Сенатор с ислямофобски коментар след стрелбата в Крайстчърч

Изказването е грозно, обяви австралийският премиер
16 мар 2019 13:15, Александър Попов
129
Сенатор с ислямофобски коментар след стрелбата в Крайстчърч
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън обяви днес, че правителството му ще порицае сенатор заради ислямофобски коментар за стрелбите в джамиите в Крайстчърч, предаде ДПА.

Морисън заяви, че коалиционното му правителство и опозиционната Австралийска лейбъристка партия планират да внесат предложение в парламента, когато той се събере отново през април, сенаторът да бъде порицан.

Още по темата
Сенатор Фрейзър Анинг от Куинсланд, крайнодесен независим политик, написа вчера в Туитър: "Има ли все още някой, който да оспорва връзката между мюсюлманската имиграция и насилието? Чудя се ще има ли такова възмущение отляво при следващия мюсюлмански терористичен акт? Най-вероятно ще има мълчание и приказки за "нападения на вълци единаци, психични разстройства и че няма никаква връзка с исляма".

След това сенаторът разпространи изявление, в което осъди терористичния акт в Нова Зеландия, но настоя, че той е израз на "растящия страх от засилващото се мюсюлманско присъствие".

Сенаторът трябваше да бъде укротен днес, след като удари един младеж, който пък го замери с яйце в знак на протест срещу ислямофобското му изказване след убийствените нападения срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч, информира Франс прес.

"По принцип не бих искал да подхранвам това, но искам категорично и напълно да осъдя думите на сенатор Анинг при неговите нападки срещу ислямското вероизповедание", каза премиерът, който е християнин евангелист. "Това изказване е ужасно и грозно и то няма никакво място в Австралия. Честно казано, той трябва да се засрами", добави Морисън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Юнал ДжемиловКат не можеше друго.
59
6
 
5
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Кой ми говори за течаща вода не е за вярване! Ония които предпочитат хартия вместо вода след нужда ще ми говорят за хигиена! И се мъчите да ни унижите че сме използвали ибрик, а не хартия като вас! -----------То да ползвате течаща вода сме ви научили ние българите, иначе по писания на френски пътешественици вие сте ползвали ръката си за тази цел.В България в момента никой не ползва хартия!
58
3
 
3
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ДО 71:ЗОРОАСТРИЗМА Е ЕДНА ОТ АРИЙСКИТЕ РЕЛИГИИ НАРЕД С БУДИЗМА И ХИНДУИЗМА!!! И В МОМЕНТА СЕ СРЕЩАТ ТУК ТАМЕ ЗОРОАСТРИЙЦИ НАЙ ВЕЧЕ В ИНДИЯ(ПОНЕЖЕ ИРАН Е ТВЪРДЕ ВРАЖДЕБЕН С НЕ-МЮСЮЛМАНИ)
57
11
 
1
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Тука съшто има много исламофобски исказвания и трява да им се расмаха пръст
56
0
 
6
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
НЕ турчинДай тия ислямски писания и ние да ги четем! Или се мъчиш да разсейваш темата за ежеседмичните новини свързани с изнасилвания и оргии в църквите? То фактите си казват, коя вяра е педофилска!------------Отвори си Корана, там ти е написано, а оргии в църквите и педофилия никога не е имало1
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И кои са тези изконни мюслюмански земи - Ирак и Иран? Това са териториите на Византийската Имерия!"И кога Византийска империя е владяла Иран и Ирак, че нещо пропускам? ;)))---Седни си,слаб 2 по история!В миналото е имало две империи в Мала Азия - Византия православни и Персия(Иран и Ирак) Зороастрийци,над които насилствено се налага исляма.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"То фактите си казват, коя вяра е педофилска!"Съгласен съм, дай да направим една бърза справка с фактите: На един от пълнителите на Тарант пише "За Ротердам". Това е град в Южен Йоркшир, Англия, в който за периода от 1997-*** до 2013-та 1400 деца, предимно бели момичета, са били изнасилени от мюсюлмани. И това е само за един град в Европа, ами ако разровим под повърхността на водата какво ще изкочи от дъното?
53
2
 
