16 храни, които успокояват болката

А освен всичко това са вкусни и полезни
21 мар 2019 22:15, Михаела Лазарова
5
16 храни, които успокояват болката
Снимка: Istock

Болка в различни области на тялото може да се появи по много причини. Някои хронични заболявания причиняват болка, парене, скованост, спазми. В основата на проблема много често са различни възпалителни процеси в тялото, които предизвикват дискомфорт и затруднения в изпълнението на ежедневните дейности.

Негнойни възпаления в тъканите могат да бъдат предизвикани от менструация при жените, натоварване на мускулите, интензивни тренировки, артрит, вирусни инфекции, главоболие и много други.

Преди да посегнете към лекарствата, успокояващи болката, нестероидните противовъзпалителни средства или някои нестандартни методи за облекчаване на болката, трябва да знаете, че храненето също оказва влияние.

Има храни, които са известни с противовъзпалителните си свойства. Ако наблегнете на тях ще се почувствате по-добре.

Вижте храните с противовъзпалителни свойства в следващите редове. 

Зехтин 

Зехтинът има силни свойства, подобни на тези на ибупрофена. Наблегнете на употребата на зехтин в ежедневието си, тъй като успокоява болки в ставите, мускулите, корема.

Ананас 

Благодарение на протеина бромелаин, ананасът има силни противовъзпалителни свойства. Помага при сериозни състояния като ревматоиден артрит, синдром на карпалния канал.

Ябълки 

Това е може би най-популярният плод у нас. Не го пренебрегвайте, защото има мощни противовъзпалителни свойства благодарение на кверцетина в състава си. Това е силен антиоксидант.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре се справя канабиса :). Облекчава болката и лекува. Оставете ги тия храни. Повечето от тях са пълни с химия - менте зехтин, ябълки пръскани с химикали, зеленчуци пълни с нитрати, ядки обработени с химия за по добър вид. Погледнете природата - залели сме всичко с ***, пластмаси, отрови. Мислите ли че на някой производител му пука за нашето здраве ?! След като дори не пазят здравето на собствените си деца
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно защо днеса не я цензрира тая с достъпните за 1 нощ жени...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честит, велик- ден, Михаела Лазарова.....- Обичам-ви.....