Путин: Няма да допуснем тероризъм като в Нова Зеландия!

Поканил турския си колега Ердоган за откриване на джамия в Крим
Обновена: 18 мар 2019 20:24 | 18 мар 2019 20:24, Веселина Йорданова
63
Путин: Няма да допуснем тероризъм като в Нова Зеландия!
Снимка: архив, Ройтерс

Целта на терористичния акт срещу мюсюлмани в Нова Зеландия бе да дестабилизира положението в страната. Русия ще направи всичко, за да не допусне такова нещо, заяви президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС, на среща с обществеността в Крим и Севастопол.

"Ние, разбира се, скърбим за жертвите на този ужасяващ атентат в Нова Зеландия, целта на който несъмнено е да взриви обстановката в страната. Ще направим всичко, което зависи от нас, за да не допуснем подобно нещо", каза Путин.

Руският президент съобщи, че е поканил турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за откриването на строящата се в Крим голяма джамия.

"Вече поканих президента на Турция Ердоган. Той знае за това и доколкото разбирам се отнася много положително към това предложение. Ще видим какво ще стане, дали ще има време и възможност да дойде", каза Путин. Очаква се строителството на джамията да приключи през август-септември тази година.

Много хора по света и в Европа не признават присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и говорят за анексия, но те пренебрегват факта, че жителите на Крим решиха след референдум да влязат в състава на Руската федерация, за което са наказани със санкции, заяви Путин в Симферопол по време на среща с делегация френски политици, оглавявана от председателя на дружеството "Френско-руски диалог" Тиери Мариани, предаде ТАСС.

Според Путин ако някой смята, че Крим е анексиран от Русия, то тогава населението на полуострова не носи отговорност за това и по тази причина не бива да му бъдат налагани санкции. "А ако са гласували в референдум, тогава трябва да признаем, че най-важният принцип на демокрацията е волеизявлението. Те направиха това и също е невъзможно да бъдат наказвани за това", заяви руският президент. По думите му онези, които "правят всичко това, не разбират самия принцип на демокрацията".

Пред френските политици Путин заяви, че Русия и Франция трябва да преодолеят разделящите ги бариери, за да обединят сили в борбата с тероризма и да си сътрудничат в икономиката и екологията. Той обеща, че ако ЕС снеме ограниченията срещу Русия в областта на селското стопанство, то Русия ще отмени своите ответни санкции.

Руският президент каза още, че неговата страна трябва да оказва силна подкрепа за християните в Близкия изток, които според него живеят "в много трудни условия", и изрази надежда, че ОССЕ ще помогне за намирането на изход от кризата в югоизтока на Украйна, предаде ТАСС.

Русия разположи ескадрила стратегически бомбардировачи-ракетоносци Ту-22М3 на Кримския полуостров, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирайки председателя на комисията по отбраната и сигурността в Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Виктор Бондарев, който говори пред журналисти днес. Тези самолети могат да носят ядрено оръжие, отбелязва Ройтерс.

Руският сенатор заяви, че Москва е взела това решение в отговор на разполагането от НАТО на системи за противоракетна отбрана в Румъния, което той нарече "сериозно предизвикателство". По думите му бомбардировачите са разположени във ВВС базата в Гвардейск, което "кардинално променя баланса на силите в региона".

Сенаторът отбеляза, че в периода, когато Крим се е намирал под контрола на Украйна, е съществувала възможност руският флот да бъде блокиран в Черно море. Според него за базирането на руския Черноморски флот в Крим Москва е плащала всяка година на Украйна около 100 млн. долара и през цялото време е била шантажирана със заплахата договорът да не бъде продължен.

"Ако не беше оперативното връщане на Крим и Севастопол в състава на Русия, тези територии биха станали протекторат на САЩ. Американците мълниеносно биха разположили там свои бойни комплекси. В случай на война би било възможно безпрепятствено да се поставят прегради пред нашите кораби: например, да се минира дъното на Босфора", заяви Бондарев, цитиран от ТАСС.