3
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
КОГАТО ХРИСТИЯНИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ ИМАТ ВЕЛИКИ РЕЛИГИОЗНИ КОМПЛЕКСИ КАТО АНГКОР ВАТ,ВАРАНАСИ,БОРАБОДУР И ДРУГИ ВЕЛИЧЕСТВЕНИ ХИНДУ-БУДИСТКИ КОМПЛЕКСИ ДОКАЗВАЩИ ДОМИНАЦИЯТА И ВЕЛИЧИЕТО НА БУДИСТКАТА РАСА,ТОГАВА МОЖЕ ДА СЕ ХВАЛЯТ ЧЕ БИЛИ ПО ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ОТ НАС БУДИСТИТЕ(НЕЩО НА КОЕТО ХРИСТИЯНИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ НЕ СА СПОСОБНИ ПО ПРИНЦИП)
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Само дето това твойто е дезинформация. ;))) Толкова си банален, че чак е жалко."Ето- първата работа на мюсюлманина е да отрича информацията.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***,връзващи се на противопоставяне на хората един срещу друг,тези които стоят срещу християните са същите които стоят и срещу мохамеданите.Но за Европа е по-добре засега да спре прилива на всякакви емигранти поне за 20 години.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това изказване е ужасно и грозно и то няма никакво място в Австралия. Честно казано, той трябва да се засрами"---ТОВА Е ТОЧНО ОРАТНОТО - ДА СЕ САМОУБИЕМ В ЗНАК НА ТОЛЕРАНТНОСТ, А
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима има НОРМАЛЕН човек на Земята, който да не е ислямофоб, само луд може да е ислямофил!?---ДОКАТО ИСЛЯМА Е ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА НЕ МОЖЕ ДА ИМА ИСЛЯМОФИЛИ
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"нападения на вълци единаци, психични разстройства и че няма никаква връзка с исляма".---ГОРЕ ДОЛУ ТОВА ЩЕ ШИКАЛКАВЯТ....И НИЕ ТАКА ЩЕ ПРАВИМ...
47
4
 
1
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ХАХАХА ЕХАААААААААА И СЛАВЯНСКИЯ ЖЪЛТУР СЕ ПОЯВИ ДА ХВАЛИ ЕВРАЗИЙЦИТЕ ХАХАХАХХАА
46
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Нима има НОРМАЛЕН човек на Земята, който да не е ислямофоб, само луд може да е ислямофил!?
45
1
 
13
 
! Отговори
тя преди 5 години
Какво стана с арабите убили десетки европейци ? Крайно време беше за ответен удар!
44
4
 
3
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
И ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ ПО ПРИНЦИП СА ТВЪРДЕ ПРИМИТИВНИ....... ИМА ЕДНА ВЕЛИКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И ТЯ Е АРИЙСКАТА БУДИСТКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!! КОГАТО Е ИМАЛО ТОАЛЕТНИ В ХИНДУ-БУДИСТКИЯ СВЯТ,ХРИСТИЯНИТЕ И МОХАМЕДАНИТЕ НЕ СА ЗНАЕЛИ КАКВО Е ТОВА...... ПРОСТО ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ НЕ ЧЕ СЕ ЗАЯЖДАМ НО КЪДЕТО НЯМА БУДИЗЪМ НЯМА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ ПРЕСЕН ПРИМЕР Е ИНДОНЕЗИЯ КОГАТО ТАМ СА БИЛИ ИНДУСИ И БУДИСТИ СА БИЛИ НОМЕР 1!! КОГАТО ИСЛЯМА НАХЛУ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ИСЛЯМСКА КЛОАКА ОТ 3ТИЯ СВЯТ...
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според ислямските писания "пророкът" Мохамед е изнасилвал 9-годишно момиче (Айша) и е убил много хора и е измъчвал много повече. За благочестивите мюсюлмани Мохамед е идеалният човек - човекът, който трябва да бъде имитиран. Това е ислямът. Врагът на исляма е информацията.
42
2
 
1
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
УМНИЦИ НАЛИ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА ЧЕ АМЕРИКА НЕ Е САМО СЕВЕРНА(КАНАДА И САЩ) АМИ И ИМА ЦЕНТРАЛНА И ЮЖНА!!! А ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИ ПЪТ КАКВО Е НАСЕЛЕНИЕТО НА ЦЕНТРАЛНА И ЮЖНА АМЕРИКА!!!! ДАЛИ НЕ Е ОТ ТЕЯ ЗАЛИЧЕНИТЕ КАКТО КАЗА ЕДИН ПО НАДОЛУ И ТЕХНИТЕ СМЕСЕНИ ОТРОЧЕТА ХАХАХАХА
41
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вас например в Турция именно християните ви научиха че освен външен *** може да има и вътрешен с течаща вода!.Гаванке, когато в турските дворци е имало тоалетни и бани френският крал е тичал в градинката отпред да се облекчава и се е бърсал с пръст и по въшливата перука. Тук на балканите бързо сте се научили поне да изкопаете дупка в която да серрете...