Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист

Тарант има психични проблеми, смята Владимир Чуков
16 мар 2019 10:43, Александър Попов
166
Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист
Снимка: Reuters

"Това е човек, който е расист, човек, който живее в миналото и се опитва да възпроизведе събития от миналото в настоящето – няма значение къде е мястото, няма значение, че той не е европеец, защото той се обръща към Европа и счита европейците за висшата раса. Той е имал психични проблеми". Такъв профил направи арабистът проф. Владимир Чуков на терориста Брентън Тарант, който отне живота на 49 души в новозеландския град Крайстчърч.

Още по темата
Според арабиста, службите трябва да проверят дали стрелецът е имал връзка с паравоенни формирования. Той допълни, че обиколката на Тарант на Балканския полуостров, включително и Турция, показва, че всичко това, за което говори и пише, той го е видял с очите си.

"Той се е запознавал с историческите места, за които е чел. Интересна личност е този австралиец, живеещ в Нова Зеландия. Той сякаш е искал да попие историята на Балканския полуостров, искал е да попие събитията, които са се случили от XII в. до XIX в., включително и нашето Освобождение. В неговото съзнание излизат тези съдбоносни битки, които Османската империя губи. В неговото съзнание се проиграват някакви събития, които постфактум определят неговото поведение като терорист", посочи Чуков пред bTV.

Според арабиста, един неевропеец говори като европеец и балканец. Чуков допълни, че терористът е бил последовател на Радован Караджич, както и че събитията и личностите върху оръжията му не са случайни – всички те са пример за надмощие над Османската империя.

"Събитията, свързани с историята на България, са част от една поредица. Там се появява името на Милош Обилич – сръбският Крали Марко, който се счита, че е убил султан Мурад I. Той казва, че турците трябва да живеят само на изток от Босфора, джамията "Света София" трябва да се превърне отново в черква и да бъдат разрушени всички минарета", допълни Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
34
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
По-важното е, в случаят е кога Нова Зеландия се напълни с резлии?
21
43
 
11
 
! Отговори
Chuka Umunna, MP преди 5 години
Баси простите парчета са това българите, прости, бедни и мачкани и унижавани в собствената си държава, обаче много смели по форумите. Заслужавате си кучешката съдба нещастници.
20
5
 
34
 
! Отговори
ами преди 5 години
Даже си е много нормален,много много нормален!!!
19
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-правилния подход към мюсюлманите е в Китай.А и китайците не живеят с миналота а в настоящето,другарЮ Чуков.
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-правилния подход към мюсюлманите е в Китай.А и китайците не живеят с миналота а в настоящето,другарЮ Чуков.
17
3
 
2
 
! Отговори
19 преди 5 години
19
16
3
 
32
 
! Отговори
Благой от Минстрой преди 5 години
Разбира се, че случилото се е отвратително, и следва да бъде заклеймено. Има и някои поуки, най-вече за световната мюсюлманска общност - приятели, не може да се превръща в правило, че когато стане нещо такова, задължително стрелецът е мюсюлманин, а жертвите- неверници,може и да е обратното. Знаем за одобрителните коментари, че даже и за шегите, зад стените на мюсюлманските къщи, дори в спокойна България при зверствата в Париж, Берлин, Ница или къде ли не.
15
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто един австралиец при пътуванията си по света като турист е разбрал и видял с очите си каква огромна вреда нанася исляма навсякъде където се е натрапи.Разбрал е какво огромно зло е причинила Османската имерия на народите които е завоювала независимо дали са християни от Балканите или арабски страни с които изповядват една и съща религия.Затова и никой народ бил под властта на османците не понася Турция като наследник на османците.
14
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е Христиански Терорист
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверете за клипа в gorecore точка ком! Там ще видите контра страйк джамия едиън, ще видите как мюслитата бягат като смели *** в опит да спасят животеца си, струпани в двата края на джамията в опит да избягат през джамовете, избити като българи в батак! Само къде аллах не им помогна, всеки вече простелян и вече мучащ в агония неверник получаваше по контролен изстрел в тиквата!
12
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, не е расист, религията и расата нямат общо и това не е терористичен атентат, а инцидент. Човека просто е изпаднал в амок.
11
17
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
До Юнал Джемилов,Не се коси брат!Повечето българи християни искаме да живеем в мир разбирателство и благоденствие с нашите братя от всички религии!Остави маргиналите, те не знаят какво правят!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В едно изречение - шест грешки.... :)
9
2
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
От теб се разнася нялаква лека нежна женственна миризма! Сигурно в момента си по корсаж и чорапи с жартиери в бледорозов оттенък ?
8
2
 
17
 
! Отговори
men преди 5 години
според мен човека не е убил никого преднамерено. просто е бил на лов и решил да се отбие да се понагъзурчи малко. ама чаршафосаните като са го видели са си помислили че е луда нинджа и са изпукали от сърцебиене. ПС: некой видял ли е видеото дето уж било излъчено в тубата. търся и не намирам. снимки с линейки, суматоха, хаост, плачести семейства също не виждам. нас фалшивото знаме роди ни....
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За атентатите в Европа Чуков не използваше такива изразни средства. Изкарваше джихадистите едва ли не жертви на радикални групировки.
6
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука защо не пишете ,че е бил в амок както атентаторите в Германия и Франция . А пишете ,че е расист. За един приятел питам.
5
4
 
28
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Сега ще го наричат тоя както си щат, но той каквото искаше го каза, че го и направи. Даде личен пример. Очаквам вълна от такива прояви и манифести в цял свят, но не и у нас.
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЗИ ИЗМИСЛЕН ПРОФЕСОР НЕ ЗНАЕ ЛИ ТОЙ ОТ КАКВО СТРАДА
3
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Такъв профил направи арабистът проф. Владимир Чуков"Добре, че сте поканили "безпристрастен" "експерт" да си даде "обективното" мнение. Надявам се, че не сте му прекъснали петъчната молитва.