Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист

Тарант има психични проблеми, смята Владимир Чуков
16 мар 2019 10:43, Александър Попов
166
Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист
Снимка: Reuters

"Това е човек, който е расист, човек, който живее в миналото и се опитва да възпроизведе събития от миналото в настоящето – няма значение къде е мястото, няма значение, че той не е европеец, защото той се обръща към Европа и счита европейците за висшата раса. Той е имал психични проблеми". Такъв профил направи арабистът проф. Владимир Чуков на терориста Брентън Тарант, който отне живота на 49 души в новозеландския град Крайстчърч.

Още по темата
Според арабиста, службите трябва да проверят дали стрелецът е имал връзка с паравоенни формирования. Той допълни, че обиколката на Тарант на Балканския полуостров, включително и Турция, показва, че всичко това, за което говори и пише, той го е видял с очите си.

"Той се е запознавал с историческите места, за които е чел. Интересна личност е този австралиец, живеещ в Нова Зеландия. Той сякаш е искал да попие историята на Балканския полуостров, искал е да попие събитията, които са се случили от XII в. до XIX в., включително и нашето Освобождение. В неговото съзнание излизат тези съдбоносни битки, които Османската империя губи. В неговото съзнание се проиграват някакви събития, които постфактум определят неговото поведение като терорист", посочи Чуков пред bTV.

Според арабиста, един неевропеец говори като европеец и балканец. Чуков допълни, че терористът е бил последовател на Радован Караджич, както и че събитията и личностите върху оръжията му не са случайни – всички те са пример за надмощие над Османската империя.

"Събитията, свързани с историята на България, са част от една поредица. Там се появява името на Милош Обилич – сръбският Крали Марко, който се счита, че е убил султан Мурад I. Той казва, че турците трябва да живеят само на изток от Босфора, джамията "Света София" трябва да се превърне отново в черква и да бъдат разрушени всички минарета", допълни Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо арабист се изказва? Нека си гледа арабията. Тук трябва да се изкаже австралист, британист, християнист.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля че посланието е ясно - арабите правят атентати заради зверствата над тях последните сто години покрай американо-израелската потисничество политика, а той прави контраатентат като доста правилно се аргументира със зверствата на исляма над белите народи особено силно изразено в югоизточна европа
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да "живеят свободните" джендърастки медии...
39
1
 
19
 
! Отговори
славянин преди 5 години
''Това е човек, който е расист, човек, който живее в миналото и се опитва да възпроизведе събития от миналото в настоящето.....''А къде ли живеят тези с обрязаните мозъци:1. В далечното бъдеще2. В настоящето3. В далечното миналоВярно e, че не е фешън да си расист и да живееш в миналото, фешън е да живееш в настоящето и да си дж.нд.р.ст!
38
1
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
От 110 коментара се четат 40 .... какво да говорим
37
1
 
31
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Замислете се "Крайстчърч" и гъмжи от мюсюлмани. Какво е това место?;))) Едва ли го е подбрал случайно. Самото присъствие на фесове в място с име "Крайстчърч", е събудило в него, събитията от 14 век.
36
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре ги е подпукал това момче. Сега турчеещите се да си помислят за "Велик Туран" и нова "Османска Империя"!
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще го изкарам поредния лу д. А ако беше ислямист всички медии щяха да го защитават
34
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека действията на тоя хахо да послужат като обеца на ухото на местните турци бленуващи за инвазия на Ердоган. Защото ако по балканските ширини има доста благодатна почва за бели хаховци особено снабдявани с оръжие през черно море откъм братска Русия. Така че нека по добре обикновените турци да се замислят дали неосманизма е добра идея пред алтернативата некой бял хахо да им избие децата
33
7
 
26
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименТой не е расист, не е и терорист. Като изключим тези политкоректни определения, арабиста много точное уловил нишката. ако бе, казал, че човек просто е прероден в Австралия, балканец, вероятно българин или сърбин от 14 век, със сигурност щеше да познае. За него, войната с резлиите е до пълна победа. И така, трябв ада бъде. Той си отмъсти. Душата му ще почива в мир.
32
6
 
32
 
! Отговори
Ханибал преди 5 години
Когато колелото се завърти и жертвите са от гъзещите се не е приятно нали драги ми гъзурковци? Убил там 40 нагъзурчени,чудо голямо ,вие колко невинни убихте по целия свят??? Или за мазлими може ,а за гавури не така ли??? Каквото сте посяли това ще пожънете. Радвахте се на вашите, е радвайте се сега де!!
31
3
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 5 години
Аржентина
30
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече, ако тръгнеш да бягаш от мюсюлманската напаст няма къде и Нова Зеландия падна.
29
10
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Мери бойс бенд - До края на света - тубата! - насладете се на едно квалитетно изпълнение!
28
5
 
21
 
! Отговори
Чуков преди 5 години
На клипа се вижда как при втория рейд, когато доубива жертвите подминава едно оцеляло момиче, значи не говорим за маниакален убиец.
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много станаха надрусаните!
26
5
 
40
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
В сайта obozrevatel го има клипчето, интересно е! Изглеждаше точно като каунтър страйк :-) Все пак ако момчето действаше по-методично щеше да има повече попадения. А бройката не ми се струва вярна, мишените не бяха повече от 30, а сега изведнъж 49... Тъжното е,че един австралиец защитава и измива срама на Европа, а ние самите се давим в толерастия и вкупом гласуваме за предател-родоотстъпник, който ни е подарил на Турция.
25
8
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Честит да бъде този ден, във който всеки е роден и е поел дъх със жажда. Честит да бъде този час, когато ти, когато аз, когато някой се ражда. Нали с децата ни светът се подновява всеки път, за туй е млад този свят. За приятелите наши нека вдигнем тежки чаши и отпием глътка вино. Нека зло да ни збрави, да сме живи, да сме здрави и живеем сто години.
24
24
 
5
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Това,което е направил австралиецът е неприемливо от каквато и да е гледна точка,поне от моята гледна точка,а считам ,че това трябва да бъде и българската гледна точка ,защото ние много сме изпатили от подобни действия.Но не мога да приема един арабист да прави анализ на подобни проблеми!Чуков трябва да си направи сметка,че той не може да бъде компетентен за манталитета на бял англосаксонец,вероятно протестант или евангелист!Считам,че сега е много важно да се разбере какво мислят този тип хора!
23
34
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 5 години
Само по физиономията му личи, че е ***, с тая несъразмерна челюст и жените за него са тера инкогнита. Баща му също не изглежда много читав, за майка му ме е страх да си помисля... Любим путиноиден типаж.