Английски топ богаташ иска да купи Челси

Сър Джим Ратклиф иска да инвестира във футбола
20 мар 2019 10:30, Красимир Ангелов
7
Английски топ богаташ иска да купи Челси
Снимка: БТА

Челси може изненадващо да смени собственика си, пише англйският "Daily mail". Според изданието най-богатият човек във Великобритания сър Джим Ратклиф е заинтересован от закупуването на лондонския клуб.

66-годишният бизнесмен, който разви успешен бизнес в химическата промишленост, иска да инвестира във футбола. Сегашният собственик на Челси Роман Абрамович иска за клуба около 2.5 милиарда паунда.

За Ратклиф това не е проблем, но като се има предвид скъпата реконструкция на "Стамфорд Бридж", от която се отказа руският олигарх, разходите ще се увеличат, а това не устройва британеца.

В класацията по богатство на списание "Forbes" Ратклиф се намира на 110-о място, а Абрамович се намира на 107-ма позиция. Британският "Times" оценява богатството на Джим на 21 милиарда паунда.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
XLS преди 5 години
Челси е един от 4-те отбора, които са печелили абсолютно всички европейски турнири провеждани някога. Челси е 7-я най-ценен отбор в света със приблизителна стойност от 1,7 милиарда евро, с печалба за 2017 от около 450 милиона евро и се намират в град ЛОНДОН (ако не си запознат 2-я най-важен град в глобален аспект след Ню Йорк). Колко трябва да струва според теб този отбор бе ***???
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЖороЗа толкова години и пари само веднъж ШЛ. на практика нищо.Да искаш 3+ милиарда за отбор дето се бори за 4-то място за да влезе в ШЛ.
5
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
До АнонименЕ как нищо да не се случва...спечелиха ШЛ и няколко титли във Висшата лига..т'ва ако е нищо...
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно през футбола по-добре се изпират пари, защото влиза малка част от тях около спорта. Иначе поне всеки втори богат е с офшорки и то затова имотния пазар в Англия е такъв балон, с няколко стотин хиляди за мухлясала Лондонска съборетина.
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
няма да стане.Вече няколко пъти през годините има такива партенки.На Абрамович му омръзна да налива и все нищо да не се случва и иска да га продаде.Ама не може да намери балама.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крайно време беше да изритат руския бандит.
1
3
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Еми аз със съгласен,ще има повечко нови И КАЧЕСТВЕНИ футболисти в Челси,а тези които са сега-един Азар е Футболист.