Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Възможно е да е стрелял по роднина, а после и по случайни хора
Обновена: 18 мар 2019 20:51 | 18 мар 2019 20:04, Веселина Йорданова
69
Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт. При атаката загинаха трима души, а други петима бяха ранени.

Още по темата
Властите по-рано разпространиха снимка на извършителя на атаката в трамвай. Неговото име е Гьокмен Танъш. Той е на 37 години и е от турски произход, предаде bTV.

По непотвърдени данни в миналото Танъш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава".

Полицията отбеляза, че e възможно той да е стрелял срещу свой роднина по "семейни причини" и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Холандските антитерористични власти понижиха тази вечер нивото на терористична заплаха за провинция Утрехт с една степен - от пета на четвърта, след като бе задържан главният заподозрян за стрелбата, предаде Ройтерс.

Според прокурорите Танъш имал криминално досие - бил е арестуван няколко пъти. Според холандски медии от 2012 до 2017 г. срещу него са били повдигани обвинения в грабеж, шофиране в нетрезво състояние, използване на огнестрелно оръжие, опит за убийство и изнасилване.

Бащата на Гьокмен Танъш заяви, че иска синът му да бъде наказан, ако наистина е извършителят на нападението, предаде АФП, като се позовава на турската информационна агенция ДХА.

"Ако го е направил, трябва да бъде наказан", заяви Мехмет Танъш.

Според турските медии семейството на Гьокмен Танъш е от Йозгат в Централна Турция. Мехмет Танъш разказа, че се е върнал и се е установил в Турция през 2008 г., след като се развел с жена си, която останала със сина им Гьокмен в Холандия, където са емигрирали заедно.

"Нямам никакъв контакт с моя син от 11 години", казва още мъжът.

Припомняме, че първото нападение беше извършено в 11.45 часа българско време. Стрелецът откри безразборен огън в трамвай. Това стана в района на оживен площад в западната част на Утрехт. Движението на трамваи и влакове беше спряно, а местните жители бяха призовани да не напускат домовете си. Подробностите все още се изясняват.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в страната. Премиерът Марк Рюте свика кризисна среща на правителството. Заради стрелбата в Утрехт Германия засили проверките по границата си с Холандия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: стрелбаХоландияУтрехт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
36
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
И В ГЕРМАНИЯ БЕШЕ СЪЩОТОТО!!!КАТО ИЗБИХА ХОРАТА В МАКДОНАЛДС И ГЛАВНИЯ СТРЕЛЕЦ БЕШЕ ОТ ИРАН МАЙ ВМЕСТО ДА КАЖАТ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ КАЗАХА БИЛО АМОК БИЛ С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ АЛА БАЛА!!!НАПЪЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО Е! И ДОБРЕ, ЧЕ НЕ Е БИЛ МНОГО УМЕН, ЧЕ ДА Е ИЗБИЛ МНОГО ПОВЕЧЕ ХОРА!!!НЕЩАТА СТАВАТ В ТРАМВАЯ ТОЧНО ЗА ДА НЕ МОГАТ ДА ИЗБЯГАТ ХОРАТА !ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ НЯМАТ РАБОТА НИТО В ХОЛАНДИЯ НИТО В НОВА ЗЕЛАНДИЯ!!! НО СЕ ЧУВСТВАТ КАТО, ЧЕ СА У ДОМА СИ!
34
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забавляват опитите на местната полиция да покаже че няма нищо общо нито с произход нито с религия.Така де -вървял си по улицата настъпил без да иска пистолета той взел че гръмнал и застрелял 10 човека.Мноого са жалки.Много.
33
0
 
40
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЛЪЖАТ, ЧЕ Е ИМАЛО РОДНИНА ДОБРЕ ЗНАЯТ КОИ СА МУ РОДНИНИТЕ И ТАКИВА Е НЯМАЛО В ТРАМВАЯ! ЦЕЛТА Е ДА СЕ УСПОКОЯТ ХОРАТА !!!НАПЪЛНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНА АТАКА НАЙ-ВЕРОЯТНО В ОТГОВОР НА УБИЙСТВАТА ОТ ДЖАМИЯТА!
32
2
 
