Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
29
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСА преди 5 години
Няма го чичко Ади да подстриже мустак , да нахлупи фуражка , да му щръкнат ушите и да поведе фадерланда срещу джихадистите завоеватели и унищожители на Европа !!!!
97
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 101Бат Арни е от там! Виж ко ги правеше в Командо ... малиииии!
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка, всеки си получава това което .... си търси.
95
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забрадените в Австрия не са запознати с историята и. Ако знаеха кой е роден там, щяха да налягат молитвените килимчета и да не се обаждат много-много.
94
7
 
25
 
! Отговори
Муслиманин преди 5 години
На никого не позволяваме да говори истината за нас !
93
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нещо друго не искат ли?!?????О, в скоро време ще си го получат, особено в Австрия.
92
3
 
12
 
! Отговори
Този оня преди 5 години
До Анонимен 88 Да бе, глей кво нещо ... Ми то и в исляма така - един рече "смъ-рт на всички не-верници" и ей ги на - започват едни хора да се взривяват, да стрелят по други хора... глей кво нещо ...Не ти върви логиката нещо
91
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исляма не е религия, това е социално-политическа и военна доктрина, маскирана като религия. Крайната цел е световно господство и всички хора по света мюсюлмани и говорещи на арабски, дупещи се по 5 пъти на ден, регрес, подчинение, превръщане на жените в материал за разплод, педофилия, хареми, *** и деградация. Живяхме 500 г. в такава среда, сега това се подготвя и за останалия свят, а политиците се надпреварват кой да се поклони по ниско. Горко на децата и внуците ни.
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова много имоти им раздали,ония си правят пари от тях и върху тях,а после викат няма пари за заплати,че няма пари за сергията да плати,че за сеира на версия да мине,може ли,кой ще разреши,може ли подписче да се извърти,моля ви,в критична точка сме като полежение как състояние и маса.
89
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой им построи дневни обучителни ислямски центрове? Австрийците са прости като германците. Сега пак започнали да пишат книги и да правят глупости.
88
3
 
47
 
! Отговори
На преди 5 години
който не му понася, да се изнася!
87
3
 
37
 
! Отговори
Интересно преди 5 години
ако християни поискат съд за всички отговорни за разпространението на радикален ислям по света, най-вече фактори от СА...Тогава какво?
86
5
 
32
 
! Отговори
ТАКААААА . . . . преди 5 години
КЕЕЕЕЕФ , НЕКА ВИДЯТ И ТЕ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ МУСЛИМАНИТЕ !!!!!!!!!
85
3
 
46
 
! Отговори
do 88 преди 5 години
Забравяш, че 500 години сме били под турско робство. Добре познаваме исляма. От северозападна Европа не го познаваха, но вече и те се запознаха.
84
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами ако бяха повече като в ливан направо щяха да си го опушкаттова е арабската демокрациякато си дошъл в чужда къща
83
49
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам колко много хора оплюват исляма без дори и да знаят какво е това нещо, а в същото време се тупат гордо в гърдите, че са християни, си правя изводите, че май не е ислямът който пречи на прогреса. Доста е интереснно как неуки хора врещят като маймyни при всеки нададен вoй от някой наоколо.Като стадо пyйки... Някой казва "Ислямът е лош!"... и отстрани 50 безмoзъчни пригласят...
82
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрийците започнаха вече да се досещат какво значи "съжителство" с мюсюлмани . Ние тук на Балканите много добре знаем какво значи ислям=смърт,но западните толерасти им предстои да го разберат.
81
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то и Свидетели на Йехова са християнска секта, но забранява кръвопреливането, трансплантациите и взимането на лекарства, отрича науката и пречи на прогреса, но никой канцлер или министър председател не е излезнал да заяви публично и на всеослушание, че "ХРИСТИЯНСТВОТО ПРЕЧИ НА ПРОГРЕСА!". Мормоните също са секта, която произлиза от християнството, въпреки че освен Библията имат и т.нар. Книга на Мормон. Те пък са многоженци и тайно се женят за малки момиченца, но никой не ги осъжда за нищо.
80
3
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До минаващ и другите заминаващи: Решението е много лесно. Обучение ! Когато човек знае защо вали дъжд и защо хората от другата страна на планетата не падат понеже са с главите надолу е лесно ! Нямаш нужда от лъжливи богове и измислени герои. Както е казал Деникен: Бог и боговете са хора. Няма висши сили просто по развита цивилизация от нашата това е простичката истина, но разни проповедници и имами ви ползват за лични нужди !
79
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете примера на, Китай