Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист

Тарант има психични проблеми, смята Владимир Чуков
16 мар 2019 10:43, Александър Попов
166
Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист
Снимка: Reuters

"Това е човек, който е расист, човек, който живее в миналото и се опитва да възпроизведе събития от миналото в настоящето – няма значение къде е мястото, няма значение, че той не е европеец, защото той се обръща към Европа и счита европейците за висшата раса. Той е имал психични проблеми". Такъв профил направи арабистът проф. Владимир Чуков на терориста Брентън Тарант, който отне живота на 49 души в новозеландския град Крайстчърч.

Още по темата
Според арабиста, службите трябва да проверят дали стрелецът е имал връзка с паравоенни формирования. Той допълни, че обиколката на Тарант на Балканския полуостров, включително и Турция, показва, че всичко това, за което говори и пише, той го е видял с очите си.

"Той се е запознавал с историческите места, за които е чел. Интересна личност е този австралиец, живеещ в Нова Зеландия. Той сякаш е искал да попие историята на Балканския полуостров, искал е да попие събитията, които са се случили от XII в. до XIX в., включително и нашето Освобождение. В неговото съзнание излизат тези съдбоносни битки, които Османската империя губи. В неговото съзнание се проиграват някакви събития, които постфактум определят неговото поведение като терорист", посочи Чуков пред bTV.

Според арабиста, един неевропеец говори като европеец и балканец. Чуков допълни, че терористът е бил последовател на Радован Караджич, както и че събитията и личностите върху оръжията му не са случайни – всички те са пример за надмощие над Османската империя.

"Събитията, свързани с историята на България, са част от една поредица. Там се появява името на Милош Обилич – сръбският Крали Марко, който се счита, че е убил султан Мурад I. Той казва, че турците трябва да живеят само на изток от Босфора, джамията "Света София" трябва да се превърне отново в черква и да бъдат разрушени всички минарета", допълни Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
25
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
"Стрелецът от Крайстчърч-живеещ в миналото расист"Аха,налагането на исляма ли е тяхната визия за бъдещето?Тогава въобще не е грях да се бориш срещу натрапваното ти грозно бъдеще!
61
1
 
31
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Доказателство, че Унгария са на прав път. Нетърпимостта между религиите се засилва прекалено много. Годините наред опити за втълпяване на толерантност явно удрят на камък.
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 62 ми да прав си.Но това се дължи на висшата култура на журналистите.Расист е човек който мрази хора с друг цвят на кожата, нацист който мрази хора от други нации, комунист който мрази хора ит други класи, религиозен фундаменталист който мрази хора от други религии и фашист който обича тоталитарни режими по десен-неолиберален, капиталистически,религиозен, колективистки или друг модел.Атентаора е религиозен фундаменталист, но в никакъв случай расист, нацист или нещо друго от този вид.
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 63 никой не прави атентати на индуисти и будисти защото са мирни религии и на никой не пречат.А исляма какво първо в свещената му книга пише да се избиват неверници, второ исляма иска да е еди стар а религия в света, което го сродява с нацизма и твърди че мюсюлманите са нещо като висша раса както между другото го твърди и юдайзма, но за еврейте, и трето каквото повикало такова се обадило не може да идваш в чуждата държава и да крещиш че ще убиеш всеки който не ти приеме твоита религия де.
58
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 61 които му плащат за тези услуги, както и за медиините му изхождания.Това което пише е чиста проба пропаганда не наука при това на който плати, като Сидеров.Тоя също писа статии за САЩ и после за Русия просто за който плати, пише.А за атентата, от една страна ме дразни когато разни чужденци ми се правят на европейски патреоти, от друга истина е, че англосаксонците са глобален източник на фашизма, но пък един въпрос защо никой не прави атентати срещу будисти и индуисти в Европа примерно, нали
57
1
 
6
 
! Отговори
А бе Сандьо! преди 5 години
Расист е човек който мрази хора от различна от неговата раса! Има и бели мюсюлмани, но това не значи че трябва да са обичани!
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От 60 после пък след като успя да ги отстрани се кри месеци наред за да не им подпише притоколите да изтърват сроковете и да ги изхвърли въобще от научната общност или да ги принуди едва ли не да си караг втори път висшето.Невероятно подъл и отмъстителен бокл.ук.Това че се извъртя и от комунист и бивш агент на шести отдел на ДС демек доносник стана либерал а сега фашист е друга интересна тема.Пък и с друго е прочут че е автор на поръчкова наука тоест в книгите си защитава тези на външни сили
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еха това комунистическо *** Чуков пак се е изходило.Сега малко информация за Чуков от директен опит по точно от лично присъствие ба защита на докторанти при него в СУ и не аз не бях от доктирантите бях от записващите изпита за годишния доклад.Чуков скъса всички докторанти който явно или тайно защитават тези който противоречат на неговите в книгите му.Но по интересно е как го направи.В почивката обиколи всички професори в отсъствието на докторантите да ги наду да да гласуват против тях.После
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък съм събрал достатъчно пари и си мисля да построя една църква в Суадитска Арабия. Мисля, че няма да имам никакви проблеми с това
53
1
 
20
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Г-н арабист - слабо, слаб анализ. Той е избрал, не просто битки, които Турската Империя губи.... Избрал е битки, с които малобройна армия християни разбива огромни турски войски. В Битката при Кагуле 17 000 руснаци разбиват 150 000-на турска армия, Шипка - шепа опълченци удържат прохода, Булаир под 10 000 българи побеждават 40 хиляди турции т. н...
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека за в бъдеще чал-ми-те се замислят дали да се настаняват в места където е установена друга религия.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Град със забележително християнско име! На кой болен мозък му е хрумнало да строи джамии в него? Наглостта на мюслитата няма граници, щом се касае за завладяване на християнския свят.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е сега вече на всички османлии трябва да им светне, че ще бъде по-добре да си се върнат там където им е мястото, и да отърват християнския свят от своето нахално присъствие.
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайстчърч с тамън три джамии!Има нещо гнило в Нова Зеландия! Нещо много, ама много гнило!
48
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бегам от тук, нямам такова за губене с маргинали, деградирали типове!
47
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е един изпортен нехранимайко, елементарен плагиат на Брейвиг, и двамата убийци на невинни хора, лумпенизирани страхливци, които най-лицемерно извършват престъпленията имено в такива държави като Норвегия и Нова Зеландия, където демокрацията е създала закони за човеци, знаейки, че няма да ги осъдят на смърт и затворите не са като в Чечения, Северна Корея или Египет !
46
11
 
6
 
! Отговори
На края преди 5 години
Душата му ще почива в мир.Ничия душа отнемаща човешки живот, няма да почива в мир. Човек който е посегнал към оръжието независимо кога и по какъв повод е обладан от дявола! моля се на Бог дано прости греха му, но това е непростим грях и той трябва да си го изкупи. Но камбаните бият, за кого! - има ли време?
45
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Както се занимаваме с нашествията в миналото.. така ще си събудим ума 1 ден превзети от последното афро- арабско нашествие. То вече е факт. Дано има толерантност и разбирателство.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има с Арабския полуостров или арабските страни? Нищо.
43
3
 
12
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Голямата цел на глобалната л.б.р.стия и дж.нд.р.стия е човечеството да бъде превърнато в един казан пълен с ''ароматен'' тюрлюгювеч от раси, етноси, вери и сексуални ориентации, обаче в този казан с тюрлюгювеча има една съставка с арабски произход с разсад почти по целия свят, която не понася присъствието на нито една от другите съставки!