Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви

Репресии срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г.
19 мар 2019 13:00, Екип на Bloomberg
229
Анексията на Крим - разделение между братски народи с 13 хил. жертви
Снимка: Ройтерс

Анексията на Крим е действие, което доведе до разделение и война между братски народи с 13 хил. жертви. Това каза Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"След анексията беше изграден мост, който свързва Русия и Кримския полуостров. Този мост донякъде затваря Азовско море, тъй като ограничава височината на корабите, които могат да плават в него".

Цялото ръководство на Русия с президента Владимир Путин лъжеше най-откровено световната общественост. Първо нахлуха чужди войски без опознавателни знаци, като след време Москва призна за тях, коментира той.

„Президентът Путин призна, че специални части са гонили тогавашния украински президент Янукович, за да го изкарат, тъй като е щял да бъде разстрелян. А Янукович им трябваше да подпише, че кани руски войски в Украйна, за което Киев го съди за предателство“.

Репресии или терор срещу украинци или руснаци не е имало в Украйна преди 2014 г., заяви Стефанов.

"След 2014 г. патриотичният възторг в Русия мина всякакви граници и рейтингът на Путин се покачи рязко".

В момента руснаците отхвърлят пенсионната реформа, а рейтингът на Путин се понижи, отбеляза журналистът.

"Нито един от големите руски мобилни оператори не иска да отиде в Крим заради санкциите, които са наложени. Санкциите удрят руския народ и населението в Крим доста тежко. Търговията е ограничена, а цените са се повишили".

Туристическият поток в Крим също намалява, посочи още той.

"Режимът на Владимир Путин забрани на военни и полицаи да отиват в страни членки на НАТО". 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А възможно Янукович да им трябвал да подпише,че Крим е руски и да си го анексират,макар че много години преди 2014 г.при раздалята отделянето им от СССР-1994 г.за републиките са били установени териториалните граници и се появи СНГ с уредени граници без претенции и всеки си ги пазаше,което си личеше при пътуванията и в онези 20 на години като срок влака си спираше на всяка граница,а през прозорците се виждаше къде е блокирано с барикади за автотранспорта,че и по мостове където бяха отцепленията.
97
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕЙ ТОВА : "Братски" народи ........ЕКОМИ ПРОПАГАНДА
96
8
 
6
 
! Отговори
lol до 92 преди 5 години
Кого са грабили и трепали руснаците ли? Ти картата на света виждал ли си? Те това огромното от Северно море до Тихия океан как се загражда? С хляб и сол ли? Знаеш ли колко народи са сложили под ножа и колко продължават да тормозят? Знаеш ли колко републики има във федерацията им?
95
7
 
6
 
! Отговори
капитан Силвър преди 5 години
"Братски" народи няма. Такива съществуват единствено в пропагандни писания. На никого няма да дойде на ум,например, да нарече австрийци и германци "братски" народи. Впрочем имаше един такъв. Казваше се Адолф Хитлер.
94
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този говори пълни глупости. Средната дълбочина на Азовско море е 7.5м. и тъй като е плитководно в него не могат да плуват големи кораби, така че за никакво ограничаване височината на корабите от кримския мост не може да става дума. Арката на моста, под която преминават корабите е 30м. висока. Интересно,че тази телевизия си подбира само такива събеседници.
93
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алллоооуууууууууу.................КЪДЕ видяхте "война" между братските народи??????? В Крим НЯМА НИТО ЕДИН УБИТ, а на Донбас ТЕЧЕ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!!!!!!! Недейте да лъжете, а ако не можете.........поне си мълчете! ИМА ДРУГИ ПРАВДИВИ СМИ, от които се узнава ИСТИНАТА!!!!
92
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"А Янукович им трябваше да подпише, че кани руски войски в Украйна, за което Киев го съди за предателство"А като Никита Хрушчов им го подари без никой да пита ... ко от това нали ? ;д Я да се стегат Крим си е Руски.И 13 хиляди жервти нали? А колко жертви направиха американците по света със супер якатата им "демкорация" ?
91
2
 
11
 
! Отговори
до 93 преди 5 години
Германия ще разпределя газ за където си иска - встрия, Унгария, Сърбия, Италия....Този, който допуска задн.икът му да е по-умен, ще блее баирите.Ако изобщо му пука.
90
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за кореспондент, който не знае, че Крим е бил и ще бъде винаги руски.Даже историята казва - Кримската война, защото тогава няма Украйна, правят след Първатасветовна война.Трябва да си ***, за да пуснеш американските военни на най-голямата си морска база, на 40 хиляди километра от Вашингтон.Предлагам руснаците да си направят база в езерото Мичиган, в Мексиканския залив и на статуята насвободата.Съмнителна свобода.Кореспондентът е като вица за Киркор, който се развеждал.
89
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт 100 милиона произведени, но кой го ползва? Р00снаци, африканци и всички терористи на света. Държавите от соц лагера, постепено се освобождават от тоя автомат, както и от всичко р00ско.
88
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия строи Северен поток 2. 2020г Русия спира транзите през Украйна.
87
3
 
13
 
! Отговори
странна работа преди 5 години
До жаго 90 Кого са "грабили Русия , трепали , изсмуквали ресурсите " . Предполагам си имал предвид САЩ !!!
86
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Броят на туристите в Крим за 2018 се е увеличил с 46% в сравнение с 2017.
85
6
 
26
 
! Отговори
България преди 5 години
Износ: 70% миячи на тоалетни и болногледачи и 30% труженички в сферата на интимните услуги.Внос: Домати от Египет и мартеници от КитайСмъртност на населението: Първо място в СветаИ Чавдар Стефанов се загрижил за пенсионната реформа в Русия!
84
14
 
3
 
! Отговори
жаго преди 5 години
"Братски" е термин въведен от ръшъните. Значе да те грабя по братски, да ти измуквам ресурсите, да те трепя, но като се напия ти викам брааат
83
3
 
14
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До наблюдаващотдалечЩо ли тоя "Москвич в оръжието" е произведен в над 100 милиона броя и продължава да се произвежда?Дори и в САЩ.
82
4
 
19
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До АнонименА бе не са само електроцентралите а и много други неща!Хохлите спряха тока на Крим-пусна се кабел под морето и две централи.Спряха водата-пусна се нов водопровод.Затвориха пътя-построи се мост и аерогара.Впрочем,за всички тия неща Украйна получаваше пари,а сега-един гол....Кой каквото си е постлал!
81
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
80
13
 
2
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
До ЩО БЕ AK-47, Добър, но най-жече, за терористи. Стреляш и когото удариш. Никаква прецизност. Москвича в оръжието.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС е недобро място за България.