Тръмп не успява да убеди Европа за вредата на Huawei

Нито една европейска страна не е игнорирала китайския концерн
20 мар 2019 20:22, Бойчо Попов
33
Тръмп не успява да убеди Европа за вредата на Huawei
снимка: Ройтерс

Когато през миналото лято администрацията на Доналд Тръмп започна кампания по убеждаване на европейските си съюзници да забранят ползването на оборудване от Huawei Technologies за техните телекомуникационни мрежи, изглеждаше, че това е лесна битка. 

Насърчен от успеха на подобни усилия в Австралия и Нова Зеландия, Белият дом изпрати писма до европейските столици с предупреждение, че оборудването на Huawei ще отвори „задна вратичка“ за китайските шпиони. САЩ дори заплашиха да спрат обмяната на информация със службите за сигурност в Европа, ако континентът игнорира съветите на страната.

Поне засега обаче изглежда, че Тръмп не успява да убеди Европа да изолира Huawei от телекомуникационните си мрежи. Досега нито една европейска страна обаче не е игнорирала Huawei, пише в свой анализ Bloomberg.

"Има две неща, в които не вярвам. Първото е публичното обсъждане на много деликатни въпроси по сигурността, а второто е изключването на компания, просто защото е от конкретна страна“, коментира германският канцлер Ангела Меркел по време на пресконференция в Берлин този вторник.

Европа, която се оказа в центъра на търговската война между САЩ и Китай, се опитва да намери баланса между притесненията за нарастващото китайско влияние и желанието да засили бизнеса си с втория по големина търговски партньор в региона. Без да получи забрана, Huawei преследва договори за изграждането на 5G мрежи, ултра бързата безжична технология, която европейските лидери се надяват да насърчи растежа на базираната на данните икономика.

Още по темата четете в Investor.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Доналд ТръмпHuawei
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
26
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Разбирач когато вземеш Китайският "шит"разбираш че си се набутал яко купувайки прескъпата Огризката!
4
4
 
30
 
! Отговори
alex преди 5 години
а ако ползваме американска техника ням да има вратички за ЦРУ и АНС ????
3
5
 
31
 
! Отговори
svetlio преди 5 години
Ако шпионираш за САЩ може,но за КНР твърдо НЕ!!!
2
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая марка прави телефони с нива на sar много над другите фирми.Според мен трябва да има 2 групи телефони -нокия ,самсунг,епъл,сони,моторола изобщо тия известните.Втора група-всички китайски знайни и незнайни шитове.
1
2
 
37
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Браво на Меркел удържа на натиска!Долу Тръмп! Не на забраната на Huawei!