Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист

Тарант има психични проблеми, смята Владимир Чуков
16 мар 2019 10:43, Александър Попов
166
Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист
Снимка: Reuters

"Това е човек, който е расист, човек, който живее в миналото и се опитва да възпроизведе събития от миналото в настоящето – няма значение къде е мястото, няма значение, че той не е европеец, защото той се обръща към Европа и счита европейците за висшата раса. Той е имал психични проблеми". Такъв профил направи арабистът проф. Владимир Чуков на терориста Брентън Тарант, който отне живота на 49 души в новозеландския град Крайстчърч.

Още по темата
Според арабиста, службите трябва да проверят дали стрелецът е имал връзка с паравоенни формирования. Той допълни, че обиколката на Тарант на Балканския полуостров, включително и Турция, показва, че всичко това, за което говори и пише, той го е видял с очите си.

"Той се е запознавал с историческите места, за които е чел. Интересна личност е този австралиец, живеещ в Нова Зеландия. Той сякаш е искал да попие историята на Балканския полуостров, искал е да попие събитията, които са се случили от XII в. до XIX в., включително и нашето Освобождение. В неговото съзнание излизат тези съдбоносни битки, които Османската империя губи. В неговото съзнание се проиграват някакви събития, които постфактум определят неговото поведение като терорист", посочи Чуков пред bTV.

Според арабиста, един неевропеец говори като европеец и балканец. Чуков допълни, че терористът е бил последовател на Радован Караджич, както и че събитията и личностите върху оръжията му не са случайни – всички те са пример за надмощие над Османската империя.

"Събитията, свързани с историята на България, са част от една поредица. Там се появява името на Милош Обилич – сръбският Крали Марко, който се счита, че е убил султан Мурад I. Той казва, че турците трябва да живеят само на изток от Босфора, джамията "Света София" трябва да се превърне отново в черква и да бъдат разрушени всички минарета", допълни Чуков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Стрелецът от Крайстчърч - живеещ в миналото расист"Когато ислямски дивак извърши атентат, от 10 кладенеца ни носите вода да ни баламосвате, че религията и расата не били фактор и че не го е извършил от омраза към християните. Не ви ли е срам да сте толкова наведени?
1
2
 
56
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Откъде идват в Австралия белите англосаксонци протестанти според проф. Чуков? Второ, Владимир Чуков да не би да живее в паралелна вселена и да не вижда кой върши мнозинството от атентатите по света?