Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари