Ердоган: Решителна битка срещу омразата към исляма!

Неонацистките групи да се изолират като терористичните групи!
22 мар 2019 12:55, Елка Василева
133
Ердоган: Решителна битка срещу омразата към исляма!
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган призова битката срещу "омразата към исляма" да се води по същия начин както срещу "антисемитизма след Холокоста", предаде агенция Франс прес.

Той каза това при откриването на заседанието на Организацията за ислямско сътрудничество /ОИС/ в Истанбул, свикано след нападението срещу две джамии в Нова Зеландия.

"Човечеството трябва да се бори със същата решителност срещу нарастващата омраза към исляма, както се бореше срещу антисемитизма след катастрофата на Холокоста", заяви Ердоган.

Още по темата

"Ясно е, че сме изправени пред враждебност към исляма и омраза към мюсюлманите /.../ Тази заплаха се превърна в проблем, с който трябва да се занимаят силите за сигурност, ръководителите и обикновените граждани", заяви в речта си турският президент.

Неонацистките групи трябва да бъдат изолирани като терористичните групи и да бъдат третирани като тях, по същия начин като ДАЕШ /Ислямска държава/, добави той.

Същевременно Ердоган направи оценката, че намерението на американския президент Доналд Тръмп да признае суверенитета на Израел над Голанските възвишения е поставило региона на Близкия изток на ръба на нова криза. "Турция никога няма да допусне незаконната окупация от Израел на Голанските възвишения да бъде легитимирана", подчерта Ердоган, цитиран от ТАСС.

Турският лидер отново каза, че реакцията и емпатията, проявени от новозеландския премиер Джасинда Ардърн след нападението срещу двете джамии в Крайстчърч, може да служат за пример на световните лидери, допълва Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
14
 
! Отговори
Не! преди 5 години
Всички, повтарям ВСИЧКИ религии са зло, но една от тях е екстремно зло! Не им дължим никаква толерантност на мюсюлманите, не сме длъжни да търпим извратената им религия. Не сме длъжни да търпим нито една религия!
32
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом очевидците от двете джамиите,които са изпитали всичко върху себе си и останали между живите разказаха,че около тях са се виждали множество сачми по пода и наоколо,а не куршуми или гилзи как от муниции то тоз Б.Тарант наверно закъснял за тез 10 минути в началото на записа си докат си настройвал камерата за по дълговременни записи за предаване,че да се получи и за следващите 6 минути за които се разхождал за добавка за надбавка към за записаното за туй,че се наел за пари да се включи на место.
31
10
 
9
 
! Отговори
Веско преди 5 години
както обикновено, борим следствието, а не причините. Проблема, че някои хора изпитват неприязън към други може би се корени в последните!?
30
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тарант е изключение докато мюсюлманските безчинства в Европа са ежедневи, но се потулват.
29
6
 
25
 
! Отговори
Турски ятаган преди 5 години
За щастие повечето мюсюлмани са религиозни,точно колкото са религиозни и християните-т.е. религията си отива и е време Аврамовите религии(Юдаизъм,Християнство,Ислям) да изчезнат.Те са измама срещу човечеството.
28
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Характерна тактика на мюсюлманите е да се правят на жертви, за да печелят. Но това вече не работи, хората не са глупави.
27
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половин хилядолетие сме били под турско робство настоявам за репарации и да ни третират като евреите след Холокоста.
26
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ни избиват, но после видите ли мюсюлманите са жертвите . За последните няколко години са разрушени стотици, ако не и хиляди църкви в БИ и Африка. Не съм чувал християни да разрушават джамии.
25
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом говори за омраза, значи и той усеща, че мюсюлманите са мразени.Ами никого не мразят просто така - за кеф. Не се ли е запитал - аджеба, защо толкова ни мразят??За българите е ясно защо ги мразим, но за останалите? Кога смята да спре да избива кюрди?
24
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а нещо в главата - защо ли целият свят мрази тази "мирна" религия ?
23
13
 
22
 
! Отговори
Циник преди 5 години
700 годишната паравоенна догма ... доктрина за световно господство - логично си спечели врагове из целия цивилизован свят.Ердоганя ( като типичен аллахонагъзеняк ) не вижда какво правят съверниците му из целия свят.Само безграничното му нахалство и наглост - си остават константна величина.Изключително противен ага
22
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно му е плоска отзад главата на тоя.
21
10
 
16
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Ердоган казва верни неща. Винаги съм го подкрепял но напоследък той съвсем изпуши. Променя си мнението през няколко часа, агресивен е. Не се държи като политик а като шофьор. Вече се боя че ще се изпусне и изрече някоя сочна ругатня пред камерите. Иначе бях в Турция и наистина страната се е превърнала в строителна площадка булвално. Страхотна магистрала от Истанбул на път за Измир. В самия Измир чисто нови пътища, паркове, алеи.
20
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да каже КАК смята да се бори, а не само да реве както е свикнал.
19
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спомням си,веднъж беше в Европейския Парламент и ги направи на пух и прах.Чак му ръкопляскаха.
18
11
 
23
 
! Отговори
:) преди 5 години
Ердо неможеш да накараш някого насила да обича исляма.Това даже и в измислените ви сапунки го няма./Насила хубост не става/Само стаена омраза.
17
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е казал Ердоган не интересува никого извън Турция.
16
26
 
19
 
! Отговори
равнопратка преди 5 години
Това ,че Ердоган казва истината на мноого "лидери"не им допада,но истината си е ИСТИНА!
15
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е начинът на Ердо да държи сплотени избирателите си и да се окопае във власт дорде е жив. Отстрани се вижда с просто око, но голяма част от турците са от категорията "80-те процента".
14
17
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този само задълбочава омразата към исляма.