Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви

Репресии срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г.
19 мар 2019 13:00, Екип на Bloomberg
229
Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви
Снимка: Ройтерс

Анексията на Крим е действие, което доведе до разделение и война между братски народи с 13 хил. жертви. Това каза Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"След анексията беше изграден мост, който свързва Русия и Кримския полуостров. Този мост донякъде затваря Азовско море, тъй като ограничава височината на корабите, които могат да плават в него".

Цялото ръководство на Русия с президента Владимир Путин лъжеше най-откровено световната общественост. Първо нахлуха чужди войски без опознавателни знаци, като след време Москва призна за тях, коментира той.

„Президентът Путин призна, че специални части са гонили тогавашния украински президент Янукович, за да го изкарат, тъй като е щял да бъде разстрелян. А Янукович им трябваше да подпише, че кани руски войски в Украйна, за което Киев го съди за предателство“.

Репресии или терор срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г., заяви Стефанов.

"След 2014 г. патриотичният възторг в Русия мина всякакви граници и рейтингът на Путин се покачи рязко".

В момента руснаците отхвърлят пенсионната реформа, а рейтингът на Путин се понижи, отбеляза журналистът.

"Нито един от големите руски мобилни оператори не иска да отиде в Крим заради санкциите, които са наложени. Санкциите удрят руския народ и населението в Крим доста тежко. Търговията е ограничена, а цените са се повишили".

Туристическият поток в Крим също намалява, посочи още той.

"Режимът на Владимир Путин забрани на военни и полицаи да отиват в страни членки на НАТО". 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
8
 
22
 
! Отговори
Укро-фашистике преди 5 години
До lol до 118банди вилняха не само в крим !Руското населения беше тероризирано в цяла Украйна В Украйна в момента е забранено да се говори Руски въпреки че почти 80% от населението на Украйна са Руснаци. Хунтата в Киев заглушава всички Руски телевизии и радиостанции. Всеки украинец който посети Крим го чака затвор - такива са законите на хунтата в Киев !
117
2
 
16
 
! Отговори
Николай преди 5 години
Поредното едностранно, да не кажа поръчково, казионно мнение, публикувано в медиите. Как така в българския свободен, демократичен печат не се появи и една страница, показваща алтернативната, т.е. руска гледна точка за събитията преди, по време и след излизането на Крим от Украйна. Мисля си, че само в такъв случай читателите ще си направят извода кой прав и кой крив. Защото сега медиите по нищо не се отличават от онези, които наричаме тоталитарни. Тогава СССР прав, сега, САЩ в неговата роля.
116
6
 
8
 
! Отговори
lol до 118 преди 5 години
като започнете да си бъркате опорките, та чак се оливате :D са последно колко % от населението в Крим са руснаци, защото според единия ви коментар са над 80%, а според другия украинците (които явно са страхотно малцинство там), са ги тормозели, палели и изнaсилвали :D
115
17
 
10
 
! Отговори
До 115 преди 5 години
Киевски рус няма нищо общо с днешна Русия кремълска лека женичке.
114
6
 
15
 
! Отговори
+- преди 5 години
Не зная този Стефанов за кои работи,ама той забравя или не знае ,че руснаците са вложи повече пари в Крим,отколкото е Германия в ГДР ЗА 30 ГОДИНИ!Анексирали Крим,ок,а Британия с Фолкендските острови какво направи ? или САЩ в Либия -там сега се продават роби,а медиите мълчат ,глътнали са "вода" и не смееят да напишат нищо.
113
8
 