21
 
! Отговори
Въйхккййк преди 5 години
Тя холандската полиция е много хуманна и няма нищо да разберат, ако го пратят в затвора за измъчване на терористи-Гуантанамо, ще си изпее всичко. Може и името на Ердоганя да продума.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност света се дели на див капитализъм, малко по-недив капитализъм и капитализъм с централно планиране.
30
2
 
15
 
! Отговори
V преди 5 години
Света е разделен на три .Ислямски свят ,еврейски свят (САЩ и Израел) и християнски свят .Обаче на нас пропагандата ни пробутва разделение на християнския свят на ЕС и Русия и още няколко страни ;) Това са фалшивите опорки на евро популистите .Но реалността ще става все по реална ,а това е по плашещо от пропагандата възхваляваща разделение на християнския свят от четвъртия райх
29
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ги мисли немците. Немецът търпи, търпи, ама като му писне и отваря газовите камери. Така че турците в Германия трябва да слушат.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си го кажем! - а ти кой точно беше, че ще нареждаш кой какво да прави бе вчерашно момченце?
27
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Залъгват ни с фалшиви новини и дребнотемие. Ето ги истинските проблеми на Европа и България:1. Русия да върне Крим на Съединените щати, защото им трябва много за черноморска база. 2. Мадуро бързо да напуска поста, защото ние, европейците, сме избрали Гуайдо за президент на Венецуела. Гласували сме на избори за президент на Венецуела.3. Северна Корея да капитулира безусловно пред Великия Американски съюз. Да нареже ракетите и да предаде всички материали по програмите.
26
1
 
20
 
! Отговори
Нагласена работа преди 5 години
Толкова бързо турчин да направи нападение, на тоя му е платил някой или е бил заплашен. Нито е бил бавно радикализиран, нито е правил проучвания, като новозеландеца и да има целенасочена омраза и цел. Да търсят корените в джамията, в която е ходил и ще стигнат до поръчителя.
25
17
 
5
 
! Отговори
Да си го кажем! преди 5 години
Заминавай за китай да бачкаш за 2 долара на седмица и да живееш в гнусна панелка на 40 етажа.И не се връщай вземи и кирливите си роднини няма да липсвате на никого.Или си Българин или изчезвай!
24
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за немците с тяхните 5 000 000 турчета и още 800 000 джихадисти. Не случайно съпругата ми която е немкиня ме накара да се преместим в Австрия. Ако недай си боже се развихрят тези турчета и джихадисти, от германия и перушина няма да остане. И това ще е благодарение на фрау Меркел с нейните селфита.
23
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Холандския премиер да поиска лично изВинение от ердогея и *** сега ;) !!!
22
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички китайци - ти не съди по ромската махала в която живееш какво е в Китай, приятелю румен.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После мюсюлманите да не реват и да се чудят защо има Брейвик и Тарант за тях. Който нож вади, от нож умира.
20
1
 
20
 
! Отговори
многополов зелен преди 5 години
Този беден човек, тази нещастна душа. Явно му е било нарушено тънкото душевно равновесие. Веднага да му се плаща инвалидна пенсия доживот. Той е жертва на системата, създадена от бели чудовища
19
16
 
10
 
! Отговори
До всички китайци преди 5 години
Стига с тия Китай бе ти китаец виждал ли си толкова гнусни са колкото и арабите.Ако му кажеш нещо идва с цялата рода отмъква жена ти а тебе те ко.и с мачете!Аработе правят дюнери а китайците китайски ресторанти.Пак се събират в китайски гета и ***.илват и тн.Не ми ги хвали дръпнатите заминавай за Китай щом искаш!
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
овластените разведени баби такива ги раждат с малки изключения.
17
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Китай няма псевдно демокрация, няма изобщо никаква демокрация. Не се провеждат избори и страната се управлява от Комунистическа партия авторитарно. Без демокрация, прилагайки социалистическия модел за 30 години от бедна страна Китай стана първа световна икономика, бедността намаля драстично, а целта на Китайската комунистическа партия е 2022 г в Китай вече да няма бедни.
16
4
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Турски произход...Значи може да го пишем и кюрд примерно,абе много удобно.