Ердоган: Решителна битка срещу омразата към исляма!

Неонацистките групи да се изолират като терористичните групи!
22 мар 2019 12:55, Елка Василева
133
Ердоган: Решителна битка срещу омразата към исляма!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган призова битката срещу "омразата към исляма" да се води по същия начин както срещу "антисемитизма след Холокоста", предаде агенция Франс прес.

Той каза това при откриването на заседанието на Организацията за ислямско сътрудничество /ОИС/ в Истанбул, свикано след нападението срещу две джамии в Нова Зеландия.

"Човечеството трябва да се бори със същата решителност срещу нарастващата омраза към исляма, както се бореше срещу антисемитизма след катастрофата на Холокоста", заяви Ердоган.

Още по темата

"Ясно е, че сме изправени пред враждебност към исляма и омраза към мюсюлманите /.../ Тази заплаха се превърна в проблем, с който трябва да се занимаят силите за сигурност, ръководителите и обикновените граждани", заяви в речта си турският президент.

Неонацистките групи трябва да бъдат изолирани като терористичните групи и да бъдат третирани като тях, по същия начин като ДАЕШ /Ислямска държава/, добави той.

Същевременно Ердоган направи оценката, че намерението на американския президент Доналд Тръмп да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения е поставило региона на Близкия изток на ръба на нова криза. "Турция никога няма да допусне незаконната окупация от Израел на Голанските възвишения да бъде легитимирана", подчерта Ердоган, цитиран от ТАСС.

Турският лидер отново каза, че реакцията и емпатията, проявени от новозеландския премиер Джасинда Ардърн след нападението срещу двете джамии в Крайстчърч, може да служат за пример на световните лидери, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 81Дженърите дават ли минуси, даватт..
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си писал глупости!Сто пъти пишеш едно и също.
71
10
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
изостанала религия .в корана си пише директно да се убиват и заробват другите хора.за какво си говорим?
70
5
 
16
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Ердоган е велик.....!Такива хора, веднъж на сто години идват. Раббимеляаалеминн..... Дай му сила и воля, колкото се може по дълго....
69
12
 
3
 
! Отговори
...... преди 5 години
След всяка реч на Ердоган, лирата се срива. Вече е под 30 стотинки.
68
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но когато ви хване болестта ревете за турските болници,безсрамници!!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анкара преди 5 години
До Ислямска дъгаНякой май не мери нещата с еднакъв аршин!Някои от долните коментиращи призовават за бой,а други пишат,че Исляма бил зло.На обвития ви от цветовете на дъгата мозък,това обаче не ви прави впечатление...!Не сте обективни и приемате информация избирателно.
66
18
 
10
 
! Отговори
Ислямска дъга преди 5 години
До АнкараНикой няма нищо против Исляма,турчино!Доктрината на Исляма и Християнството е монотеистична т.е.кланяме се и служим на един Бог.Такива политици като Ердоган използват човешката трагедия в случая атентата за да си вдигат разклатения рейтинг като всяват религиозна нетърпимост и омерзение в сред простите хора.
65
18
 
26
 
! Отговори
Анкара преди 5 години
Ердоган прави Турция все по-развита.В момента в Истанбул се пуска в експлоатация най-голямото летище в света.Докато България затваря болниците си,Ердоган отваря-болницата в Анкара има капацитет за 30хил. души дневно...най-голямата болница в Европа.Стойте си там и се надлъгвайте,колко е лош Исляма.Вие и не останахте много...!
64
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много руски ***!
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнство,Юдейство,Ислям-всички са "един дол дренки"!Просто всеки си играе на някакво его.За щастие повечето хора по света не са религиозни.
62
5
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Махнете от заглавието "омразата към", за да не се насажда омраза.
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган-султан да каже колко интелигенция вкара в затворите в Турция...........лекари, учители, професори, след това да дава аклъли!!
60
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко сбъркано фесче.
59
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шшш, леко кьопек, ще ти се разчорли мустака да въртиш тръби на Путин.
58
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък ислямист. Страхливец. Е това е Ердоган.
57
17
 
22
 
! Отговори
ало преди 5 години
кога Турция ще заплати дължимото обезщетение на българия от 1919 година я си платете па тогава говорете
56
11
 
11
 
! Отговори
Ислямска дъга преди 5 години
Дойде му дюшич на Ердоган този атентат.Главоломно сриващия му се рейтинг сега ще се закрепи,така че драги съграждани действията му са напълно очаквани.
55
0
 
13
 
! Отговори
42 преди 5 години
До 47До Гал АшдотИ кои са Рокфелер и Ротшилд. Два рода слуги на Антихриста. Да не би да имат по две сърца или два мозъка. А вие юдеите имате ли още традиция да правите сватби на гробището, или я прекратите вече?
54
8
 
11
 
! Отговори
42 преди 5 години
До 53Обаче грешиш. В морално, нравствено и дори здравно отношение светът все повече деградира, особено в последните 40-50г., а това води бавно до тежък цялостен срив. Под властта на капитала, без вярата в Бога и без жажда за знания, няма здрави семейства, морално и интелектуално здрави деца и потомство, разпиляват се народи, губят се родови и исторически традиции. От 20-30г. не се измисля нищо качествено ново, дори и в материалния свят.