Биг Брадър в Южна Корея – скрити камери предават на живо от хотели

4000 потребители всекидневно гледат на живо хората, отишли на почивка
20 мар 2019 19:00, Нели Христова
9
Биг Брадър в Южна Корея – скрити камери предават на живо от хотели
Снимка: Pixabay

Големият брат дебне отвсякъде. Най-вече от хотелите в Южна Корея. По-лошото е, че за разлика от дистопията на Оруел, тук не те гледат властите, а целият свят.

Близо 1600 души са били заснети от скрити камери в 30 хотела пръснати в 10 града. Броят на стаите, на които им е липсвало спокойствие е 42.  По данни на полицията, хотелските вериги не били част от престъпната схема, за която са задържани двама мъже.

Камерите били скрити в приемниците на телевизорите, контакти и вградените сешоари в банята и предавали директно онлайн.

Близо 4000 души се наслаждавали на незаконните записи в сайт, предназначен специално за излъчването на тези записи. 97 от тях са плащали близо 50 долара за членството си в платформата, за да могат да превъртат и да гледат отново стари видеа. Между ноември 2018 и март 2019 година, сайтът е спечелил близо 6 хил. долара.

Южна Корея има дългогодишен проблем с поставянето на незаконни камери, които снимат хората и ги публикуват онлайн. За първи път обаче полицията успява да се добере до платформата, която излъчва клиповете. През 2012 година случаите на подобна дейност са 2400. През 2017 година те скачат на 6400.

Миналата година хиляди жени излязоха по улиците на Сеул, за да протестират скандирайки "Моят живот не е твоето порно“. Това накара държавата да формира граждански екипи, които да проверят близо 20 хил. публични тоалетни за скрити камери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
сайтът е спечелил близо 6 хил. долара. Големи пари , ахахаххахаха
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето защо Северна Корея неще да се демонизира пардон демократизира. Това ако се случи в северна представяте ли си колко бесилки на площада ще изградят и колко пеераси ще избесят.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистиката си мълчи за тук. Но за Корея за село в Индонезия ще научим . Колко му е.
2
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Веселяшка история.
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук е така на пазар Ситняково. Нюхат те охранителите от монитора. Дръпва си от кафето на столчето в кабинката и си е на заплатка със седене. Кой знае и на колко други места има но жжурналистиката си мълчи.