От Лондон до Сидни за 51 минути вместо 23 часа? Възможно е!

SpaceX се стреми към бързи междуконтинентални полети
21 мар 2019 13:40, Нели Христова
108
От Лондон до Сидни за 51 минути вместо 23 часа? Възможно е!
Снимка: SpaceX

Илон Мъск си постави нова амбициозна цел – да сложи край на дългите полети. Благодарение на пътническата ракета, която SpaceX строи, пътят от Лондон до Ню Йорк ще отнема едва 29 минути, а до Сидни – по-малко от час.

Според експертите от швейцарската компания UBS, използването на космическото пространство, за да са намалят полетите от поне 10 часа на само няколко минути, напълно ще "канибализира“ съществуващата вече индустрия.

По думите на Мъск, подобни полети ще се извършват до 2030 г., а според UBS, тогава този бизнес ще струва 15 милиарда долара.

Бъдещето на пътуването на дълги разстояния ще включва ракета, която ще пътува на ръба на земната атмосфера и после ще се връща обратно на Земята. А според експертите, вероятността космическият туризъм да се превърне от научна фантастика в реалност е огромна, не само заради напредването на технологиите, но и заради състезанието между SpaceX и Virgin Galactic.

А с оглед на това, много хотели обмислят да създадат свои филиали в космическите станции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показателно за това, че лъже, е че няма технология за самолет, летящ на височина 40 - 80 километра. Там няма такова съпротивление и високите скорости са постижими. Ако развие бизнес с такива самолети после може и да опита да отиде на над 120 километра, но до тогава само ще лъже и маже ба лъ ци те, които му вярват ;))) Воените самолети не летят на такива височини. На много специалните тавана е към 30км. А става дума за сериозни технологии. Мъск е лаик, който лъже балъци и те му вярват, защото...
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тарикат е Мъск, осигурил си е повсеместна поддръжка с продажбата на акциите си '))) Иначе нямаше да оцелее. "Ни мисля, че знаеш как работи съвременният бизнес ...
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Конкорд имаше проблема, че летеше напублични летищата, къдет се пречеше на хора на по 10 милометра от летището, защото шума от него беше ужасен. Но истинските причини бяха, че дот ком balona и 11/9 станаха по едно и също време. Доверието на хората в самолетите намаля(направо си беше заменен от страх), финансирането секна и Конкорд си замина.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствен ата причина пирамидата на Мъск да не се е сринала досега е, че твърде много балъци са вложили пари вътре и се опитват поне да държат имиджа висок, иначе си губят инвестициите ;)))Тарикат е Мъск, осигурил си е повсеместна поддръжка с продажбата на акциите си ')))Иначе нямаше да оцелее.
62
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята на Конкорд всички я помним - скъпи билети и ниско ниво на сигурност. Мъск атмосферен самолет няма, космическа совалка ще прави. Разликата в класите на двете технологии е огромна и само оли ни могъл да не я забележи. Това е едно от поредните маркетингови изявления на мошеника. Да се разбира: "Тесла я окъса и ни трябват свежи държавни субсидии от цял свят". Ако държавите икономисват пари за здраве и образование и не могат да помогнат и частните инвеститори(балъците с претенции) може...
61
1
 
1
 
! Отговори
ined преди 5 години
51 минути полет и няколко години докато ти дойде реда на опашката за полета
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой друг го каже това бих го сметнал за възможно, но Мъск... Толкова неща е казал до сега, а нищо не се е случило. Как да му вярва човек...
59
1
 
3
 
! Отговори
6643 преди 5 години
Първите сезони на тази поредица съм ги гледал. Взел съм си пуканки, чипс и бира значи за следвашия сезон. На канапето сме, чакаме с жената пред ТВ екрана.
58
0
 
6
 
! Отговори
do 69 преди 5 години
Колко по 20 години сме след 69г. - когата кацането на Луната беше научна фантастика. А през 2019г, все още никой не е кацал.
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рогозин да опъва батута и да почва да скача!
56
1
 
5
 
! Отговори
Г преди 5 години
Благодаря на Анонимен със смисленият коментар. Да, попрочел съм това-онова, че и ми е работа. По-рано този месец бяхме с колеги във Флорида да наблюдаваме изстрелването на Crew Dragon, работя за аерокосмическа компания. Неща, които до преди 20 години бяха научна фантастика днес са истина. И смятам, че хора, които ги правят възможни заслужават МОЕТО уважение. Нямам нищо против Русия и нейните изобретатели, този по стечение на обстоятелствата го прави в щатите, просто се забавлявам с троловете.:)
55
0
 
1
 
! Отговори
Г преди 5 години
Ти пък си дебел! :D
54
4
 
2
 
! Отговори
Г преди 5 години
Няколко неща трябва да са ясни - Теслата е бричка, SpaceX е на Кубрик, SolarCity е руска идея. Има ги по списанията от преди 40-50 години. Мъск пуши трева - сатанист. Все си мислех, че като се отворят границите и видите интернет ще тръгнете да се образовате малко, ама в последно време губя всякаква надежда.
53
2
 
2
 
! Отговори
Г преди 5 години
За изненада на всички тролчета за сега BFR се движи малко пред плана. BFR е ракетата, която извежда този космически апарат от снимката в орбита. Това е и апарата за пътуването до Марс.
52
2
 
3
 
! Отговори
Г преди 5 години
Виж сега, Анонимен, Гагарин е руснак - те могат. Но този е американец следователно е ***, следователно е дете на дявола, следователно ще прави обиколките за колкото кажат троловете в нета! :D
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТоЮрий гагарин направи една обиколка около земята за 108 минути.17000км са малко по-малко от половин обиколка.Значи точно 51 минути идва.
50
0
 
1
 
! Отговори
Г до ПроСоТо преди 5 години
Искрено се надявам да не си инженер!
49
1
 
1
 
! Отговори
автомонтьор пиянджия преди 5 години
Със това корито на снимката, ще е трудно за 50 минути.
48
0
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
разбира се, че ще има кой да плати 15.000 долара за един билет...един път, два пъти и натретия път чао...и тръгва по пътя наConcord...
47
3
 
5
 
! Отговори
Недоучилото преди 5 години
еврейче Мъск, като дръпне една тревица не само в Сидни ще ви заказа за 51 минути (как па ги изчисли бе джанам - ще не 52 или 49 минути ) ами и на луната и на Марс ....