"Снайперистът" Дину: Кобрата е готин, но е време за реванш

Румънският боксьор ще се изправи след седмица срещу Кубрат Пулев
17 мар 2019 16:07, Анисия Иванова
73
"Снайперистът" Дину: Кобрата е готин, но е време за реванш
Снимка: Gol.bg

32-годишният Богдан Дину, с прякор "Снайпериста" след седмица ще се изправи срещу Кубрат Пулев в дългоочакван сблъсък в САЩ.

Мачът е на 23 срещу 24-и март в прочутата зала “Хангара” в Коста Меса, щата Калифорния.

Българските фенове могат да гледат зрелищната битка на най-добрия роден боксьор пряко по DIEMA SPORT и в PLAY DIEMA XTRA. Директното излъчване в България стартира в ранните часове на 24 март, 05:30 часа, със студийна програма, а в 06:00 часа зрителите ще могат да се потопят в емоцията на боксовата гала.

"Чудесно се, чувствам. Добре дошли в Румъния и в моята зала", бяха първите думи на Богдан Дину пред Нова тв.

Дину и Пулев се срещнат за първи път преди 12 години.

"Преди Кубрат ме би по точки. Нормално е сега да има реванш и това е добре за мен. Бях много млад, само на 21-а. Той имаше повече опит. Смятам, че сега сме равни. Силно вярвам в себе си и се подготвих много добре. Искам реванш, искам да съм по-добрият. Познавам го повече като спортист. Знам, че е много популярен в България. Мисля, че е готин и като човек", коментира румънският боксьор и добави:

"Имам една единствена загуба. Сега искам да съм на върха. Щастлив съм, че имам шанс да се боксирам с Кубрат Пулев. Искам да го надвия. С бокса започнах от малък. Баща ми ме вдъхнови. Преди две години реших да направя своя боксова зала, където да не завися от никого. Харесва ми да предавам опита си на децата. Смятам, че опитът трябва да се предава нататък. На първо място ги уча на дисциплина."

Негов идол е Мохамед Али: "Да, харесвам Мохамед Али от дете. Чел съм много за него. Харесвам начина, по който се е боксирал. Сложил съм вдъхновяващи цитати от него в залата. Това ме мотивира."

Богдан Дину съвместява кариерата в бокса с работата си на агент от специалните части в Румъния. "Боксирах се много години в Румъния, тренирах бокс от страст. Работата ми в специалните части ми помага да се мотивирам и да не се отказвам. Имам нужда от този адреналин. Свикнал съм. Нащрек съм и няма място за страх.

Рискове има във всичко. Дори в това да ходиш по улицата. Когато правиш нещо с голямо желание и страст, рисковете остават на заден план. Боксът е най-голямото ми хоби. Иначе зимата обичам да карам ски. Луд съм за палачинки, но ако са добре подготвени. Разбира се, че не може всеки ден. Но не мога да устоя на сладкото. Запален съм по готвенето. Винаги, когато имам време готвя", разказа Дину и продължи:

"Мечтая да донеса колан от Световното в Румъния, първи колан в тежка категория. Искам да доразвия боксовата зала и да направя академия с фитнес зала. И повече дори."

