Япония отбеляза започването на вишневия цъфтеж

Тази година това се случва 4 дни по-рано
20 мар 2019 15:15,
5
Япония отбеляза започването на вишневия цъфтеж
Снимка: Reuters

Невероятно красивият цъфтеж на вишните сакура стартира в Япония. Този акт на пролетно обновяване се посреща с голям ентусиазъм в Страната на изгряващото слънце, предава ТАСС.

Още по темата

Първите пъпки разцъфнаха на контролирани дървета в парка на град Нагасаки на южния остров Кюсю. По традиция началото на сезона на сакурата се обявява тогава, когато на контролните дървета се появят най-малко пет нежно розови цветчета.

В Нагасаки цъфтенето бе регистрирано четири дни по-рано от обичайното, което е свързано с топлото време на основната територия на Япония. Понастоящем термометрите показват температури, които обикновено са характерни за месец май. В частност в столицата Токио бяха измерени 19 градуса по Целзий.

Във вишневата градина в токийския храм Ясукуни дежурят служители на Метеорологичната служба. Прието е да се смята, че в пълна степен сезонът на сакурата е открит тогава, когато заветните пет цветчета разцъфнат именно в този парк. В сряда те бяха само две.

В Япония сакурата, далекоизточната разновидност на вишната, има статут на неофициален герб.

Пълният цъфтеж на тези дървета се наблюдава през месец април, когато парковете на страната се потапят в море от цветчета във всички оттенъци на розовото. По това време се стичат тълпи от местни жители и туристи, които си устройват пикници под клоните на дърветата. В Япония има пет основни вида сакура и около 200 хибридни вида. За главен се смята сортът "сомейошино", чиито цветове разцъфнаха в Нагасаки, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Хм,мислех да отида до Япония за сакурата,но реших да отида по -късно,може би сгрешиХ?
3
0
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Мойта бившата... беше красива като японска вишна, но дърво.
2
0
 
1
 
! Отговори
CAMBODIA POWER преди 5 години
ДО 1:НА МЕНЕ ПОВЕЧЕ МИ ХАРЕСВА КОРЕЯ!!!
1
1
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Поздрав от приятелска България! Това са нашите най верни съюзници и братя!