Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
10
 
! Отговори
До: 96 преди 5 години
"Да познаем кой седи зад атентата Н. З.?"ЦРУ - нали трябва да си продават оръжията, и да оправдаят бъдеща война.От оста на злото останаха "Иран, Северна Корея и Русия".Щом заговориха, че Бразилия ще приемат в НАТО - смятай, ще има война, ще има, и то глобална.
77
6
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно мюсюлманите нахлуват в чуждите държави, изнасилват християнки, убиват и после се правят на праведни.... Стига лицемерие вече!
76
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ислям= на лицемерие,и лъжа
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НОВА ЗЕЛАНДИЯ ВЕЧЕ ИМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА,КОЙ СТОИ ЗАД ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ,ПОЗНАЙТЕ КОЙ?
74
4
 
34
 
! Отговори
до минаващия преди 5 години
И без християните вие мюсюлманите се избивате помежду си.
73
8
 
25
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
"Вилкомен", а ?! Видяхте ли се какви сте ***? Наблъскахте се с всякаква *** и сега тая *** полеко-леко ще започне да ви диктува правилата. Скоро, това, швабите ще сте щастливи ако ви пуснат по радиото песен на немски. Ще слушкате арабски, та ушите ви ще плющят! Мнооого сте вдлъбнати, ама инак акъли раздавате и учите кой как да живее! Немец му кажи и повече не го обиждай ! Две, световни войни сте разпалили, и сега отивате към трета! НЯмате срам !
72
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен91; Терорист 1 са Съединените Американски щати. А тяхното храниниче Израел е палачът на Мюслюманите в Близкия изток. За да живее Юдейчо добре, САЩ унищожиха държавността в трите най-богати и уредени държави-Либия, Сирия и Ирак. Трите най-големи врагове на Израел. Сега народите на тези държави, заедно с предишните прокудени ат Алжир, Тунис, цяла Африка бродят из света без покрив и насъщий. Прогонени от Кръста и Юдеите съвместно. За това не могат да се върнат на своя земя-ТЯ ГОРИ...
71
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-натрапващо се същество от мюсюлманина.
70
27
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
До А бе; Защото християнският свят ограби нашите природни богатсва, унищожи държавността по нашите земи с лъжата ,че носи демокрация и човешки права а изкла и унищожи народите ни. Защото християните се настаниха на най-плодородните и богати на петрол и газ земи за да ги грабят и не ни дават нито залък от там. Защото създадоха терористичната държава Израел на наши земи и ни продадоха на юдейте. Защото не ни оставиха възможност да избираме, земята под нозете ни гори и при нас се стреля на месо...
69
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ Е ТЕРОРИСТ 1
68
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В иссалама,толерантност,кога свинкя се качи на джамия
67
2
 
21
 
! Отговори
79, как кой? преди 5 години
Той е известен, това е САЩ! Те джуркат света, сеят раздори за да си продават оръжието и да черпят ресурсите на разните държави. САЩ провеждат "модерно" колониално робство!? Жив пример, чрез НАТО не сме ли колония на САЩ? Продават ли ни три пъти по скъп ток от Мариците си? Не ни ли извличат златото на безценица? Окупираха ли ни територията, имат вече 5 военни бази? Още искаш ли, те така действат по целият свят, затова няма мир!
66
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо ги зачулвате от глава до пети, защо не ги пускате без придружител, защо не ги пускате в джамиите, защо се хранят последни в ъгъла на стаята, защо ги продавате и жените още след първия им цикъл, защо ги биете и обрязвате, защо при здравославен проблем ги изхвърляте, защо никога не им позволявсте да си кажат думата или да се смеят....
65
15
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Имам едно твърде приемливо предложение. Вместо да се вживявате и лаете по чуждото, моля ви огледайте се, кое при вас е перфектно и поносимо? Вместо да оправяте другите, оправете собственното си общество, защото от морално падение загива нацията ви. Оставете другите.Те все някък си ще се оправят но вие, вие изчезвате от лицето на земята и това е следствия на моралния упадък който имате и нерелигиозното възпитание. Няма страх от Създателя, от Бога, нямате и морал да създадете семейства.УМИРАТЕ,УМИ
64
5
 
30
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До минаващКато сте толкова праведни,що не си живеете в мюсулманския рай,ами сте се домъкнали в греховната Европа?Процъфтявайте си у вас,а ние ще се мъчим тука!
63
4
 
29
 
! Отговори
точка преди 5 години
Мюсюлманите да си в вървят в мюсюлманските държави. Исляма няма място в християнска Европа.
62
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие ги убивате със стотици, но не го огласявате.
61
3
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До ТЦА бе много добре е известно КОЙ разпалва войните и насъсква хората едни срещу други,организира миграционните потоци,причинява икономическите кризи и така нататък!Ама нищо май не може да се направи-ТИЯ държат СВЕТА!
60
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, тоя па....жените нямали никакви права в исляма...я си виж където всеки месец убивате жена или две три...само тази седмица убихте две...и си седнал да ми говориш за правата на жените...
59
16
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Прав е австрийският фашист, за Мюслюманите е прав: 1. Мюслюманите не употребяват алкохол. 2.Не ходят голи по улиците,няма разврат проституция и прелюбейство в семействата им 3.Не позволяват на младите да изоставят старите си родители , семействата и децата си на произвола на съдбата-това е много тежко престъпление по Исляма и човекът е изолиран от обществото 4.Държат да се създават семейства и да се раждат деца-това е най-голямото щастие за тях.5.Ислямат казва,че раят е под крака на майката-жена