Още за спорт четете Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Аз няма от какво да се срамувам, че такъв капацитет като професор Крум Рачев ми е бил преподавател. Мога само да съм благодарен на късмета да слушам неговите лекции.
44
0
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Досега не съм изявявал претенции към ***. Обаче да питам само. Абе, модераторе, изтрил си ми много коментари. Хубаво. Що ми изтри коментара за професор Рачев обаче?! Този човек е написал учебник за ВИФ по Теория и методика на физическото възпитание. Притеснява те един авторитетен български професор ли?
43
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"Предлагат заплата от 730 лева за мияч на чинии на морето"... Ало, склададжията. Оставяй метлата и отивай. Точно работа като за теб - сигурно заплатата ти е два пъти по-ниска. А с тази работа поне карта за фитнес ще можеш да си купиш - няма да вдигаш 10 тона щайги в склада.
42
1
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
А и един елитен боксьор тренира триразово. Сутрин - крос 5-10 км. После тренировка по бокс (най-общо казано). После тренировка за ОФП и СФП. Възстановяване. Хранителен режим. Хич не е като да чукаш на клавиатурата. И не е за склададжии работа. :)
41
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
20 клека исках да напиша, а е излезнало 20 клетка. Сори.
40
1
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
И това не го пиша, за да се издигам в очите на слепите. Просто когато пиша се старая да не пиша общи приказки (т.е. глупости). И бих искал да обменям информация и да споря с хора от които мога нещо да науча, а не със склададжии, които си избиват комплексите, наричайки елитни атлети "палячовци". Просто хората трябва да си знаят мястото - атлетите са атлети, а склададжиите - склададжии.
39
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
Следват (например) 5 серии хакен-клек на машина. 5 серии екстензии на машина. Минаваме на бицепс феморис (задно бедро).5 серии сгъване на машина. 5 серии мъртва тяга с изправени крака. После прасец. 2 упражнения по 5 серии. Общо май доста под минахме 10 тона. А тренировката дори не е за напреднали! И е примерна - разбира се. Варианти много. Така, че 10 тона не са нищо особено.
38
1
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
По отношение на тонажа в тренировката - примерна тренировка за крака.20 клетка Х 50 кг - 1000 кг15 Х 70 - 1050 кг10 Х 80 - 800 кг8 Х 90 - 720 кг5 Х 100 - 500 кг3 Х 110 - 330 кг1 Х 120 - 120 кгОбщо 4520 кг. За първо упражнение.
37
2
 
4
 
! Отговори
Ъ преди 5 години
Давай Кобра, размажи му румънската тиква!
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 38 Рокендроле, разбрах че си самотен човек и като такъв самотата те е озлобила.Жалко, брат!Но ще намериш сили да се пребориш с тая злоба у себе си.Намери си женица!
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 37 Аз ли ги вдигам на месец 50 тона? Пак ти казвам, ела с мен и вдигай с мен. 10 тона на ден вече 7 години...Още на първия ден ще си опикан и ще си заминеш, като знаеш че това е всеки божи ден.
34
2
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
"50 тона на ден ли си вдигал, ***? Да не е за месец?"... Не, Смехурко, това, че ти ги вдигаш за месец си е твой проблем. :) Ама ти наистина си забавен. Скоро не се бях смял така.
33
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 34 Аз съм на 40 и вдигам всеки ден по 10 тона от 15 години. Искаш ли да дойдеш с мен някой ден? Така да те запозная със суровата реалност а не да ми се криеш като клавиатурен мишок?
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 35 Роке'че, наистина твоето не се издържа!То бива простотия....
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 31 Досега нито си казал кой е най-великия за теб в бокса, нито кой е най-великия за теб във формулата, Рокендролчо.Чакам да ми ги съобщиш, че знаеш ли...мога след това да се разсмея с пълно сърце.Впрочем ти нали щеше да излизаш?
30
1
 
2
 
! Отговори
Рок енд рол преди 5 години
И като много хора казват, че Шумахер е най-големият във Формула 1 - това значи че разбират от автомобили ли бе, Смехурко?
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 29 Поветкин се би като звяр срещу Джошуa. Направи най-великият си мач срещу него в кариерата си и беше нокаутиран в 7-я рунд.Нашия ще бъде убит от Джошуа още във 2-ри 3-ти рунд най-много.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 28 МуахахахахаЗначи всички обикновени фенове, които казват че Майк Тайсън е най-великият на бокс ...а те са към 5 милиарда на земята не разбират щото не сте специалисти по бокс?Кефиш!
27
1
 
3
 
! Отговори
JJ преди 5 години
Кобрата отдавна е приключил с шансовете за световна титла.В момента си прави такива шоу мачове, колкото да се добере до мач с Джошуа на 39-40, а всички знаем какво се случи с 40 годишния Поветкин.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 26 Рокендролчо....да спортувам ли бе, мой? Я ела вдигай 10 тона всеки ден като мен в склада в който работя и пак ми говори за спортуване. Както казваше Еминем( не че слушам рап, но тоя съм го признал)" Влез в обувките ми, за да знаеш през какво съм преминал".