Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца

Нова Зеландия е единна в скръбта, заяви премиерът Ардърн
16 мар 2019 08:29, Александър Попов
161
Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца
Снимка: Reuters

Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени в две джамии в новозеландския град Крайстчърч вчера, каза министър-председателката на страната Джасинда Ардърн.

"Ясно е, че малки деца са се озовали в това ужасяващо нападение. Ранените са от малки деца до възрастни хора. Те включват мъже, жени и деца и те са както сред убитите, така и сред ранените", съобщи премиерът на Нова Зеландия.

Още по темата

Тя похвали смелостта на двамата полицаи, задържали нападателя, който, както съобщи Ардърн, е имал намерение да продължи атаката.

Джасинда Ардърн пристигна в Крайстчърч, където се срещна с оцелели и със семейства на жертвите.

"Нова Зеландия е единна в скръбта", каза тя.

Според новозеландското радио 28-годишният заподозрян, на когото беше повдигнато обвинение в убийство, е бил спокоен в съдебната зала и е направил пред медиите жеста за "окей". Той ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде внесено във Висшия съд на Крайстчърч.

От четиримата арестувани в петък един е бил гражданин, който се е опитвал да помогне на полицията с огнестрелно оръжие. Полицията се опитва да установи каква е връзката на останалите двама с нападението. "Никой от задържаните няма предишно криминално досие нито тук, нито в Австралия. Те не са били в никой списък на подозрителни лица тук или в Австралия", каза Джасинда Ардърн.

Новозеландската полиция съобщи, че според данните от следствието отговорност и за двете нападения носи един човек - задържаният по решение на съда Брентън Тарант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12..Отиди на лекар!
13
13
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 5 години
Ако исляма беше наложен насила сега щеше да се казваш Асан, историята е факт
12
14
 
4
 
! Отговори
Мила преди 5 години
До АнонименСамо психопат може да извърши подобно нещо!
11
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Християнстовото е налиса наложено у нас през 866 г. от Византия"Но пък за сметка на това не сме се отказали от него дори когато ислямските диваци са клали и бесили тука.
10
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дедо Ташунко19 Този изверг,няма начин,да се е бил срещу руснаци в Украйна и да се надъхва с любимата на руснаците-сръбска музика,нещо мирише тук.Май,че е платен от руснаците,да провокира отмъщението на ислямистите,които да ударят Балканите-стара руска мечта.
9
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнстовото е налиса наложено у нас през 866 г. от Византия (пише в Укипедия за Борис 1) , така е било и така ще бъде , Великите сили казват как ще се живее на плантата Земя
8
11
 
38
 
! Отговори
читател преди 5 години
Н.Зенландия е изумителна страна, като красота, икономика и социални придобивки.Защо мусулманите винаги избират такива страни, вече изградени с усилията и креативността на християнските народи, стабилни и приятни за живеене, като Швеция, Германия, Н.Зенландия и др.?А не Кения, Зимбабве, Сомалия?Ами тук им е удобно, приятно, гарантирано от всяка страна, идват и живеят наготово.
7
26
 
15
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Хора, не се възхищавайте на тази изкривена англосаксонска физиономия на психопат. Само като му видиш снимката, разбираш какъв "човек" е. Такъв е за урановите мини или за доживотен затвор в една помийна яма. Нищо геройско няма в постъпката му, та някои от от.реп.ките коментиращи тук, да му се възхищават! Убил е 50 и е осакатил 40 за цял живот този изверг.
6
20
 
9
 
! Отговори
FSM1453 преди 5 години
Избитите са граждани на нова Зеландия, кого от къде прочиства? Смешници?
5
11
 
27
 
! Отговори
До FSM1453 преди 5 години
Защо му е да ходи в сирия ,там е чужда държава и местните трябва да се занимават със своите проблеми , човека е разчистил там където живее , не е отишъл да се вре в работите на чуждите народи
4
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната постановка.Сега ще им построят поне 10-15 джамии в знак на извинение и по празниците ще им осигурят полицейски кордони.Супер-охрана без пари и още привилегии на цената на някакви без значение.Имало деца казват..Ми те имат деца на по 13-14 години дори по няколко.
3
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В джамиите влизат и жени, но от отделен заден вход и се молят в друго, по-малко помещение. През главния вход нямат право да влизат.
2
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамии в Нова Зеландия!?Ко праим сега?!
1
6
 
11
 
! Отговори
ами преди 5 години
В джамиите не влизат жени.....??????