Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца

Нова Зеландия е единна в скръбта, заяви премиерът Ардърн
16 мар 2019 08:29, Александър Попов
161
Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца
Снимка: Reuters

Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени в две джамии в новозеландския град Крайстчърч вчера, каза министър-председателката на страната Джасинда Ардърн.

"Ясно е, че малки деца са се озовали в това ужасяващо нападение. Ранените са от малки деца до възрастни хора. Те включват мъже, жени и деца и те са както сред убитите, така и сред ранените", съобщи премиерът на Нова Зеландия.

Още по темата

Тя похвали смелостта на двамата полицаи, задържали нападателя, който, както съобщи Ардърн, е имал намерение да продължи атаката.

Джасинда Ардърн пристигна в Крайстчърч, където се срещна с оцелели и със семейства на жертвите.

"Нова Зеландия е единна в скръбта", каза тя.

Според новозеландското радио 28-годишният заподозрян, на когото беше повдигнато обвинение в убийство, е бил спокоен в съдебната зала и е направил пред медиите жеста за "окей". Той ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде внесено във Висшия съд на Крайстчърч.

От четиримата арестувани в петък един е бил гражданин, който се е опитвал да помогне на полицията с огнестрелно оръжие. Полицията се опитва да установи каква е връзката на останалите двама с нападението. "Никой от задържаните няма предишно криминално досие нито тук, нито в Австралия. Те не са били в никой списък на подозрителни лица тук или в Австралия", каза Джасинда Ардърн.

Новозеландската полиция съобщи, че според данните от следствието отговорност и за двете нападения носи един човек - задържаният по решение на съда Брентън Тарант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
5
 
! Отговори
Капитан Маков преди 5 години
Тоя е от организацията неофашисти, които запалиха 40 руснака скрили се в една сграда в Украйна по време на Мейдана.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже ми се струва закъсняла тази случка. Нахалното настъпление на ислямистите по цял свят, стремежът им да завладеят всичко що е християнско, няма как да не предизвика омраза срещу тях, и такива инциденти не е изключено да зачестят.
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм спец по английски език, но името на града не се връзва да има две джамии в него!
31
8
 
4
 
! Отговори
Героги Димитров преди 5 години
Истинското лице на радикалните фашаги- хладнокръвни убийци за удоволствие- на хора в безпомощно състояние....
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В петък стрелял, в събота вече е изправен пред съда. Нова Зеландия не било само природа и овце, а действаща полиция и бърза съдебна система. Чакам коментари за българските такива.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисия *** когато се нормализирам нещата в света, този човек ще се изучавам като герой. Сега управляват евреите и джендърите.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва повърхностно да съдим този човек, той вероятно е имал основания да ги избие като се има предвид какви престъпления вършат тези мюсюлмани по света.
27
6
 
10
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
Затова едно време е имало редовни войни при които шанса на обикновен войник да оцелее от две битки е 1,5%....За да се отърва обществото от безполезните търтеи , компексари и ръкоблудци....Тоя вместо да гони моми на плажа трепе легнали ранени хора за кеф,и мачка труп на младо момиче с колата което вика за помощ преди да го застрела за кеф.....Комплексарите му симпатизират защото и те като него са безполезни генетични отпадаци....
26
3
 
4
 
! Отговори
духай мощно преди 5 години
Страхливия роб иска и другите да са страхливи роби!Не става!
25
2
 
4
 
! Отговори
Гъбаря преди 5 години
Религията трябва да стои далече от политиката и бизнеса .Иначе исторически погледнато българите са избили доста християни само заради религията .("Българи посичат византийци " -източник менологията на Василий 2 ,библиотеката на Ватикана)
24
8
 
2
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Когато му отложиха делото за 5 април това нещо на снимката направи нацистки поздрав....
23
4
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 5 години
Исляма идва на Балканите много преди Османците.В първата обсада на Константинопол от арабите сме помогнали на византийците ,но при втората сме с арабите-исторически факт.Крумовите закони са едно към едно законите на Шериата ,който и до днес се спазва в някой арабски страни с остаряло мислене.На крадеца ръката,на лъжеца езика,на убиеца главата ,изкореняване на лозевите масиви и забрана на алкохола.....
22
2
 
7
 
! Отговори
Бивш служител преди 5 години
Бил се е в Донецк в паравоенен отряд на украинските фашаги срещу руснаците,обикалял е Балканите очевадно е ,че е част от Неофашистка терористична група....
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен21 Докога ще приписват на баба Ванга думи,които са им удобни днес?На запад също има"бели",а белите на изток-руснаците, са агресори.Наскоро в Германия започна разследване за връзките на Путин/руските служби,с крайнодесните от ЕС.
20
1
 
10
 
! Отговори
Антрополог преди 5 години
С тия умения в стрелбата и логистиката на оръжия и живо предаване в световната мрежа + 74 страници манифест съвсем не е психар ,а най-обикновен радикален терорист.....
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако исляма беше наложен насила сега щеше да се казваш Асан, историята е факт---------В Родопите точно така се казват една част заради вашите кланета.
18
7
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Ами, там е работата, че не са клали. Сигурно са клали само осъдените. Иначе тия глупости от сорта на "Време разделно" са художествена измислица и дори авторите им признават, че им е било заплащано за да правят именно такъв сценарий.-----------Нали разбираш, че евтината ти пропаганда с източник Анкара тук не върви!
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бил е провокиран от мюсюлманите, вероятно са го тормозили.
16
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Глобалистите- с болни мозъци си показват официално произхода с инвестиция в себеподобните от африка и арабия, в цял свят. Явно са им на сърце и за това им отвориха вратите. Естествено е. С нашите пари. баба Ванга ще излезе права.. Белите от изтока ще се бият с черните от запада..
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 114 коментара са останали 19 Сомалия и Судан паст да ядат.