20
 
! Отговори
Чавдар Стефанов преди 5 години
е лъжец платен от евреина Сорос !1) Укро-фашистите тероризираха Руското население в Крим почти 2 години !!! Палеха къщите на Руснаците, изнасилваха и убиваха - почти 2000 Руски семейства напуснаха Крим заради Укро-фашисткия терор. Руското население се вдигна на бунт и поискаха помощ от Руската военна база на Крим, след това направиха референдум !2) защо Референдума в Косово проведен под дулата на Американските танкове да е законнен а Референдума в Крим не е !?
112
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновенна профашистка пропаганда на амбреаже Ч.С.....
111
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън окупаторите от Косово и Голандските възвишения!
110
12
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Какъв Крим е руски то цялата Одеска област е руска там 80% са руснаци 15% българи,молдовани,еврей не повече от 5% са тъй наречените украинци защото и те са по произход руснаци.Киевска рус това е руската столица преди москва.Операта в Одеса е построена от Екатерина велика,и всички исторически згради там са строени от руски царе.Чехов който е роден там да е писал някъде че е украинец.Защо наште медии не писаха,че на честването 5годишнина на Крим,че е имало френска делегация.
109
20
 
11
 
! Отговори
lol до 110 преди 5 години
абе, кавал, какво средновековие какви 5 лева...всичките русофили сте такива лъжци и нагаждачи. Атила, монголите и всичката *** дето е минала през степите руснаци ли са? А Кавказ? Я ми разкажи чеченците какви руснаци са? Колко се клаха с тях преди джуджето да назначи главореза Кадиров за управник? А Грузия - поредния ошамарен съсед на най-агресивната нация в новата история на света.
108
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМи никой не ви кара насила да купувате руска газ, Турски поток няма да мине през България. Къпувайте малко по скъпа (със 70%) шистова газ от САЩ през Полша + транспортни разходи.
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руска газ - ДА!Украинска цена - НЕ!Мотото на ГЕРБ за Европарламентарните избори.
106
7
 
10
 
! Отговори
Winner takes it all! преди 5 години
А Путин защо не слуша АББА, а? The winner takes it all! Западът е побеdителят от студената война получва всичко от Русия, a Путин не дава нищо, не само че не дава, ами и Крим си взе! Агресор с агресор! Да слуша Абба!
105
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До lol до 92Абе умнико,републиките винаги са били Русия,републики станаха,когато СССР изкуствено ги създаде като отделни области,преди това всички републики бяха една държава - Русия!още от средновековието са били част от Русия и никога не са били републики,преди СССР да ги създаде.
104
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТУРСКИ ПАТОК - НЕТСЕВРЕН ПАТОК - НЕТРУШКА ГАЗ НЕ ЩЕМ
103
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого са грабили и трепали руснаците ли?---МАЛИИИИИИИИИИИИ КАКВА ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ - ДО 1989 ВЛАДЯХА 2/3 ОТ ЕВРОПА....РУСИЯЕ 100 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ИМПЕРИАЛИСТ ОТ САЩ
102
5
 
6
 
! Отговори
Тикв-кратунк-ръпонче преди 5 години
След като прокарат газова тръба до Крим, от там лесно ще минат през Румъния и айде през Унгария в Вестовна Ефрупъ.За това е цялата дандания. Украина има да връща огромни дългове. Спирането на газовия транзит през тях яко ги набутва. затова администрацията им краде като полудяли. Та нашите тукви саде на кратунчета биля на ръпончета веке мясъъът
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
разделение между братски народи----2005 ОБЯСНЯВАХ НА ЕДНИ РУСНАЦИ ЧЕ СА "БРАТСКИ" НАРОДИВ ЕДНА ДИСКОТЕКА.......ИСКАХА ДА МЕ Б И ЯТ;ПОСЛЕ МИ КАЗАХА НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГО ПРАВЯ - С УКРАИНЦИ СЪЩО
100
3
 
4
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Има една песен на АББА - Money,money,money. Е тази пенсия, явно го е закъсала!
99
7
 
1
 
! Отговори
а в Крим празнуват преди 5 години
Чартър Слетянелов е продукт на киевската мейданская революция. Разликата м/у анексирането на ГДР от ГФР и завръщането на Крим в Русия е тази, че в ГДР са си още без кримски мостм нов водопровод, железница, аутобан и си говорят на руски. И друго че и ГДР и ГФР двенките заедно се страхуват да честват итлеристите, а трябва. Трябва да се отдава почит на всеки загинал нацист, хитлерист и дойче вафе, защото ако те не бяха загивали- Еропа нямаше да празнува на 9 Май-Денят на Победата.