Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца

Нова Зеландия е единна в скръбта, заяви премиерът Ардърн
16 мар 2019 08:29, Александър Попов
161
Сред жертвите на психаря от Крайстчърч и деца
Снимка: Reuters

Има деца сред жертвите и ранените от терористичните нападения, извършени в две джамии в новозеландския град Крайстчърч вчера, каза министър-председателката на страната Джасинда Ардърн.

"Ясно е, че малки деца са се озовали в това ужасяващо нападение. Ранените са от малки деца до възрастни хора. Те включват мъже, жени и деца и те са както сред убитите, така и сред ранените", съобщи премиерът на Нова Зеландия.

Още по темата

Тя похвали смелостта на двамата полицаи, задържали нападателя, който, както съобщи Ардърн, е имал намерение да продължи атаката.

Джасинда Ардърн пристигна в Крайстчърч, където се срещна с оцелели и със семейства на жертвите.

"Нова Зеландия е единна в скръбта", каза тя.

Според новозеландското радио 28-годишният заподозрян, на когото беше повдигнато обвинение в убийство, е бил спокоен в съдебната зала и е направил пред медиите жеста за "окей". Той ще остане в ареста до април, когато делото ще бъде внесено във Висшия съд на Крайстчърч.

От четиримата арестувани в петък един е бил гражданин, който се е опитвал да помогне на полицията с огнестрелно оръжие. Полицията се опитва да установи каква е връзката на останалите двама с нападението. "Никой от задържаните няма предишно криминално досие нито тук, нито в Австралия. Те не са били в никой списък на подозрителни лица тук или в Австралия", каза Джасинда Ардърн.

Новозеландската полиция съобщи, че според данните от следствието отговорност и за двете нападения носи един човек - задържаният по решение на съда Брентън Тарант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
1
 
! Отговори
turkey преди 5 години
iskame te v istanbul na poseshtenie okoloo kizkulesi
53
2
 
5
 
! Отговори
Гаго преди 5 години
Когато убиецът е мюсюлманин световните медии пишат "Ислямски тероризм", а когато е християнин "Психично болен"
52
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има не малко българи пишещи тук които също при възможност биха убивали невинни жени и деца заради произхода им. 100% съм сигурен че този си е кореспондирал с българин който го е запалил да мрази турците, а от там и всички мюсюлмани. Този е обикалял цяла България да гледа известни битки между българи и турци, чак написал Шипка върху пълнителя си. Сигурен съм че това няма да бъде последния атентат, очевидно има цяла добре развита терористична мрежа от неонацисти, в която членуват и българи.
51
3
 
8
 
! Отговори
:( преди 5 години
А сред жертвите на ислямските терористи няма ли деца бре, Александре Попов?Не че защитавам масовите екзекуции. Но нека да бъдем обективни.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя вече психар ли е.
49
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се разследва във кои държави Костадин Костадинов по известен като Костя Копейкин е разпространил учебниците проповядващи омраза към мюсюлманите.Аз знам ,че пращал във Австралия и Северна Ирландия,но тук прокуратурата трябва да го разпита и съответните държави да ревезират учебниците като ги изземат ,иначе скоро може друг радикализиран от руска пропаганда да направи беля.Пак напомням,Костадин Костадинов ходеше и вързваше кръстове на оградата на джамията във Добрич.Ето ви българска следа,да се проверят и онези ненормалници от БНО Шипка
48
10
 
2
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 5 години
Най-голямото зло сполетяло нявга рода адамов е доминацията му от кръвожадната и безкрайно алчна юдейо-християнска религия. Затова ислямът е под постоянна атака, но въпреки това се разпространява като пожар из сух храсталак. Всяка година броят на хората преминаващи от другите религии в исляма се увеличава с близо 10%. Дори дясната ръка на пиддала Герт Вилдерс, Ван Клаверен след като започна да проучва исляма, самият той стана мюсулманин!
47
7
 
7
 
! Отговори
Мърфи преди 5 години
Човека си има кауза а не ходи по разни прайдове и други сборища...заслужава респект!!!
46
4
 
10
 
! Отговори
Гюнтер преди 5 години
Убил ги е хуманно с куршуми както казват американците а не ги е газил с камион като във Франция например...
45
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако християнин убие 50 души, след като напише манифест от стотици страници - той е псхихар.Ако мюсулманин по погрешка настъпи крака на бабичка в претъпкан трамвай - той е теророст.
44
3
 
5
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
А ония които ги думнаха на концерта на Арианчето Гранде, преди година какви бяха бе. Или ако са бели деца, не се броят. Да падат в трапа малките ***!
43
2
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Сашe, как реши, че е психар? Има ли някъде изнесени данни, че е диагностициран като такъв от лице, оторизирано да практикува медицина?
42
2
 
7
 
! Отговори
жоко преди 5 години
а като джихадистите рязаха главите на хората никои не видя а сега що така стана аьсектир ве мишо кон боб яде ли .
41
2
 
1
 
! Отговори
Гугъл преди 5 години
чета и се оказва ще всъшност били бойци преоблечени като жени
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сирия 3 жени терористки .Самоубийци,убили жени,деца.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете за терористки-жени-самоубийци.Три жени убили мирни жители,деца,своите единоверци.Тях кой ли насърчи? Белите хора или инат?Или мирна религия?
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТоя сефте няма ти за жени и деца говориш мрадна ли брато
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лудАко са избили твоите жени и деца, стреляш нямаш избор.
36
4
 
7
 
! Отговори
луд преди 5 години
какъв *** трябва да си за да стреляш срещу невиини цивилни хора, сред тях жени и деца! кат толкоз си страшен и искаш да лееш кръв взимай пушката и заминавай за сирия, там ловния сезон е още в разгара си, да окървавиш малък тих град те прави терорист и нищо повече!
35
4
 
11
 
! Отговори
фен на мира преди 5 години
Ако живееш до джамията и всеки ден слушаш "прекрасния глас" на ходжата, в продължение на години...Незнам, май в тоя случай решението е АК 47