Най-вероятно ще има мълчание и приказки за "нападения на вълци единаци, психични разстройства и че няма никаква връзка с исляма".

След това сенаторът разпространи изявление, в което осъди терористичния акт в Нова Зеландия, но настоя, че той е израз на "растящия страх от засилващото се мюсюлманско присъствие".

Сенаторът трябваше да бъде укротен днес, след като удари един младеж, който пък го замери с яйце в знак на протест срещу ислямофобското му изказване след убийствените нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, информира Франс прес.

"По принцип не бих искал да подхранвам това, но искам категорично и напълно да осъдя думите на сенатор Анинг при неговите нападки срещу ислямското вероизповедание", каза премиерът, който е християнин евангелист. "Това изказване е ужасно и грозно и то няма никакво място в Австралия. Честно казано, той трябва да се засрами", добави Морисън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 5 години
НА ЕВРЕИСКОТО СИНГАНЕ МУ МАХНАХА КОМЕНТАРА ЗАРАДИ ВОНЯЩАТА ПРОСТОТИЯ ХАХАХХАХАХХА
79
12
 
1
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ БУДА Е СИНЕОК И БЯЛ АРИЕЦ ОТ КАСТАТА НА БРАХМАНИТЕ(ТРАКИЙЦИ) А ИСУСКАТА Е ЧЕРЕН СЕМИТ ОТ БЛИЗКИЯ ИЗТОК СХОДЕН НА ЕТИОПЦИТЕ И ЕРИТРЕЙЦИТЕ........... СКОРО БЕЛИТЕ ХОРА ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ИСТИНСКИЯ БЯЛ ГОСПОД БОГ НА ВСИЧКИ АРИЙСКИ НАРОДИ ОТ АЗИЯ А ИМЕННО БУДА!!!!!
78
9
 
4
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ОНЯ ДИВАК ДЕТО НАПИСА ЧЕ ЕВРЕИТЕ БИЛИ БЕЛИ(НАПЪЛНО ЛУД ДА СИ МИСЛИ ЧЕ ЕВРЕИТЕ СА БЕЛИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК НЯМА БЕЛИ БЕ КАВАЛ ***) МУ ИЗТРИХА МАЛОУМНИЯ КОМЕНТАР...... БРАВО САМО ТАКА С ДИВАЦИТЕ ОТ 4ТИ КИЛОМЕТЪР ХАХАХХАХА
77
2
 
30
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Ами изглежда, че сенаторът е изразил мнението на хората, които са го избрали. Затова не виждам причина да се извинява. Просто човекът казва, че каквото почукало, такова се и обадило. Какво странно има в това? То си е в реда на нещата.
76
17
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Много сте жалки,щом се радвате на такива зверства.
75
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнска Държава е тук , приятели ... тя ще унищожи ислямска в белите страни .
74
4
 
13
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Османе, какво пищиш като някоя женичка/козичка, търсиш дансаджиите да се скриеш под полата им. Хората все повече се освестяват и пак ще има кръстоносни походи. Само че тоя път няма да оставим жив последовател на мирната...
73
8
 
7
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ЕСЯ АКО НАПИША ЧЕ ОТ 3 МИЛИАРДА ХРИСТИЯНИ САМО 400 МИЛИОНА СА БЕЛИТЕ ХРИСТИЯНИ(КОЕТО Е ВСЕИЗВЕСТЕН ФАКТ) ВЕДНАГА ЩЕ БЪДА ИЗТРИТ ПОНЕЖЕ САМО БЕЛИТЕ МОЖЕЛИ ДА СА ХРИСТИЯНИ ХАХАХХАХАХХА
72
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наближава времето , когато и тук ще има масови разстрели в джамии !!! И аз ще съм един от бойците !!! С удоволствие ще си сложа главата в торбата и ще ги избивам с кеф !!! Хайл Хитлер !!! Пречупения кръст заедно с кръста на християните !!!
71
10
 
10
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ДО 91:ХАХА СЛАБ ОПИТ ДА ВНУШИШ ЧЕ ХРИСТИЯНИТЕ СА БЕЛИ....... ОТ 3 МИЛИЯРДА ХРИСТИЯНИ САМО 400 МИЛИОНА СА БЕЛИТЕ... ДА НЕ БИ ДА МИСЛИШ ЧЕ ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ЗАМБИЯ,ЗИМБАБВЕ,КОНГО,ТАНЗАНИЯ,УГАНДА,РУАНДА,ЮАР,МЕКСИКО,ЕКВАДОР,ФИЛИПИНИТЕ СА БЕЛИ ХАХАХАХАХ МНОГО ЛЕКА ЛОГИКА ИМАШ ХАХАХХА
70
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Погледнете тази отвратителна и гнусна снимка- предимно че.р.ни.лки и разни *** поднасят цветя на "невинните" ЗАСЛУЖЕНО убити последователи на педофила мохамед , които са " прочути" в историята като врагове на човешкия род, като убийци и изедници- а такива са предимно проклетите араби, ***, турци и каква ли не чер.нокожа па.пла.ч!
69
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПФУ! А " нашите", антибългарски , продажни медии и водещи , се надпреварват кой да изрече какви ли не "съболезнования" на и за тези у.ро.ди мюсюлмани. Срам и позор за БНТ! Днес, във " Вяра и общество", водещият - Горан Благоев се изказал в съчувствие към мюсюлманите, като ги е нарекъл " невинни", а и и най-лошото е, че той споменал: " Бог да ги прости ( т.е. убитите мюсюлмани)".Мюсюлманите са служители на ДЯВОЛА!Бог НЯМА нищо общо със скапания ислям и ПЕДОФИЛА мохамед!
68
6
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Да ние все още използваме ръцете си за подмиване и хигиена.-----------И после тези ръце на какво миришат, на пролет?И преди и сега сте най-изостаналата и примитивна нация, която за нещастие граничи с Европа.
67
7
 
12
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До НЕтурчинОргии в църквите никога не е имало, Господари на Ефира ли са ти историческия извор?
66
2
 
5
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
И НЕЩО ДРУГО!! ЗОРОАСТРИЗМА Е С ИНДО-ИРАНСКИ ПРОИЗХОД КАКТО И ХИНДУИЗМА И БУДИЗМА!!!
65
2
 
5
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ДО 81:МИ ДАСКАЛЕ ЯВНО ТРЯБВА ДА СИ СКЪСАШ ДИПЛОМКАТА.......... ТИ ЧУВАЛ ЛИ СИ ЗА ВЕДИТЕ НЕЩО ГОВОРЯТ ЛИ ТИ? И БУДИЗМА И ХИНДУИЗМА И ЗОРОАСТРИЗМА СА ЧАСТ ОТ ВЕДИЧЕСКАТА СИСТЕМА!!! КАК ДА НЯМАТ СЛЕД КАТО БУДИЗМА Е СИЛНО ПОВЛИЯН И ОТ ХИНДУИЗМА И ОТ ЗОРОАСТРИЗМА!!!! ВСЕ ЕДНО ДА КАЖЕШ КАТОЛИЦИТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ПРАВОСЛАВНИТЕ ПЪК СА ВСЕ ХРИСТИЯНИ....... МАЙ МАЙ ДВОЙКАТА Е ЗА ТЕБЕ!!!!
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОще една двойка получаваш,никъде не писах,че Византия е стигала до Ирак,а писах,че Персия е била разположена на териториите на днешен Иран и Ирак.А самата Персия е била съсед на Византия.Българи са участвали в битките между византийци и перси,както на страната на персите,така и на страната на византийците.
63
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ислямът никога не е налаган насила,"АХАХХхахахАХХхахахАХ браво Къци, този виц беше добър!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До CAMBODIA POWERНа тебе три плюс ти стига.Да все още има зороастрийци и в Индия,Персия е била доста голяма,но зороастрийците нямат нищо общо с будизма,който се появява доста по-късно,векове по-късно.
61
6
 
2
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ИНТЕРЕСНО Е ЧЕ НЯКОЙ ПРАЗНОГЛАВЦИ СА МИ ДАЛИ МИНУС НА КОМЕНТАРА МИ ЗА АРИЙСКИТЕ РЕЛИГИИ...... ДОРИ И НЕВЕЖА *** ОТ НАЙ-ДОЛНАТА КАСТА ЗНАЕ ЧЕ ВЕДИТЕ И ЗОРОСТУРА СА БЛИЗКИ ПО ПРОИЗХОД!!!!