Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
7
 
! Отговори
ТЦ преди 5 години
Не става въпрос за мюсюлмани, или крайнодесни.Някой насажда омраза и печели от нея, но не са будистите, мюсюлманите и християните.Някой печели милиарди, убива милиони, унищожава народи и не му пука.Сърбия, Ливан, Косово, Украйна, Сирия, Либия, Ирак, Йемен.Крайните десни, както и крайните мюсюлмани се финансират от...???.Въпросът е от КОГО?И защо се позволява на този "КОГО" да всява терор между народите?"Кого" плаща, за да бъдат убивани християни, мусюлмани, будисти и т.н.
57
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До До нм 70"...жената в исляма е кралица..."Вярваш ли си на глу.постите???Затуй ли оня принц заложи 5 от жените си в казиното.За бедните пък да не говорим...
56
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен70; Спри бе, ти какво знаеш за Исляма? А за Християнството какво знаеш. Да,свестните Мюслюмани не приемата жените, сестрите, дъщерите им да ходят голи или полуголи из улиците.Да, Мюслюмантие не позволяват жените,сестрите и дъщерите им да седят от ранна утрин да сред нощи по кръчми и да си кълчат кръста и да пълзят по земята с загумен ум от алкохол и опияти.Да,Мюслюманите не позволяват жените, сестрите и дъщерите им да продават плътта си по улиците и да ги хрантутят.Това ли е цивилиза
55
4
 
21
 
! Отговори
Далновиден преди 5 години
Съвсем очевидно е,че без война в Европа няма да мине,щем не щем.По-добре е да започне навреме,докато мюс.литата са под 20%,че иначе изходът не се знае!Решението е САМО общоевропейска Реконкиста-пълно прочистване на Стария континент от ислям.Иначе-жална ни майка на белите....
54
23
 
7
 
! Отговори
До нм 70 преди 5 години
, не виждашли че истанбулската конвенция ,е имено заради вас.че да има равноправие между мъжът и жената. Първо жената в исляма е кралица .второ почитаме възрастните.уважаваме съседа и близките .каде го има другаде.освен в Исляма.
53
2
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
До минаващияА бе , защо си мислиш, че некой ви мрази...
52
21
 
9
 
! Отговори
минаващ преди 5 години
Много злоба и омраза в тези души.Толкова голяма, че дава поводи за международни терористични актове.Спрете да лаете, откажете се от алкохола и опиятите, създавайте семейства работете, раждайте деца и им се любувайте.Тогава няма да мразите и злобеете.Загубата на надежата за утрешния ден, гладът и немотията са ви унищожили.Нямате чувствата,мислите и деянията на нормален човек.Вие сте някакъв индивид,който иска да се самоспасява но не прави нищо за това.Именно това е и причината да изчезвате
51
6
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Народъд е казал: храни куче, да те лае.Западъдт го храни, да го хапе.
50
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо, научи се да пишеш!Второ, вие си третирате като робини жените, сестрите, дъщерите и майките чрез всевъзможни издевателства.Трето, жените нямат никакви права във вашия свят, където чрез насилие и омраза налагате ината си и липсата си на морал.Четвърто, никога не казвате за броят на убитите и измъчвани от вас жени, които държите заключени.
49
2
 
31
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Ако не беше Отто - да изобрети ДВГ ... и до днес щяхте да се трепете из пустините за открадната коза или камила!Трябва на него да издигнете паметник на всяка шатра ... и да му биете метани!Иначе никой - нямаше да е чул за вас!
48
2
 
16
 
! Отговори
х преди 5 години
да няма крайсчърч 2 от много мюмюнско мрънкане
47
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насаждането на омраза е впоследствие на терористичнинападения!Кой е терорист 1?
46
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го съдят по законите на шериата ли? Там където фесовете станат над 5 процента, има проблеми, исторически факт!
45
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото знам Австря не е мюсулманска държава.Какви претенции.
44
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вредите ги нанасят такива като тебе.обиватеси родители ограбва те бабите.виж наи изостаналата ни даржава.кажи по новините даса казали някоя мюсюлманска баба даса ограбели или убили.но ние неги изоставяме.
43
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагли и агресивни до безобразие.... Разбира се, че нямат място в европейските страни и нанасят всевъзможни вреди.
42
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименми изгонете ги петролните фирми.. кво ви пречи?Само дето без петрол ще подкарате камилите... отново
41
3
 
22
 
! Отговори
До 63 преди 5 години
Ти нали знаеш, че Европа ви плаща за петрола, нагльо?! Аре марш обратно в Кочиностан от където си изпълзяло!
40
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът докато свят светува тои ще съществува...............
39
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички чужди петролни фирми да изчезнат от мюсюлманските страни и петрола да остане за народите които живеят там ,тогава един мюсюлманин дори няма да стъпи в християнските територии