Според него в момента такъв сценарий на развитие на събитията е "напълно изключен, тъй като (ракетните) комплекси "Искандер" всеобхватно контролират черноморското крайбрежие по цялото му протежение, включително и Босфора".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
8
 
! Отговори
читател преди 5 години
Този много бързо забрави за атентатите в Москва.И за отрязаните глави на руски войници.И за онзи в Чечня.
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин се оказа абсолютен ***.Подарява страната си на исляма .И докато западняците бяха подведени ,то Путин подарява страната си в перспектива с ясното си съзнание .
40
13
 
0
 
! Отговори
НИНА преди 5 години
ЧУДЕСНО стана че КРИМ е към РУСИЯ РУСИЯ никога няма да допусне бази на САЩ в КРИМ-дори с цената на ядрена ВОЙНАсамо че след такава война няма да има кой да приветства победителя, нито кой да хвали американците сега тук по форума
39
13
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Гoшу: Поредната Гошувска п'ростотия. Идват ти отвътре.А за Путин: Той е много умел политик. Русия и Турция контролират черноморския регион и си сътрудничат в Сирия. В крайна сметка стабилността в региона е в интерес и на ЕС, макар че на западните политици това не им харесва много.
38
15
 
7
 
! Отговори
Велик преди 5 години
Над Севастопол никога няма да се вее знамето на НАТО, никога.След Рузвелт, Владимир Владимирович е най-великият президент в света.Крим избра да е част от Велика Русия, Ердоган реши да е в съюз с Русия след опита за убийството му, резултат: 2 АЕЦ-ца, Газопровод.Украйна и БГ решиха да са част от САЩ, резултат: мизерия, корупция, олигарси, висока смъртност, емиграция, високи цени на ток, парно, вода, некачествени храни, унищожено здравеопазване и бягащи лекари и сестри, мутри и чалгаджийки.
37
3
 
13
 
! Отговори
ГРУ преди 5 години
А бре Гошо- момче лошо!Чул си нещо ама си недоразбрал,бре! Димон не ревнува а участва!Бичат си тройки с Ердо и викат Ким Чен Ун да ги снима за домашно порно,бре!Лично съм ги гледал по техното "В контакте"дето е безаналогов аналог на Инстаграма,бре!Чакат и Мадуро за групов секс,но не щат с Янукович щото бил нечистоплътен!!!
36
5
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Само така, Путиk! Строй яко джамии и кани половия ти партньор Ердоганеску, ама гледай Медведев да не ревнува :)))
35
7
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Атила цар български от рода Дуло когато е подредил и почнал да цивилизова Европа, Азия и Африка е трябвало да изчисти немската провинция до крак от люд.еди и педа.ли, и света нямаше да познава Маркс и комунизма. Това е още 1 режим пръкнат от злото да изтреби интелигенцията и захрани атеистите- основата ка юд.аизмо- комунизма.
34
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индивидуалният тероризъм не е толкова опасен,колкото държавния!В Беслан, "спасителната акция "на Русия донесе повече жертви, отколкото убитите от ислямистите за 20 г!За другия "велик" случай в театъра по-добре да не говорим,защото там загинаха основно руснаци..А за мръсната игра с Украйна,думата не е тероризъм ,а Война! Кукловодът на всичко това е героя от снимката! Неслучайно обеща Рай за всички руски граждани!Старае се Човека....повярвал е на митологията,уж обещана Му от Ванга???
33
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо знае няма проблем ?
32
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37На снимката - световен терорист No1--абсолютно съм съгласен!света е на нокти именно заради новият хитлер!
31
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски! Толкоз! Край! На който не му харесва - да изстуди супата...
30
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руският президент съобщи, че е поканил турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за откриването на строящата се в Крим голяма джамия--хитро ко-пеле, осигурава си гръба ...пп. ес и сащ много сбъркаха, като изолираха ердоган и го сложиха "на карантина", ако бяха го прикоткали, фашиста от крим нямаше да е толкова "отворен", защото на южният му фланг щеше да виси ескадрила от турски ф35
29
5
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен"Тоя сега последно мюсулманин ли е или християнин?"За бавно загряващи като тебе-евреин е,минимум 25%,по-скоро 50%.Затова и се справя толкова добре.
28
12
 
13
 
! Отговори
Зъбльо преди 5 години
Хората няма какво да ядат, тоя бузи надува!
27
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката - световен терорист No1Не минава ден в който да не отправя заплахи към човешката цивилизация, както терористите от ИД !
26
2
 
4
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Аве човек кого каниш-къде го каниш...спри са...имаш нужда да покажеш сила...недей ве човек...Александър на 18 със 18 000 е тръгнал да превзема империя и за 6 години я превзел...Не си играй ве брат...
25
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя сега последно мюсюлманин ли е или християнин?
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе то и американците така разправяха, като въоръжаваха талибаните. После поне си взеха поука.Сега руснаците, вманиачени да пречат на Запада, въоръжават и подпомагат де що има бандити по света. Но един ден ще си патят здраво!
23
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката - световен терорист !