Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот

Демонстрацията бе водена от лидера на руските комунисти
23 мар 2019 16:13,
144
Хиляди на протест в Москва срещу корупцията и скъпия живот
Снимка: БТА

Хиляди привърженици на руската компартия демонстрираха днес в Москва против политиката на правителството, критикувайки най-вече корупцията и поскъпването в страната, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Комунистическата партия призова жителите на Русия да демонстрират из цялата страна в знак на протест срещу новите репресивни закони и спада на жизненото равнище. Младежи и възрастни хора участваха в московския митинг, воден от 74-годишния лидер на руските комунисти Генадий Зюганов, който оглавява партията от 1993 г.

Демонстрации имаше и в други руски градове.

"Погледнах историята на режима на Путин и осъзнах, че той не е направил нищо добро за страната от 20 години насам", заяви демонстрант от Москва - Сергей Терехин, който вижда в руския президент виновник за корупцията и задълбочаването на бедността във федерацията.

"Не мога да имам доверие на този управник", заключи 25-годишният инженер.

Според критиците на руската власт Кремъл засилва репресиите срещу своите опоненти, за да парира спада в рейтинга на президента Путин в контекста на нарастващите икономически трудности.

В понеделник руският държавен глава подписа два оспорвани закона: единият дава на властите възможност да блокират или налагат глоби на електронни медии, разпространяващи "фалшиви новини", другият наказва за "оскърбление на държавните символи".

Малко след като Путин бе преизбран за четвърти път начело на Русия миналата година, правителството му вдигна ДДС и увеличи възрастта за пенсия за пръв път от 30-те години на миналия век, пораждайки недоволство в страната, напомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Кремъл номенклатурата е силна. Народа е още слаб за да я гътне . Хората освен с корупция немогат с нищо да оцелеят. Рекет и измама е основното в живота им. Пълна безсмислица е да се труди честно
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56Аз па се кефа, шото въртиме далавери с ДДСто и взимам работи на евтинждак, ама после ги продавам с ДДСто---мда....."продаваш", ако нещо си "купил" ...
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
та*шак, фейк протест за отпушване, за "изсмукване на пАрата" на тълпата, която вече се надига против пу.тя...зюганов го играе нашата "бела златка" в периода - "плана сидеров"...ама и тия русначета са про-сти и ги водят за носа ... зюганов "протестирал" ... а къде беше 30 години ве бас.тун - "в медеца", нали ... смЕх!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма да се оправи, защото с парите от руския газ се плаща на хора с положение да съботират развитието на държавата, а руснаците кучета ги яли, важно е Путин да е в играта, а колкото за освобождението, още го изплащаме.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53Аз па се кефа, шото въртиме далавери с ДДСто и взимам работи на евтинждак, ама после ги продавам с ДДСто
47
7
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 5 години
Този сайт е създаден видимо за русофобски новини,ако няма ,то да ги съчини или преувеличи.Защо не пишат за стоиците хиляди в Лондон излязли по улиците на протест срещу неизпълнението на волята на народа които е гласувал за BREXIT.Този BREXIT стана фарс и напомня когато бащата направил детето и след това се увъртва и не иска да го признаее.За това защо не пишат тези Днес ,за това което вълнува много българи и всички европейци,а както знаем всички България е в ЕС .
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво плачат от това ДДС.Като по млад и работех здраво. Данъка ДДС само за материалите ми беше на месец около 500 до 800лв. Поръчките ми вървяха и се чувствах спокоен.
45
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 47. Та кой ще се хаби да гътне Русия. Просто руснаците не си оправят финансите , продуктите , услугите. Гледат все навън и сами се плашат, че някой ще ги напада, превзема и ще ги лиши от правото да са велика сила.
44
8
 
9
 
! Отговори
Не им вярвам! преди 5 години
На комунисти, особено руски, не вярвам. Русия е капиталистическа държава, водена умело от Путин!
43
3
 
3
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
Апартгейт ли?Я малко вятър и мъгла!Падащо доверие в управлението, високи цени , повишаване на ДДС /от 18 на 20/, пенсионна реформа - на 65.Не, не за България, за Русия!Привет от Германия, обади се! Ти гледаш ютуб..
42
8
 
11
 
! Отговори
До 47 преди 5 години
Руски ***, тя корупцията в България е същата, като в Русия! В малък мащаб и то пак благодарение на Русия. Русия през последните 75 г. не е спирала да ръководи България, чрез нейните мекерета тук.
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПИЧ !Ами разбира се ,че ще се присмиваме на Русия понеже имат най-много природни богатства ,а мизеруват като роми от Шекер махала ! Ние в България ако имахме техните природни ресурси щяхме да сме 100 пъти по-добре от тях !
40
6
 
6
 
! Отговори
До 44 преди 5 години
Тя и Венецуела има, ама с диктатура до просешка тояга е докарала нарпда си. А *** плаща здраво на нашите *** и с останалите диктатори по света за сметка на обикновенния руски мужик.
39
10
 
16
 
! Отговори
ПИЧ ! преди 5 години
Абе, български мизеррници вие ли се присмивате на държавата освободителка на България?! Не си ли виждате корупцията, не си виждате управляващите ви крадат като за последно и си купуват апартаменти за 1 600 000 лева, а уж го е платил 380 хиляди за пред нотариуса?! Живота в България поскъпна невероятно за последните ТРИ години храна, жилищата скочиха двойно, а зеленчуците - чушките са СЕДЕМ лева, Зелето е Два лева килограма! И ВИЕ малки мишчици се присмивате на РУСИЯ! ХАХАХАХАХАХАХА
38
5
 
3
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Ще оспорва путин Голандските възвищения сега ще му покажем отде дуа ветъра.
37
16
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Много некадърна нация ей !Тези земи ако бяха в ръцете на германците сега всички живеещи там щяха да живеят като в райска градина ! Абе имат най-големите залежи на нефт ,петрол ,природен газ ,злато , диаманти ,минерали ,въглища и куп други природни ресурси , а мизеруват като етиопци !Бах му мамата , толкова некадърна нация не заслужава да съществува !
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто ЕС и МВФ му вдигат рекета почти двойно,затова и на Путин му се налага да орязва пари и спестява,за да плаща на чужденците рекет.Това е простата истина.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 39Ми бая евтинку сии да ти кажа баценце
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протести ли? Ей ся зкачат с 2-3 роторки, шата-пата, 500 парчета по-малко, останалите в затвора и знайш ли ко хубавичко ша са кротнат. Ша ми протестират!
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да попитам само - А в България как е ?Няма корупция и скъп живот, така ли.И няма апартаменти без пари за управляващата клика ?