Условна присъда за пенсионер, помагал на ало апаши

Взел оставени от възрастна жена до контейнер 17 000 лева
21 мар 2019 20:22,
1
Условна присъда за пенсионер, помагал на ало апаши
Снимка: pixabay.com

73-годишен варненец получи година и 4 месеца условно с 4 години изпитателен срок за участие в телефонни измами.

Пенсионерът действал като помагач на неустановени до момента измамници. Те успели да го убедят по телефона да прибира парите на жертвите им, оставяни на различни места във Варна и областта. По този начин възрастния мъж осигурявал за себе си по 10% от парите на пострадалите в схемите, пише "24 часа".

В конкретния случай престъплението е извършено на 5 септември 2017 г. във варненско село. Тогава неизвестно лице позвънило на домашния телефон на възрастна жена, като се представило за длъжностно лице от МВР. Мнимият „полицай“ успял да я убеди да му предостави още мобилния си номер за непрекъсната връзка и да съдейства с всичките си наличните пари за залавяне на група ало-измамници.

Така жената била заблудена и оставила край контейнер за смет близо до дома си торба с обща сума от 17000 лева. Пенсионерът взел торбата с пари и я занесъл до бензиностанция край Каспичан.

Варненският районен съд уважи предявения по делото граждански иск и осъди пенсионера да заплати на пострадалата обезщетение в размер на 17 000 лева за претърпените в резултат на деянието имуществени вреди.

В негова тежест са още държавната такса и разноски по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aaa! Видити ли ся! Па викъхти чи сичките пенсии са тапички!