Как да различим педофилията от храненето между майка и отроче?

Защо Facebook все още не успява да ни защити от насилието?
20 мар 2019 17:45, Бойчо Попов
0
Как да различим педофилията от храненето между майка и отроче?
снимка: Ройтерс

Измина година, откакто основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе приет в Kонгреса на САЩ, за да отговаря на въпроси, свързани с безопасността в социалните мрежи по отношение на насилието. С днешна дата се оказва, че проблемът далеч не е решен, независимо от взетите мерки. Миналия петък, 15 март, с Facebook Live бе разпространено видео от стрелбата в Нова Зеландия, довела до смъртта на 50 души.

MarketWatch прави щателен анализ по темата, касаещ социалните мрежи. Изводът – мерки се вземат, но проблемът си стои - поради правни пречки, ограничаващи възможностите за цензура на администраторите.

Отделът за защита от неподходящи публикации към най-голямата социална интернет платформа е съставен от близо 20 000 служители. Тяхната работа е подпомагана от система с изкуствен интелект, която маркира потенциалните заплахи и ги предоставя за преразглеждане, казва собственикът на Facebook. Едва след това се предприемат мерки, което си е чисто физически процес, изискващ време за реакция.

Дженифър Голдбек – професор в Университета по информационни технологии в Мериленд, обяснява, че "компютрите разбират много по-добре значението на думите, отколкото на снимките". От технологична гледна точка програмистите много по-лесно могат да въведат вариациите на неподходящата публикация, защото езиците, макар и генерално богати, са бедни на думи и изрази, представляващи заплаха.

Визуалното съдържание е нещо съвсем различно. Market Watch дава за пример установяването на разликата между проява на ексхибиционизъм и публикации, касаещи здравното образование. Темата с кърменето също е актуална през последните години. Как да научим компютъра да различава педофилията и естествения природен процес на храненето между майка и отроче? Изглежда, че подобни въпроси отнемат съня на хора като Зукърбърг.

Целия материал четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!


0
Още по темата: Марк ЗукърбъргFacebook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари