Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Възможно е да е стрелял по роднина, а после и по случайни хора
Обновена: 18 мар 2019 20:51 | 18 мар 2019 20:04, Веселина Йорданова
69
Хванаха го! Стрелецът, убил трима в Утрехт, вече е в ареста

Холандската полиция е задържала заподозрения за стрелбата в Утрехт. При атаката загинаха трима души, а други петима бяха ранени.

Още по темата
Властите по-рано разпространиха снимка на извършителя на атаката в трамвай. Неговото име е Гьокмен Танъш. Той е на 37 години и е от турски произход, предаде bTV.

По непотвърдени данни в миналото Танъш е пътувал до Чечня, след което е бил арестуван по подозрения във връзки с групировката "Ислямска държава".

Полицията отбеляза, че e възможно той да е стрелял срещу свой роднина по "семейни причини" и след това да е прострелял други хора, които се опитали да помогнат.

Холандските антитерористични власти понижиха тази вечер нивото на терористична заплаха за провинция Утрехт с една степен - от пета на четвърта, след като бе задържан главният заподозрян за стрелбата, предаде Ройтерс.

Според прокурорите Танъш имал криминално досие - бил е арестуван няколко пъти. Според холандски медии от 2012 до 2017 г. срещу него са били повдигани обвинения в грабеж, шофиране в нетрезво състояние, използване на огнестрелно оръжие, опит за убийство и изнасилване.

Бащата на Гьокмен Танъш заяви, че иска синът му да бъде наказан, ако наистина е извършителят на нападението, предаде АФП, като се позовава на турската информационна агенция ДХА.

"Ако го е направил, трябва да бъде наказан", заяви Мехмет Танъш.

Според турските медии семейството на Гьокмен Танъш е от Йозгат в Централна Турция. Мехмет Танъш разказа, че се е върнал и се е установил в Турция през 2008 г., след като се развел с жена си, която останала със сина им Гьокмен в Холандия, където са емигрирали заедно.

"Нямам никакъв контакт с моя син от 11 години", казва още мъжът.

Припомняме, че първото нападение беше извършено в 11.45 часа българско време. Стрелецът откри безразборен огън в трамвай. Това стана в района на оживен площад в западната част на Утрехт. Движението на трамваи и влакове беше спряно, а местните жители бяха призовани да не напускат домовете си. Подробностите все още се изясняват.

Холандските власти засилиха мерките за сигурност на ключови сгради и летища в страната. Премиерът Марк Рюте свика кризисна среща на правителството. Заради стрелбата в Утрехт Германия засили проверките по границата си с Холандия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: стрелбаХоландияУтрехт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
15
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Демокрацията е най-съвършената система, но вече 30 години нещо и пречи, комунизма, псевдото, турското робство, жан виденов, Путин, затова вече 30 години не може да зацепи, пречи и нещо, но е най-добрата система.
14
4
 
16
 
! Отговори
турчин преди 5 години
От нас освен терористи друго не става.
13
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунизъм не е имало в България, никъде не е имало комунизъм. Имаше социализъм, държавна планова икономика както в Китай. България беше сред 30те индустриално най-развити страни в света и българите живееха на среден европейски стандарт.
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЙовоА за 30 години съжителство с ПСЕВДОдемокрацията резултатът е...?
11
8
 
1
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Ех, не са ролкова толерантни като нас българите, затова имат проблеми. Бащицата така не учи.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Ердо, той какво казва?
9
3
 
9
 
! Отговори
Йово преди 5 години
До АнонименА за 30 години съжителство с демокрацията резултата е...?
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЙовоА за 45 години съжителство с комунизма резултатът е...?
7
2
 
23
 
! Отговори
Меркел Акбар преди 5 години
Изпаднал е в амок, напоследък не е добре психически, какво друго... а, да- не е тероризъм, а битова свада.
6
7
 
17
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Гьокмен Танъш не е терорист а е човек с психическо разтройство, получил го е след развода със съпругата си. Той се е саморадикализирал и е бил психически лабилен. Гьокмен Танъш е просо един обикновен престъпник единак които няма нищо общо с религията на любовта ИСЛЯМА. Той не е убивал в името на исляма а заради психическото си разтройство за разлика от терориста в Нова Зеландия. Един истински мюсюлманин и особено турчин не може да извърши такова престъпление. Справка 5 века съжителство тук.
5
6
 
4
 
! Отговори
ш преди 5 години
Криминален тип , бил. Трябва да е кюрдин щом имал гражданство. Първо стрелял по роднина си.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обнислям да отида да работя в Холандия - работата се състои в пакетиране на деликатеси на поточна линия. Имате ли познати, работили на поточна линия? Сериозно питам.
3
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аха,сигурен бях!Или ще е "семейна драма","психично болен","провален брак" и т.н.В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Е МЮСЮLМАНИН,СТРЕЛЯЛ ПО ХRИСТИЯНИ,НЕ!!ДА НЕ СИ ПОМИСЛИТЕ!!
2
2
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
поредния с вдъхновение от екшън филмите или котра страйк
1
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май ще излезе семейна драма, за ужас и неудоволствие на крайнобесните *** из форума...Бог да прости жертвите и справедливо наказание за убиеца!